MKB Bank
panaszok-MKB Bank  - Logo

MKB Bank

Panaszok
3
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.05 10:47
MKB bank nem tíltotta le a Széchenyi szépkártyámat amit elveszítettem.Többszöri személyes reklamációt tettem az ügyben a bankban .Sajnos azóta használta az aki megtalálta.A kártyát nem tíltottak le hiába kértem .Veszprém 8200.MKB Bank .

  2019.04.29 15:10
Mondom neked, hogy annyira lassúak, hogy kivártam a kis sorom, kb 20 percig ültem és mikor sorra jöttem volna közölték, hogy már nem tudnak velem foglalkozni, mert zárnak.

MKB Bank Márkáról

Az MKB Bank Nyrt. (röviden: MKB, korábban Magyar Külkereskedelmi Bank) egy magyarországi általános kereskedelmi bank, melyet 1950-ben a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank államosítása utáni átalakításával és átnevezésével hozott létre az akkori kommunista rendszer, hogy a Magyar Népköztársaság külkereskedelmi pénzügyleteit egyetlen helyen tudja kezelni. 1987-ben a kétszintű bankrendszer bevezetésekor a bank normál kereskedelmi bankká alakult át, majd 1994-ben privatizálták. Ezután a Bajorország 94%-os tulajdonában lévő Bayerische Landesbank (BayernLB) magyarországi leánybankja volt. 2014-ben megvásárolta a magyar állam. Az MKB Bank Magyarország ötödik legnagyobb bankja. 2014. júliusában a magyar állam vásárolta meg a BayernLB-től. 2019. januárjában a Mészáros család és üzlettársuk Szíjj László építési vállalkozó, együttesen 81,5 százalékos tulajdonosai lettek az MKB Banknak.

A Panaszok.com várja a már MKB-s ügyfelek tapasztalatait, ezzel is segítve a leendő ügyfeleket és illetve a szolgáltatót. Itt bárki megoszthatja tapasztalatait a cégről, legyen szó akár a szolgáltatás minőségéről, az ügyfélszolgálat működéséről, vitás ügyek rendezéséről vagy hitelezésről. Továbbá a Panaszok.com lehetőséget kínál arra is, hogy a pénzintézet felvehesse a kapcsolatot Önnel, az esetleges reklamációk kezelése érdekében.