Media Markt
panaszok-Media Markt - Logo

Media Markt

Panaszok
35
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.11.26 11:07
A cégtől online vásárolt nagy értékű termékkel kapcsolatosan semmilyen tájékoztatást nem kapok, a kiszállítással nem tájékoztatnak sem internetes levélre, sem telefonos megkeresésre nem válaszolnak. Többszöri telefonos megkeresés alapján az ügyfélszolgálati telefon folyamatosan foglaltat jelez, az ügyintézőre minden alkalommal vártam 5-6 percet de soha senki nem veszi fel a telefont így a megvásárolt termékről nem kapok információt. Próbáltuk eltérő email címről is a megkeresést információt onnan sem kaptunk az 1 hete megrendelt áruval kapcsolatban. A regisztrált telefonszámon sem hívott senki sem vissza..

  2021.11.12 17:15
2021. 11.06-án vásároltunk az Árkádban található Media Markt áruházban egy Samsung QE 50 Q60AAUXXH TV-készüléket (bizonylat száma:40837424), melyet 2021. 11.10-én szállítottak ki a részünkre. A televízió érzékeli a digitális csatornákat, azonban csak az analóg csatornákat jeleníti meg. Telefonon az üzletet nem tudjuk elérni.

  2021.10.20 15:36
Jó napot!vettem egy kávé automata az üzletben 2020.01.10 én. Azóta 5 alkalommal volt javítani.most már nem hagytam ott .kérdem én 100000ft kávégép miert kell ennyit javítani.jaj igen javítani mindig ugyan olyan rossz állapotban kapom vissza hogy egy hétig sincsen itt hol és újra vissza kell vinni .most már végképp elég volt nagyon sajnálom a jogi képviselő is lerázott .cserét nem kapok akkor miért vásárol az ember ilyen áruházakban .borzalom amit tesznek az emberekkel .

  2021.10.11 11:48
A debreceni uzletukbe 2 hettel etelott bevittem egy gozzel tisztito keszuleket immar masodjara. Az elso alkalommal a cseret elfogadttam. a reklamacio a boltban elindult jegyzokonyvet vettek fel es elkuldtek onoknek. Azota nem tortent semmi. A penzemet kerem vissza , a bizalom elveszett a termekek irant. Tisztelettel Vt Kerem az ugyem mielobbi elbiralasat

  2021.09.11 09:42
Tisztelt Cím! A tegnapi napon 2021.09.10.-én kiskorú gyermekem a szolnoki felső Szabadi réten lévő Média Markt üzletben egyedül vásárolt egy Ear pods típusú füllhallgatót. Már vásárlás közben tapasztalta, hogy az eladók cseppet sem voltak segítőkészek, így termék ismeret hiányában magára utalva választott fülhallgató típust, a nála lévő telefon készülékéhez. Miután a pénztárnál kifizette és még az üzlet ajtóban ki bontotta a terméket a csomagolásból tapasztalta meg, hogy sajnos nem megfelelő típust választott. Ezután ő azonnal az üzlet ajtóból visszafordulva kereste az ügyfélszolgálat munkatársait, segítséget remélve, akik elutasították a szóban tett visszavét kérelmét, mondván ki bontotta a terméket, ezáltal az sérült. Mellékelt képeken fotózva küldöm a termékről a képeket, teljesen makulátlan állapotú, minimális felbontással járó csomagolási sérüléssel rendelkezik. A termék sem próbálva, sem használva nem volt, hisz nem megfelelő a típus, ráadásul ideje sem volt, kb. 5 perc alatt. Kérem az ügy mihamarabbi kivizsgálását és a termék cseréjét.

Media Markt Márkáról

MediaMarkt 1979-ben alapították Mühihben, és ugyanabban az évben nyitotta meg első üzletét. A MediaMarkt Németország egyik vezető technológiai üzlete, amely elektronikus és technológiai termékek széles skáláját egyesíti, ideértve a televíziós és videó rendszereket, a számítógépeket, a mobiltelefonokat, a háztartási készülékeket és a kis háztartási készülékeket. A MediaMarkt több száz fiókkal rendelkezik Európa legnagyobb és legnépesebb fővárosaiban, ideértve Németországot, Olaszországot, Magyarországot, Hollandiát, Ausztriát, Görögországot, Svédországot, Svájcot, Spanyolországot, Lengyelországot és természetesen Magyarországot, ezen felül világszerte 14 különböző országban működik. A globális márka több mint 65 000 alkalmazottal és több mint 850 fiókkal rendelkezik. 

A Panaszok.com segítségével a MediaMarkt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.