Media Markt
panaszok-Media Markt - Logo

Media Markt

Panaszok
27
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.09.08 20:45
Közel múltban vásároltan online egy mosógépet, aminek a szállítási díja a honlap szerint ingyenes volt. Átvételnél sajnos nem én voltam otthon és a szállítók rendszerhibára hivatkozva elkértek + 5000,- Ft szállítási díjat. Ezt az ügyfélszolgálaton megreklamáltam, ahol azzal a válasszal ráztak le, hogy a szállítók csak általunk felajánlott összeget vettek át, illetve a szállító levélen nincs feltüntetve az 5000,- Ft. Abszolút nem érzem úgy, hogy valóban kivizsgálták volna az esetet, sőt inkább meghazudtolva érzem magam.

  2020.07.13 20:32
2020 juli 13 án visszavittem az előző nap vásárolt cat b35 telefont, hogy egy másikat szeretnék ha kell rá is fizetek, mert ezen a készüléken néha teljesen bekékül a kijelző. Az volt a válasz a telefon jó, majd akkor hozzam vissza, ha majd teljesen kék a kijelző . Az alján is volt egy pici karc s nem áll módukba kicserélni .Mondom én tartsam vitrinbe hogy ne legyen karc .Szép lazán leszerelt minket .Segítségnyújtás semmi. Felháborító .

  2020.06.19 13:06
Vásároltam egy gáztűzhelyet! Házhozszállitással! Amiert 7999 ft fizettem hogy 10-11 között kihozzák! Mivel a kiszállitasi napon dolgozom! De hiába vártam! 12:34 perckor hivtak késnek! Az előző cimen megszívták! Én ezt megértem! De nem ezert fizettem 7999 ft-ot! Hanem azert hogy időben kihozzák hogy beérjek a munkahelyemre dolgozni! Ilyen formában nem tartom korrektnek az összeget! Mivel kések a munkahelyemről, mert nem hoztak ki 10-11 között!

  2020.06.18 19:24
A korábban vásárolt készülék árát nem fizették vissza. Reklamálásunkra tájékoztattak, hogy maximum levásárolhatjuk az összeget. Akaratunk ellenére vásároltunk egy készüléket és a pénztárostól tudtuk meg, hogy akár a pénzt is visszakaphattuk volna! Felháborodásunkra azt válaszolták, hogy ők ezt nem tudták. Miért kényszerítettek bele egy vásárlásba, amikor a pénzt is visszakaphattuk volna?  2020.06.18-án 18:30-kor történt az Árkád üzletház Media Markt Vevőszolgálatánál

Media Markt Márkáról

MediaMarkt 1979-ben alapították Mühihben, és ugyanabban az évben nyitotta meg első üzletét. A MediaMarkt Németország egyik vezető technológiai üzlete, amely elektronikus és technológiai termékek széles skáláját egyesíti, ideértve a televíziós és videó rendszereket, a számítógépeket, a mobiltelefonokat, a háztartási készülékeket és a kis háztartási készülékeket. A MediaMarkt több száz fiókkal rendelkezik Európa legnagyobb és legnépesebb fővárosaiban, ideértve Németországot, Olaszországot, Magyarországot, Hollandiát, Ausztriát, Görögországot, Svédországot, Svájcot, Spanyolországot, Lengyelországot és természetesen Magyarországot, ezen felül világszerte 14 különböző országban működik. A globális márka több mint 65 000 alkalmazottal és több mint 850 fiókkal rendelkezik. 

A Panaszok.com segítségével a MediaMarkt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.