Media Markt
panaszok-Media Markt - Logo

Media Markt

Panaszok
31
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.11 09:42
Tisztelt Cím! A tegnapi napon 2021.09.10.-én kiskorú gyermekem a szolnoki felső Szabadi réten lévő Média Markt üzletben egyedül vásárolt egy Ear pods típusú füllhallgatót. Már vásárlás közben tapasztalta, hogy az eladók cseppet sem voltak segítőkészek, így termék ismeret hiányában magára utalva választott fülhallgató típust, a nála lévő telefon készülékéhez. Miután a pénztárnál kifizette és még az üzlet ajtóban ki bontotta a terméket a csomagolásból tapasztalta meg, hogy sajnos nem megfelelő típust választott. Ezután ő azonnal az üzlet ajtóból visszafordulva kereste az ügyfélszolgálat munkatársait, segítséget remélve, akik elutasították a szóban tett visszavét kérelmét, mondván ki bontotta a terméket, ezáltal az sérült. Mellékelt képeken fotózva küldöm a termékről a képeket, teljesen makulátlan állapotú, minimális felbontással járó csomagolási sérüléssel rendelkezik. A termék sem próbálva, sem használva nem volt, hisz nem megfelelő a típus, ráadásul ideje sem volt, kb. 5 perc alatt. Kérem az ügy mihamarabbi kivizsgálását és a termék cseréjét.

  2021.09.07 20:45
T. Cím, a mai nap betértem a győri, Pápai úti Tesco-ban lévő üzletükbe azzal a szándékkal, hogy hűtőgépemben kiégett izzót pótoljam. Találtam is két fajta izzót, de ismeret hiányában dönteni nem tudtam. A pénztár részlegben 2 kolléganőjük beszélgetett. megszólítottam őket, hogy szerintük melyik lehet számomra megfelelő. Láthatólag annyira értettek hozzá, mint én, percekig vizsgálgatták tanácstalanul a dobozokat. Majd előkerült egy férfi kollégájuk, aki azt állította magáról, hogy szakember, és ezt be is bizonyította, néhány másodperc alatt elmagyarázta, melyiket válasszam, és miért. A tanács kérés érdekében a hölgyektől elkértem az izzókat, ez az egyiküknek (egy rövid, vörös hajú hölgynek) nem igazán tetszett, és ennek elég udvariatlanul hangot is adott. Kérem a T. Céget, hogy villám oktatás keretében elevenítsék fel kolléganőjükben, hogyan kell viselkedni a vásárlóval. A cég a kedvenc áruházaim közé tartozik, nem szeretném, ha ez az érzésem megváltozna. Tisztelettel: H. Gábor

  2021.03.21 22:17
Üdvözlöm! 2020.11.8-án vásároltam Önöknél egy Whirpool GHA 6422/IX típusú beépíthető gázfözőlapot. Mivel felújítás alatt volt a lakásom így nem lett beéípítve.Mai nap lett volna beépítve és az eredeti csomagolást kibontva sajnálattal láttam hogy az egyik gombja el van törve és több helyen csúnyán karcos. Szeretnék erre a problémára megoldást találni és remélem segítenek. Várom a segítő válaszukat! Üdvözlettel: P. Magdolna

  2021.02.03 14:47

Tisztelt Cím !

Csatolva küldöm a panasz leírását, valamint a dokumentumokat. A Tisztelt Cég mint kereskedelemtől Vásárolt elektronikai készülék biztosítására vonatkozó panaszt teszek. Az általuk értekben meghatározott biztosítási idő meghosszabbítására vonatkozott a Biztosítás, mely valamilyen okból nem lett kötvényesítve még 2016 dec. A készülék meghibásodott, csere utalvány van, de mivel a kötvényesítés elmaradt a Media Markt Soroksári üzletében, a biztosító nem találta több telefonon történő beszélgetés kapcsán, amely végül valahogy mégis meg lett. De ezt részletezem a leírásba, és a bizonyított iratokkal a csatolt mellékletben. Kérem a csatolt melléklet megfontolását. e-mail.

Kérem szíves megfontolásra


  2020.09.08 20:45
Közel múltban vásároltan online egy mosógépet, aminek a szállítási díja a honlap szerint ingyenes volt. Átvételnél sajnos nem én voltam otthon és a szállítók rendszerhibára hivatkozva elkértek + 5000,- Ft szállítási díjat. Ezt az ügyfélszolgálaton megreklamáltam, ahol azzal a válasszal ráztak le, hogy a szállítók csak általunk felajánlott összeget vettek át, illetve a szállító levélen nincs feltüntetve az 5000,- Ft. Abszolút nem érzem úgy, hogy valóban kivizsgálták volna az esetet, sőt inkább meghazudtolva érzem magam.

Media Markt Márkáról

MediaMarkt 1979-ben alapították Mühihben, és ugyanabban az évben nyitotta meg első üzletét. A MediaMarkt Németország egyik vezető technológiai üzlete, amely elektronikus és technológiai termékek széles skáláját egyesíti, ideértve a televíziós és videó rendszereket, a számítógépeket, a mobiltelefonokat, a háztartási készülékeket és a kis háztartási készülékeket. A MediaMarkt több száz fiókkal rendelkezik Európa legnagyobb és legnépesebb fővárosaiban, ideértve Németországot, Olaszországot, Magyarországot, Hollandiát, Ausztriát, Görögországot, Svédországot, Svájcot, Spanyolországot, Lengyelországot és természetesen Magyarországot, ezen felül világszerte 14 különböző országban működik. A globális márka több mint 65 000 alkalmazottal és több mint 850 fiókkal rendelkezik. 

A Panaszok.com segítségével a MediaMarkt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.