McDonald's
panaszok-McDonald's - Logo

McDonald's

Panaszok
57
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.05.27 10:36
2022.05.26-án a Gyöngyösi McDonald's-ban nem azt kaptam meg a amit elvitelre kértem. Az üzlet elhagyása után láttam,hogy a rendelt Dupla Sajtos McRoyal Menüből a McRoyal helyett már megint Sertés McFarmot kaptam. Nem az első eset volt. Örülnék,hogyha legközelebb jobban odafigyelnének mit rendel az ember! A lehúzásról nem is beszélve. Kifizetem a drága hamburgert és kapok helyette egy másik olcsóbbat.

  2021.07.23 08:31
Jó napot kívánok! Tegnap délután 3 óra körül voltunk a miskolc pláza mcdonalds éttermükben. Elvitelre rendeltünk és mivel siettünk nem néztük át a rendelésünket csak itthon. Majdnem 11 000 forintot fizettünk és a 3 pohár helyett csak egyet kaptunk meg. Azért ez elég bosszantó hogy ennyi pénzt ott hagyunk és nem kapjuk meg azt ami jár.

  2020.10.09 20:50
MA rendeltem a mc driveban 2 nagy duplasajtos mcroyalt haza érve szembesültem vele hogy a két szendvics helyett 2 dupla sajtburger volt de persze a dupla sajtos mcroyal árát fizetteték ki szóval nem kevés pénzről van szó és sajnos ez már nem az első ilyen eset volt....

McDonald's Márkáról

A McDonald’s a világ egyik legnagyobb gyorséttermi üzlethálózata. Az üzletek túlnyomó része nem a cég tulajdonában van, hanem franchise rendszerben működik. Richard McDonald és Maurice McDonald testvérpár 1937-ben kezdett hot dogok árusításába, és olyan jól ment az üzlet, hogy 1940-ben a kaliforniai Monroviában megnyitották első éttermüket. Magyarországon először 1988-ban jelent meg az étteremlánc Budapesten.


A Panaszok.com segítségével a McDonald’s felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.