McDonald's
panaszok-McDonald's - Logo

McDonald's

Panaszok
29
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.04.29 19:04
A férjem a Drive-ból hozott haza vacsorát Önöktől. Itthon kicsomagoláskor láttuk, hogy lemaradt két ketchup nélküli hamburger. Visszamenni kész veszteség. Mit lehet ilyenkor tenni? (Ecseri úti McDonalds)

  2020.04.19 16:56
A minap kiprobaltuk a MÁLNÁS super mcfreezt, amit elvileg BROWNIE darabokkal árulnak, mire kaptunk egy mcfreezt, amin eper öntet volt, a brownie pedig köszönőviszonyban sincs a brownieval, szimplán csoki darabkaknak mondhatóak. Órásit csalódtunk, átverve éreztük magunkat. Ha nem csak mcdrive lehetőségünk lenne, visszavittük volna, de nem volt kedvünk mégegyszer behajtani.

  2020.04.04 10:54
Pénteki nap folyamán vásároltunk a Budapest Nagykörösi út 347. Szám alatt lévő Mekiben ahol a rendelésünkből 4 db sajtburger lemaradt. Sajnos csak itthon vettük észre és vissza menni nem gazdaságos mivel Kakucson lakunk. Mi lehet a megoldás? A blokkot csatoltam. Várom válaszukat!

McDonald's Márkáról

A McDonald’s a világ egyik legnagyobb gyorséttermi üzlethálózata. Az üzletek túlnyomó része nem a cég tulajdonában van, hanem franchise rendszerben működik. Richard McDonald és Maurice McDonald testvérpár 1937-ben kezdett hot dogok árusításába, és olyan jól ment az üzlet, hogy 1940-ben a kaliforniai Monroviában megnyitották első éttermüket. Magyarországon először 1988-ban jelent meg az étteremlánc Budapesten.


A Panaszok.com segítségével a McDonald’s felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.