McDonald's
panaszok-McDonald's - Logo

McDonald's

Panaszok
38
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.07.18 09:18
2020.07.17-én este kb. 18.30kor a Nagykőrösi úti meki drive-ban voltam. Az egy dolog, hogy fél órát álltam sorban! A másik pedig az, hogy dobozos almalét akartak kubu helyett adni! Miután ezt szóvá tettem a kiszolgáló kikapta a kezemből az almalét és odaadta helyette a kubut! Mondtam neki, hogy hívja ide a főnökét, akit nem akart, mert kasszázik! Mondtam neki még egyszer, akkor már elment szólni! A slusszpoén az volt, hogy itthon vettem észre hogy a mcmenü +-hoz járó poharat lespórolták!

  2020.07.14 14:06
Mai napon (2020.07.14.) rendeltünk párommal a McDonald's  étterméből, mivel tegnap facebookon hirdették, hogy McMenü Pluszhoz adnak ajándék poharat. Rendeltünk a Netpincéren keresztül 3 db McMenü Pluszt, amihez 3 db ajándék pohár is járt volna. Azonban a futár nem hozott 3 db poharat, így azt nem kaptuk meg. Párom nagy mekis pohár gyűjtő és nagyon csalódott most. Csatolom a képeket az akcióról és a Netpincéres számláról is, amin ráadásul fel is van tüntetve, de mégsem szállították ki. Mit tehetünk ezügyben? Köszönöm előre is a segítséget,

McDonald's Márkáról

A McDonald’s a világ egyik legnagyobb gyorséttermi üzlethálózata. Az üzletek túlnyomó része nem a cég tulajdonában van, hanem franchise rendszerben működik. Richard McDonald és Maurice McDonald testvérpár 1937-ben kezdett hot dogok árusításába, és olyan jól ment az üzlet, hogy 1940-ben a kaliforniai Monroviában megnyitották első éttermüket. Magyarországon először 1988-ban jelent meg az étteremlánc Budapesten.


A Panaszok.com segítségével a McDonald’s felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.