Magyar Telekom Nyrt.
panaszok-Magyar Telekom Nyrt. - Logo

Magyar Telekom...

Panaszok
22
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.16 11:31

Üdvözlöm Önöket! Sehova nem tudunk fordulni segítségért.  2019.06.13-napján szerződést kötöttűnk a Magyar Telekom Nyrt-vel, amelyben megállapodtunk, hogy a 2019 -es évben elnyert pályázat keretében támogatnak 1 éven át különböző szolgáltatásokkal. Próbáltuk velük többször felvenni a kapcsolatott, de sikertelenül! A szerződést teljesen nem küldhetem el, mert 3 fél felé nem engedik, de egy részletett elküldtem. Tóvábbá a weboldalukon fent vagyunk a nyertes listán is. Addig eljutottunk, hogy formailag kikűldjék a papírokat és utánna csak hitegettek. Remélem, hogy tudnak nekünk segíteni ! Köszönjűk szépen előre is! Tisztelettel: Lakatos Balázs 


  2020.02.09 18:42
Tiszteletem!  Köszönöm a levelükben a megtiszteltetést, hogy előfizetőnek szolit. Divinyecz Mihály Imre. Az ingatlanomra kértem a bekötést a 11G0390 számú elosztó dobozból. Ami 4 db villanyoszlopra található. A bekötéssel együtt kb. 150 m. Beszéltem a bekötést végzőkkel mer pont 1 dobozzal feljebb kötöttek be. Ott azon az egész szakaszon esetleg 3 helyen igényelhetik. Elnézést, de ha a tervező kicsit is körülnézett volna és felmérte volna, hogy kik és hol laknak állandóan, akkor most nem kéne könyörögnöm a bekötésért. Legalább 10 db dobozt feleslegesen helyeztek fel, mert ott csak bozót van, róka család. De visszatérve a hibás tervezéstől a szerelőkkel való beszélgetésre sajnálattal hallgatták, hogy ennyit nem lehet megoldani mikor 80 méter bekötő kábel ingyen van. Na most említik ,hogy önrész vállalással megoldható. Most erről a plusz 80 méterről beszélünk? Ezt jó lenne pontosítani és az összeget amibe kerülhet nekem. Nekem ez az összeállítás kellene Internet 150 Mbit tv 33 HD +105 telefon Hoppá + Itt több bekötés nem lesz, mert itt mindenki segélyből él és nincs ré keret. Várom konkrét adatokkal az esetleges megvalósításról és ha kell önrész annak összegét. Utána meg időpont a megvalósításról, mert le kell mondanom a tv-t UPC a mobil wifit TELENOR a telefont VODAFONnál MOST A HIBÁS TERVEZÉSÉRT FIZESSEK. De a cégnek szerződése van az oszlop használatára és az össz légkábel 150 m ebből 80 m ingyenes 1 bekötésnél így 70 m kábel kerül ennyibe. Nem kértem több bekötő dobozt csak egyről kérem a bekötést. Ezt még tervezni sem kell, mert bekötő légkábel. Ezt azért volna jó mert ott sajnos térerő nincs így az internet és a telefonálás nagy gond. Ebben kérném segítségüket, mert csak az ügyfélszolgáltatót lehet elérni valaki főnökkel nem lehet beszélni. Próbáltam de le van tiltva. Pedig erre kapták a támogatást az államtól hogy minden családhoz eljusson az internet. Üdvözlettel Divinyecz Mihály

  2020.02.06 15:10
Telekommal történt : Az okos órámat, amit a Telekomtól vásároltam telefonnal együtt, nem tudták megjavítani, ezért 10.000 HUF jóváírást kaptam a mobil előfizetésemből. Ezt annyi részletben vonják le, amíg el nem fogy az összeg. Múlt hónapban volt az első, 4570 HUF összegben, Tehát, maradt még 5430 HUF, amit nem kell kifizetnem! Ehhez képest, most megkaptam a számlát, 5360 HUF összegről! És mindezt úgy, hogy bruttó 10.000 Ft-ról van szó, de ők nettó kedvezményt akarnak adni a bruttó számlámból! Hogy vagy ez? Ráadásul a Telekom weboldalon keresztül nem lehet írni nekik, mert az ellenőrző kódot NEM FOGADJA el!!! Többszöri próbálkozásra sem! E-mailt írtam,arra nem kapok visszaigazoló e-mailt, hogy megkapták a levelem.

  2020.02.03 12:03
Körülbelül 6 éve vagyok előfizetőjük, sosem a legolcsóbb tarifacsomagom volt, így most sem. Ugyanez igaz a náluk vásárolt telefonra is. Február végén lejár a hűségidőm és szeretnék vásárolni egy Samsung Note 10-et. Elkezdtem nézegetni és őszintén felháborított, amit már a meglévő ügyfeleikkel csinálnak. Kiválasztottam a Mobil L díjcsomagot, Net 3 GB-al (most is hasonló van, igazából a céges telefonszám miatt ki sem használom). Míg a meglévő szerződésem 2 éves hosszabbításával 350.240Ft lenne a telefon, addig új ügyfélként való érkezésnél 302.940 Ft!!! Igen, ennyit jelent a cégnek egy rég meglévő, sosem késő ügyfél. Köszönöm Telekom! Ebből számhordozás lesz!

Magyar Telekom Nyrt. Márkáról

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, röviden Magyar Telekom Nyrt. vagy Magyar Telekom (MT) távközlési és telekommunikációs vállalat, Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója és egyben egyik legnagyobb vállalata. A cég telekommunikációs és infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt vezetékes és mobil viszonylatban, adatátviteli és nem hangalapú, informatikai és rendszerintegrációs területeken. Lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelei részére Telekom, nagyvállalati, közigazgatási és intézményi ügyfeleinek pedig T-Systems Magyarország márkanéven nyújtja szolgáltatásait. A Magyar Telekom Nyrt. többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a CMobil B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.

A Panaszok.com segítségével a Telekom felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.