L’occitane
panaszok-L’occitane - Logo

L’occitane

Panaszok
5
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.31 14:08
Én a múlt héten kaptam egy parfümöt, de sajnos egyáltalán nem tetszik. Nagyon erős, tömény virág illata van, de állítólag nagyon értékes narancsvirág olajat tartalmaz, ha jól tudom, de nekem nagyon olcsó hatása van. Viszont ilyen indokkal nem lehet kicseréltetni.

  2019.04.17 14:54
Nagyon intenzívek a krémek, ezért csak akkor érdemes vásárolni ,ha szakértő el magyarázta hogyan használjuk, mivel akkor csodálatos. De ha nem tudjuk akkor rémálom. Sajnálatos, hogy nincsen hozzá normális magyar nyelvű leírás se, minden boltban szaktanácsadó kell hozzá.

L’occitane Márkáról

A L'OCCITANE több mint 40 éve követi a fitoterápia és aromaterápia* alapelveit. Minden Provence piacain kezdődött. A 23 éves Olivier Baussan csupán egy lepárlóval, egy kis teherautóval és a növények alapos ismeretével felvértezve kezdett el rozmaring illóolajat desztillálni, hogy helyben értékesítse. Termékeit olajokról szappanokra és krémekre bővítette, inspirációt nyerve a vidékből, ahol felnőtt, hogy természetes szépséget vigyen világszerte az otthonokba. Kutatócsoportjuk több mint 20 különböző tudományág tudósait öleli fel (biológusok, mikrobiológusok, agronómusok, toxikológusok és bőrgyógyászok...), hogy az innovációs fejlesztések folyamatos mozgatórugói legyenek a márkának. Szakértőik arra törekszenek, hogy felfedezzék és megalkossák a természetes hatóanyagok által kínált új textúrákat és tulajdonságokat, és bizonyítsák azok hatékonyságukat. Termékeik megalkotásánál két alapvető szempontot vesznek figyelembe: az embert és a természetet. Amellett, hogy folyamatosan fejlesztik a kényeztető formulákat céljuk, hogy csökkentsék azoknak káros hatását természetünkre és környezetünkre. Összetevőik minősége rendkívül fontos, például az oltalom alatt álló eredetmegjelölés és az, hogy mindezekből a legmagasabb minőséget és leghatékonyabb koncentrációkat használják fel kényeztető termékeikben. A Panaszok.com segítségével a L'Occitane felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.