Lidl
panaszok-Lidl - Logo

Lidl

Panaszok
40
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.07.20 12:45
2021.07.18.-án a budapesti 1161. Lidlben vásároltam két pár FF kék 0358312 cipőt. Mivel Lidl Plus alkalmazásom van a pénztáros mondta, hogy reklamáció esetén nem szükséges az eredeti nyugta, mert az alkalmazás tárolja a nyugtát. Sajnos a cipők nem voltak jók és ezért még az nap visszavittem, hogy a vételárat visszakapjam. A legnagyobb meglepetésemre az üzlet vezetője ragaszkodott a papír formájú vásárlási balokhoz és nem vette vissza a termékeket. A mai digitális világban az APEH is elfogadja illetve emailben megküldött számlák is elfogadhatóak. Kérdésem, hogy a Lidl által alkalmazásban elmentett (mely ugyanúgy néz ki mint az eredeti) nyugta miért nem fogadható el. Várom a Lidl kedvező döntését, ellenkező esetben a Fogyasztóvédelemhez fogok fordulni. Tisztelettel

Lidl Márkáról

A Lidl egy európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletlánc. Székhelye a németországi Neckarsulmban található. A cég első boltjait az 1900-as években nyitotta meg. Németországban jelenleg is több mint 5000 boltot üzemeltet. Európában további 28 országban van jelen, összesen 10000 üzlettel. A Lidl Magyarországon 2004-ben jelent meg piaci szereplőként, amikor első logisztikai központját és 12 üzletét megnyitotta. Mára már országszerte közel kétszáz áruháza, 3 logisztikai központja (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) és több mint 5000 dolgozója van.

Ha Önnek bármilyen panasza vagy észrevétele volt az üzlet működésével kapcsolatosan, vagy vásárlóként szerzett tapasztalatát szívesen megosztaná másokkal, a panaszok.com felületet kínál erre.