Lidl
panaszok-Lidl - Logo

Lidl

Panaszok
40
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.04 20:35
Tisztelt Lidl! Vásároltam a Lidl által forgalmazott, hűtőpultban kapható CSIRKECOMB FILÉ BŐR NÉLKÜL (1KG). Nos a filé helyett meg nem nevezhető húscafatok voltak a tasakban. Nem tudom, a fénykép ezt mennyire tükrözi, de az én ismereteim szerint a csirkecomb filé nem így néz ki. Tisztelettel : B. Annamária

  2021.03.09 23:22
Az első kérdésem, hogyan jut el az észrevételem a forgalmazóhoz (LIDL)? Régóta, talán már több éve észleltem először (vagy mióta kitudódott és országos felháborodást keltett a hazánkban és a "fejlett nyugati országokban"(...) forgalmazott termékek közötti komoly minőségi különbség, a mi hátrányunkra!), hogy a megnevezett papírzsebkendő 4 rétegűként van feltüntetve, holott csak 3, az a 4 . . . Aki nem hiszi, bontson fel rétegeire egyet egy, vagy több csomagból. Látni fogja . . . Nos, jöhet olyan "szakértői" vélemény, miszerint való igaz a megállapításom, de a rétegek összetétele, erőssége és súlya nem marad el a korábbi, valóban 4 rétegű elődjétől. Rendben. De akkor is 3 rétegű! A vásárló azért veszi meg, mert erősnek, megbízhatónak tudja/gondolja a csomagoláson feltüntetett 4 réteg ismeretében, ám csak a felhasználáskor tapasztalja, hogy - pl. még a használat előtt - a zsebében szétmállik, használat közben pedig a tenyerében végzi orrának tartalma . . . Kérdezem: rendben van ez így? Kimeríti-e ez, a vásárlói megtévesztés fogalmát?! Köszönöm!

  2020.02.25 14:20
Az egyik budapesti Lidl üzletben vásárolt 2kg kiszerelésű csirkemell hűtőben tárolva a csomagoláson feltüntetett szavatossági időt nem túl lépve a kibontást és a hús megmosását követően is büdös, édeskés, savanykás szagot árasztott magából. A csomagoláson február 23-a szerepelt mint lejárati dátum, a csomag február 23-án kora délután került kibontásra. Lehet sérült volt a megvásárolt termék csomagolása, így az hamarabb megromlott, vagy egyszerűen túl komolyan vettük a feltüntetett lejárati időt - esetleg rosszul értelmeztük a feltüntetett időpontot / amit határnapnak adtak meg, az már nem tartozott bele? Mindenesetre sajnos kukába ment az étel. Ezt sajnáljuk a legjobban!

  2020.02.13 10:00
A kézi mixerkészlet dagasztó karja eltörött, a kar keresztmetszet alapján véleményem szerint anyaghiba okozta a törést. A szerviz ezt vitatja az ő véleményük szerint már az első vagy második használatnál el kellett volna törnie. A készülékre még 6 hónap garancia van, felajánlottak új dagasztókar vásárlását aminek az összes költsége több mint a készülék árának 50%-ka. Az a kérdésem mit tehetek.

Lidl Márkáról

A Lidl egy európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletlánc. Székhelye a németországi Neckarsulmban található. A cég első boltjait az 1900-as években nyitotta meg. Németországban jelenleg is több mint 5000 boltot üzemeltet. Európában további 28 országban van jelen, összesen 10000 üzlettel. A Lidl Magyarországon 2004-ben jelent meg piaci szereplőként, amikor első logisztikai központját és 12 üzletét megnyitotta. Mára már országszerte közel kétszáz áruháza, 3 logisztikai központja (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) és több mint 5000 dolgozója van.

Ha Önnek bármilyen panasza vagy észrevétele volt az üzlet működésével kapcsolatosan, vagy vásárlóként szerzett tapasztalatát szívesen megosztaná másokkal, a panaszok.com felületet kínál erre.