Lidl
panaszok-Lidl - Logo

Lidl

Panaszok
53
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.07.26 02:23
Rendszeresen vásárolok az egri Lidl áruházban. Mindig úgy hallottam, hogy ezek a dolgozók meglehetősen jól keresnek, és nehéz is oda bekerülni. A benyomásom pont ellentétes. Úgy tűnik, „nyugdíjas állásban” vannak. Konkrétan az egyik agyontetovált, szőkített hölgy, aki egészen bizonyosan a lányom lehetne, elképesztő modorban utasítgatja a vevőket. Ha már ilyen fiatalon ilyen ideges, vajon mi lesz vele később? Hogy tűri meg az áruház az ilyen dolgozót? Ennyire rossz a helyzet? Ilyen személyzetre futja csak? Vagy itt esetleg nincs tréning? Elképesztő.

  2022.07.15 15:05
2022.07.03.-án a szentendrei Lidl-ben vásároltam 1db gázégőt. A csomagból hiányzott 1db láb, és a gázcsatlakozó. Azonnal visszavittem. Mást is vásároltam, ÁFÁs számlát kértem. Ezért pénzt nem kaptam vissza, de másik gázégőt vehettem. Azt mondták, hívjam fel az ügyfélszolgálatot, ők küldenek egy levelet, és ennek birtokában már vissza tudják tériteni a káromat. Egy héten keresztül próbálkoztam telefonálni, állandóan megszakadt a vonal. Visszamentem a boltba, onnan is próbáltuk hívni, az sem sikerült. Egy hét után véletlenül felvették a telefont. Kértem, hogy a beszélgetésünket vegyék magnóra, de az ügyintéző elutasitotta. Elkérte az email címemet, és azt igérte, hamarosan rendezik a problémámat. Ma 20022.07.15. van, de a mai napig nem történt semmi. Amennyiben rövidesen nem kapok megfelelő és kielégitő választ, úgy a fogyasztóvédelemhez fogok fordulni. A LIDL-ben így csapják be a nyugdijasokat. Számlaszám: A09301632/0314/00001 Bizonylatszám: 0314/00096 Tisztelettel: D. Jenő

  2022.07.15 11:53
Tisztelt Cím! A mai napon vásárolt (2022-07-15) Pilos krémtúróban alig volt bármi is. Sajnos a boltban egyszerre többet vettem, így nem éreztem, hogy mennyivel könnyebb az egyik. Mit lehet ilyenkor tenni? Hova kell küldenem a további fotókat a termékről? Köszönöm előre is! Bp, Huszti úti Lidlben történt a vásárlás. Üdvözlettel

  2022.05.08 13:31
Tisztelt Lidl! A tegnapi napon 18 óra 42 perckor a Kaposvár Előd Vezér utca 3. szám alatti Lidl üzletben vásároltam pár dolgot és ma jöttem rá, hogy amit fizettem az nem azért volt annyi, mert hogy megemelkedtek az árak, hanem mert a 10 tekercses 4 rétegű egészségügyi papírból 2 csomaggal számoltak a pénztárnál és én csak 1-et vettem. Sajnálatos módon én is figyelmetlen voltam, hogy rögtön nem vettem ezt észre és szóltam volna. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben ezt, mint veszteséget le kell írjam a konyhapénzből, vagy esetleg a kamera felvétel és a blokk alapján a reklamációmnak helyt tudnak-e adni.

  2022.05.07 23:59
Lidl paksi üzletében egyik dolgozója több alkalommal flegma lekezelő válasza! És a kasszába is lekezelő kiszolgálás!!munkatársával közbe vihorászik. Ahogy megtudtam Viktoriának  hívják a hölgyet nem vagyok hajlandó ezt a hozzá állását elfogadni!!ez ellen jó lenne tenni valamit! Mert ez elég felháborító ez a viselkedés.

Lidl Márkáról

A Lidl egy európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletlánc. Székhelye a németországi Neckarsulmban található. A cég első boltjait az 1900-as években nyitotta meg. Németországban jelenleg is több mint 5000 boltot üzemeltet. Európában további 28 országban van jelen, összesen 10000 üzlettel. A Lidl Magyarországon 2004-ben jelent meg piaci szereplőként, amikor első logisztikai központját és 12 üzletét megnyitotta. Mára már országszerte közel kétszáz áruháza, 3 logisztikai központja (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) és több mint 5000 dolgozója van.

Ha Önnek bármilyen panasza vagy észrevétele volt az üzlet működésével kapcsolatosan, vagy vásárlóként szerzett tapasztalatát szívesen megosztaná másokkal, a panaszok.com felületet kínál erre.