KFC
panaszok-KFC - Logo

KFC

Panaszok
32
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.10.20 12:43
Üdv A mai nap folyamàn leadott rendelèsemet 1óràs kèsèssel kaptam meg ès ràdásul kèt sajtburi ki is maradt belőle! Jeleztem az ètteremnek telefonon,ès azt az igèrettet kaptam hogy azonnal hozzàk a kèr s.burgert,ès erre is kellett vàrnom egy óràt! Amúgy ez többször elöfordul hogy ez-az kimarad a leadott rendelèsekből! Èppen ezèrt azon gondolkozom hogy tőbbet soha nem rendelek a kfc-töl!!!

  2022.10.18 15:22
Dunaharaszti KFC! Qurrtitóban száraz csirkedarabok, száraz bacon, csirkecomb fáradt, olajos panírban, gépi cola meleg, a gépből ömlik a víz a pohárba! Nagy csalódás! Minden rossz volt!! Többet nem eszek náluk!

  2022.09.02 16:33
A mai napon vásároltam - elvitelre - az Árkád KFC üzletében. Vettem 10 db csirkemellet + 10 db csirkeszárnyat, valamint 2 db káposztasalátát. Ami az eddigi vásárlásaimnál még soha nem fordult elő, nagyon elégedetlen voltam a minőséggel. A csirkedarabok kevésbé voltak fűszeresek - mondhatnám, hogy ízetlenek voltak. Ugyanakkor - vagy a csirkehúsoknak - vagy esetleg a sütéshez használt olajnak volt - jellegzetesen hal- vagy haltáp íze. A káposztasaláta ízesítése is - a szokásoshoz viszonyítva - gyenge, mondhatnám, hogy kissé vízízű volt. Szóval rendesen csalódtam.

  2022.07.09 23:05
Tisztelt KFC !    A mai nap délután folyamán személyesen rendeltünk az étteremben elvitelre , a csatolt fájlba feltöltött blokkon szereplő tételeket .  Otthon kibontva tapasztaltuk , hogy a legnagyobb összegű étel  egyáltalán  nem volt a tasakban !  A KFC.hu oldal kapcsolat menüpont alatt írt panasz küldését nem engedi a honlap .   Hatalmas csalódás …

  2022.06.23 11:57
Kedves Ügyintéző Hölgy/Úr! Szeretném kérni, a kiszállítás helyszínét felülbírálni szíveskedjenek. A tököli étterem hozzánk a legközelebbi,  ( térkép szempontjából az út túloldalán van kiszállítás, nálunk nincs ! holott egy körforgalomból másik kijáraton , rögtön mellette vagyunk a raktárral, Marso Kft. Kb 40-50 -en dolgozunk itt és szinte napi szinten 25 dolgozó rendeli az ételt reggel , délben. Ennek ellenére a keresőben beírva a rendelés elutasításra kerül. Várom mielőbbi visszajelzésüket! Tisztelettel: K. Ágnes

KFC Márkáról

A KFC a világ egyik legnépszerűbb gyorsétterem hálózata. Az éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amelyeket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. Az első éttermet még 1930-ban nyitotta meg Harland Sanders ezredes Amerikában. A speciálisan fűszerezett sült csirkés ételei pedig olyan népszerűek lettek, hogy egymás után nyíltak meg az újabb éttermek országszerte. A vállalat jelenleg több mint 100 országban, közel 18 ezer éttermet üzemeltet és naponta 12 millió vendéget szolgál ki. Magyarországon az első KFC étterem 1992-ben nyílt a Budapesten, a Király utcában, jelenleg 63 étterem található az országban. A közép- és kelet-európai hálózat éttermeit az AmRest Holding üzemelteti.

A Panaszok.com segítségével a KFC felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.