KFC
panaszok-KFC - Logo

KFC

Panaszok
10
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.11.10 16:28
vásároltam egy keddi kosarat a s kfc-ben 2x2 db extra csirkemell csíkot kérve hozzá. Kifizettem, de otthon vettem észre, hogy nem kaptam meg. További kérdés: a szárny mindig csak az kevéssé húsos szárnyvéget jelenti? A képen a csíkok már nem látszanak, mert mikor már megettem 4 db-ot, akkor vettem észre, hogy nincs több.

  2020.03.07 17:32
ma voltunk a kfc drive.-ban, ahol kértünk káposztasalátát is a menü mellé. mivel elvitelre kértük es nem haza mentünk igy nem volt nálunk evőeszköz es nem is kaptunk hozzá. így sajnos nem tudtuk megenni az ébredünkhöz és egy db szalvétát sem adtak.. ez valami új divat lett, hogy valamit muszáj kihagyni az elviteles csomagokbol?!

  2020.03.03 13:15
A barátnőmmel voltunk a körúti drive. ban. kértünk 3 grander szendvicset. ebbol egy ehetetlenul csípős volt, a másikban nagyon vékony volt a hús es ehetetlenul száraz. a harmadik pedig mintha tobb napos lett volna...állítólag azonnal készítenek mindent...ezzel vitatkoznék

KFC Márkáról

A KFC a világ egyik legnépszerűbb gyorsétterem hálózata. Az éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amelyeket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. Az első éttermet még 1930-ban nyitotta meg Harland Sanders ezredes Amerikában. A speciálisan fűszerezett sült csirkés ételei pedig olyan népszerűek lettek, hogy egymás után nyíltak meg az újabb éttermek országszerte. A vállalat jelenleg több mint 100 országban, közel 18 ezer éttermet üzemeltet és naponta 12 millió vendéget szolgál ki. Magyarországon az első KFC étterem 1992-ben nyílt a Budapesten, a Király utcában, jelenleg 63 étterem található az országban. A közép- és kelet-európai hálózat éttermeit az AmRest Holding üzemelteti.

A Panaszok.com segítségével a KFC felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.