KFC
panaszok-KFC - Logo

KFC

Panaszok
28
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.06.23 11:57
Kedves Ügyintéző Hölgy/Úr! Szeretném kérni, a kiszállítás helyszínét felülbírálni szíveskedjenek. A tököli étterem hozzánk a legközelebbi,  ( térkép szempontjából az út túloldalán van kiszállítás, nálunk nincs ! holott egy körforgalomból másik kijáraton , rögtön mellette vagyunk a raktárral, Marso Kft. Kb 40-50 -en dolgozunk itt és szinte napi szinten 25 dolgozó rendeli az ételt reggel , délben. Ennek ellenére a keresőben beírva a rendelés elutasításra kerül. Várom mielőbbi visszajelzésüket! Tisztelettel: K. Ágnes

  2022.04.28 18:32
Üdv! A győri Arkad KFC-Ben állandóan 5meteres sor áll de a 4ből csak egy kassza működik rendre. Minek van 4 pult ha állandóan 10-15perc sorban állni…? És csak egy működik? Elég szégyen… Egy ekkora áruházban… ilyen nagy forgalmú étterem és nem képesek a vásárlók igényeit kielégíteni…  A dolgozók pedig iszonyat lassuak. 

  2022.04.05 20:17
T. Cég! Az alábbiakban leírtam a problémámat. Erre idevágnak egy 3000nFt értékű kupont úgy, hogy 6410 Forintot fizettem és az egyik 500 forintos salátámat sem kaptam meg? Akkor megírom a történetem a kormányhivatalnak, hogy indítsanak fogyasztóvédelmi vizsgálatot. SEM AZ IDŐT NEM TARTOTTÁK BE SEM AZT NEM HOZTÁK KI AMIT MEGRENDELTEM ÉS KIFIZETTEM, RÁADÁSUL EGY HULLADÉK HIDEG ÉTELT HOZTAK IDE. Megmondaná valaki az alábbiak után miért tüntetnek fel olyan telefonszámot az éttermüknél amelyiket senki sem vesz fel? B. Klára 184169538 panaszom telefonon megtettem. 2 rohadt órát vártam a jéghideg kajára, amiből ráadásul lemaradt az egyik káposzta saláta, amiből kettőt rendeltem. Mit kellene még tennem, hogy normálisan kiszolgáljanak nem jéghideg kajával és azt hozzák amit kifizettem? 6410 forintot fizettem a jeges, ehetetetlen hiányosan érkezett rendelésért, mely a Móricz Zsigmond körtéri étteremből érkezett 2 óra alatt Budapest XII. kerületébe, nem vidékre....

  2022.03.12 23:13
03.05.-én rendeltem a KFC applikáción keresztül, melyet online ki is fizettem (5660Ft). Megadtam az applikációban az újpesti címem és hibaüzenet nélkül eljutottam a rendelésig. 1 óra múlva csörög a futár, hogy itt van a címen, megyek ki de sehol senki,majd visszahívom és mondja, hogy itt van az I. kerületben ugyanabban az utcában és házszámon amit megadtam...ráadásul Foodpanda futár hívott!!! Mondom neki az utca és házszám stimmel, de a kerület nem és én közvetlen a KFC applikációban adtam le a rendelést nem a Foodpandán. 1. Hogy lehet a rendelés leadásáig eljutni az applikációban, ha nem biztos a pontos kiszállítási cím? 2. Miért a Foodpanda futár hozza ki, mikor nem náluk adtam le rendelést? 3. Miért nem kapok egy visszaigazolást emailben a rendelésről, legfőképpen számlát miért nem? 4. Az applikációban a rendeléseim között miért kiszállítottnak látszik ez a rendelés, mikor senki sem vette át? Szeretném a pénzemet visszakapni!

  2022.01.31 16:23
01.28-án a Pólusban vásároltam elvitelre Hotwingest, 2 db káposztasalát, kis burgonyát, Stripset, kis Hotwingest és egy shaket. Munkatársuk az nagy Hotwingest nem tette be papír zacskóba, csak oda vágta a pultra. Érdekes volt a covidos helyzetben a nyitott vödrött végig cipelni a Póluson és a BKV járatán.

KFC Márkáról

A KFC a világ egyik legnépszerűbb gyorsétterem hálózata. Az éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amelyeket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. Az első éttermet még 1930-ban nyitotta meg Harland Sanders ezredes Amerikában. A speciálisan fűszerezett sült csirkés ételei pedig olyan népszerűek lettek, hogy egymás után nyíltak meg az újabb éttermek országszerte. A vállalat jelenleg több mint 100 országban, közel 18 ezer éttermet üzemeltet és naponta 12 millió vendéget szolgál ki. Magyarországon az első KFC étterem 1992-ben nyílt a Budapesten, a Király utcában, jelenleg 63 étterem található az országban. A közép- és kelet-európai hálózat éttermeit az AmRest Holding üzemelteti.

A Panaszok.com segítségével a KFC felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.