JYSK
panaszok-JYSK - Logo

JYSK

Panaszok
6
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.27 15:50
Akciósan szerettem volna megvásárolni egy ágyneműhuzatot, a pénztárnál azonban a teljes árat akarták velem kifizettetni. Amikor jeleztem a problémám csak annyit mondtak, hogy tegnap lejárt az akció. Ilyen esetekben szerintem le kellene cserélni az árcédulát!

  2020.01.24 19:51
Rendeltem 2db Jysk ágyneműhuzatot, egyforma színben. A bolti átvételekor nem bontottam ki a csomagot, hazaérkezéskor pedig bedobtam egy mosásra. Szárításkor vettem észre hogy a két ágyneműnek különböző a színe és az anyaga. Amikor visszavittem nem cserélték ki mert mosva volt. Viszont az ágynemű selejt hiszen rossz az egyiknek az anyaga és a színe. Úgy gondolom, hogy ilyenkor nem lehet ok a mosás a cserélés megtagadásához, hiszen nem lehetne selejt árut forgalmazni. Óriási csalódás volt számomra. Többen nem vásárolok tőlük

  2019.05.19 01:35
Szerettünk volna szőnyeget vásárolni az allé jysk-ben, kiderült nincs raktáron, az utolsó kiállított darabot szívesen elvittük volna sajnálom hogy ilyet nem lehet. A többi jysk-ben szintén nem volt már ez a szőnyeg. Tehát csak annyi hogy nyugatabbra azt hiszem ez nem így működik, csak nálunk van hogy bemegyek a boltba, kiválasztom a szőnyeget, rajta van az ára és azt mondják nem vehetem meg. Sajnálják. Én is, eddig nem volt rossz tapasztalatom a jyskkel..

  2019.05.01 14:57
Vettünk a feleségemmel egy matracot. Azt állították, hogy gerincproblémákra ez a legjobb, mert kemény is. Nagyon drága volt, de nem segített semmit. Először tényleg jó keménynek tűnik, de reggelre besüllyed sajnos. Félrevezetik az embereket.

  2019.04.18 12:50
Kijöttek hozzám házhoz egy kerti bútorral, amit nem rendeltem, a papíron is más név szerepelt, csak a cím volt az enyém. Nem akartam egyértelműen fizetni, mert nem én rendeltem és veszekedett velem a futár, hogy mit gondolok én, akkor hova fogja vinni.

JYSK Márkáról

Az otthon felszereléséhez mindent árusító JYSK nemzetközi kiskereskedelmi lánc tulajdonosa a Lars Larsen Csoport mögött álló család. A JYSK alapítója, a Dánia-szerte az ország vezető kereskedőjeként ismert Lars Larsen, akinek „mindig van a tarsolyában egy jó ajánlat”. Larsen 1979-ben nagyra törő tervekkel nyitotta meg első, ma is működő boltját Dánia második legnagyobb városában, Aarhusban, de azt ő sem gondolta volna, hogy üzlete ilyen gyors növekedésnek indul. Egymás után több sikeres JYSK  is nyílt Dánia különböző pontjain, mígnem Larsen 1984-ben a szomszédos Németországban megnyitotta első külföldi boltját. A cég alapvető fontosságúnak tartja, hogy termékeik eleget tegyenek normáiknak, ezért nagy körültekintéssel választják ki a beszállítókat. Beszerezőik időről időre személyesen ellátogatnak a gyárakba, hogy ellenőrizzék a termékek minőségét. A raktáraikba érkező termékeket a JYSK minőség-ellenőrző munkatársai újból ellenőrzik, és csak ezt követően kerülnek az áruházakba. Ezenfelül külső tesztpartnerekkel együttműködve tartóssági és biztonságossági vizsgálatokat is végeznek. Vizsgálják például a stabilitást és a nem biztonságos anyagok jelenlétét.

A Panaszok.com segítségével a JYSK felveheti önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat a megoldatlan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalhatott. Célunk, hogy elégedett vásárlókat generáljunk és javítsunk a cég minőségén. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy hibás terméket vásárolt vagy nem nyerte el az ön személyes tetszését. Esetleg a személyzet nem volt elég ügyfélközpontú, lassú volt a kiszolgálás és ön próbált panaszt tenni, de hiába. Nos itt a megoldás! A Panaszok.com minden panaszkodni vágyó fogyasztónak lehetőséget ad és segít, hogy az elhallgatott problémáinak hangot adjon és javaslatot tegyen a cég minőségének javítása érdekében.