IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
57
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.22 14:52
Tisztelt Cím! Kolléganőm többszöri kérése ellenére sem kaptuk meg a csatolt előlegszámlákhoz tartozó végszámlákat. Kérem szépen Önöket, elektronikusan küldjék el nekünk a számlák másolatait. Segítségüket megköszönve, M. Zsuzsa

  2021.03.02 11:04
Online vásároltam 2021.02.20-án egy BODBYN fehér konyhabútor rendszert. A rendelés száma: 1171686094. A rendelés végösszegét kártyával azonnal kifizettem. A megrendeléskor jeleztem, hogy kérek számlát a megvásárolt konyhabútorról. A megadott kapcsolattartó email, amire a számlát kérjük, szintén szerepelt: A bútort 2021.02.23. napján személyesen átvettem az IKEA Lakberendezési Kft.Sport utca 2-4 szám alatt található IKEA Budaörsi Autós Csomagpontján. Az online számla a mai napig /2021. március 02./ nem érkezett meg a megadott email címre. A spamok között is nézem minden nap többször, de oda se került. A számla hiányának problémáját február 23-án és után a többször is jeleztem a Budaörsi Áruházban is, ott azt mondták legyek türelemmel, majd küldi egy külsős számlázó cég. A megadott e-mail cím ahonnan küldik majd a számlát: [email protected] Az IKEA ügyfélszolgálatára és a megadott [email protected] számlázási email címre is jeleztem már, hogy nem érkezett meg a számla, az utóbbi semmi választ nem küldött. Az IKEA vevőszolgálatától korábbi jelzésemre 6 napja csak egy e-mailt kaptam, mely alapján jelezték, hogy igényemet átadták a számlázási csoportnak. Ezen mai e-mailem is jelzi, hogy semmi sem történt azóta, a számlát nem kaptam meg, értesítést nem kézbesítettek, ügyemben semmiféle előrelépés nem történt. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen komolynak hirdetett cégnél ilyesmi megtörténhet.

  2020.03.12 11:50
Adminisztrátorként dolgozom.Rendeltünk az online termékeket majd észrevettük, hogy tévesen lett kiszámlázva. Ezt jeleztük is, majd 3 hét várakozás után kaptunk egy olyan számlát amin elgépelték a cégnevünket. Ismételten mentek a telefonok reklamációs levelek. Személyesen is felkerestem közel 5 hét után őket, hogy mikorra várható a helyes számlánk. Ígéreteket kaptam, hogy siettetik a dolgokat. Jelenleg közel 8 hete várom azt a helyes számlát és a helyzet, hogy még most sem érkezett meg.

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.