IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
57
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.07.26 17:01
Több 1 héttel ezelőtt elmentünk vásárolni egy könyvespolcot, melyt kiszállításra kértünk, múlthét keddre. Maga a kiszállítás 6000 forint volt, abból a kiszállításból nem lett több mint egy ököl méretű horpadás a szekrényen (illetve a kisebb sérülésekről nem is beszéltem)! Amikor felhívtuk az IKEA vevőszolgálatát először azt mondták vigyük vissza és kicserélik. Amikor elindultunk az IKEA-ba kicseréltetni a vevőszolgálaton lévő nő próbált lerázni minket, azzal a szöveggel, hogy nem fogják vissza venni. Mi ettől függetlenül ugyan úgy elmentünk. Mikor oda értünk kérdeztem, hogy azt a 6000 forintot amit oda adtam NORMÁLIS kiszállításra az hol van. A hölgy semmi mást nem mondott csak annyit, hogy nem adják vissza. Kérdezem én, azért fizettem 6000 forintot, hogy szét törjék a polcot illetve még én a saját költségemből menjek fel Budapestre kicserélni mert ők össze törték?

  2021.06.30 09:54
Tisztelt Vevőszolgálat! Sajnos az este folyamán kibontottam a megrendelésemet a 9 darab megrendelt CYLINDER 3 darabos vázából 7 darab teljesen szilánkosra tört, melyről videót mellékelek. A vázákat a húgom esküvőjére rendeltem,így mindenképpen szeretnék helyettük töretlen változatot. A törött termékeket természetesen a dobozban hagytam, amennyiben szükséges vissza tudják vinni. Ahogy néztem a dobozra nem volt feltüntetve a törékeny jelzés, gondolom a DPD futárszolgálat így nem megfelelően kezelte. Legyenek szívesek visszajelezni milyen további teendőm van még, illetve hogyan juthatnék az épp állapotban lévő megrendelt termékeimhez. Segítségüket nagyon köszönöm! Tisztelettel: F. Edit

  2021.04.01 17:28
Jó napot kívánok! F. Kamilla lányom által leadott rendelés (rendelésszám: 1181712754, kiszállítás ideje: 2021-03-30 15:00 - 19:00), 1 db Frebro tükröt törötten szállítottak ki és adtak át a lányomnak, írásban ezt sehol nem jelezve. A futár azt állította, hogy nekünk semmit sem kell tenni, őrizzük meg és cserélik. Meg szeretném tudni, a futár az Ikea felé jelezte-e a hibát, valóban cserélik? Nem lett volna szükség arra, hogy elismervényt adjon a törötten átadott áruról? Üdvözlettel, K. Tünde

  2019.04.18 16:59
Van egy komódom innen és nem volt jó a komód hátuljához a farész. Nem jól vágták össze szerintem az arányokat mert rossz volt az illesztés. Manuálisan otthon kellett kijavítani.

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.