IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
57
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.06 06:00
Az lenne a panaszom ki fizetem a terméket és kedden kellett volna meg kapnom 05.04-én de azt mutatta hogy nem fizettem ki. De levonta a pénzt már rendelésnél. 6 darab 1990ft-os székről van szó. A csomagkövetésnél meg semmit nem ír nekem ki. Rendelés szám:1192447937. A terméket 04.29.-én rendeltem ahogy a képen is látszik le is vonta bizonyítéknak küldtem. Kérném minél hamarabbi vissza jelzésüket.

  2021.03.19 10:58
2021.03.10.-én rendelést indítottam az ikea online rendelő felületén. A rendelést visszaigazolták, bankkártyával kifizettem, a számlámról az összeget leemelték. A szállítást 2021.03. 13 .-án 07 és 17 óra között ígérték. Ez egy egész szombati nap volt. Ennyi ideig vártam a visszaigazolt, kifizetett árut. Nem érkezett meg. Megnéztem a rendelés állapotát, törölve státuszt láttam. Én nem töröltem, értesítést nem kaptam. 2021.03.16.-án telefonon reklamáltam az ikea ügyfélszolgálatán. Azt a választ kaptam, hogy valami hiba történt a rendszerben, de ne izguljak, ismételjem meg a rendelést, fizessem ki ismét az árút, és majd nemsokára visszakapom az előzően meg nem kapott árúért leemelt összeget.Semmi elnézést, vagy ilyesmi ! Még nem kaptam vissza a jogtalanul leemelt összeget! Fel vagyok háborodva, hogy nekem kell az ikea rendszerből eredő hiba miatt plusz feladatokat elvégeznem. Intézkedjenek, hogy megkapjam az eredetileg rendelt árut, minden külön utánajárás helyett. W. Mária

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.