IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
57
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.19 08:22
Bementem az IKEA-ba egy jó kis ebédre. A szokásos ételemet kértem, erre egy teljes hideg menüt kaptam. Kértem, hogy adjanak egy másik menüt, de a kicserélt étel is ugyan olyan hideg volt.

  2019.04.23 15:26
Budaörsi étterem: ritkán eszem itt, de eddig rossz tapasztalatom nem volt. DE a mai katasztrofális volt! Menü nincs. Marhahúst kértem gyümölcsmártással és hercegnő burgonyával. Pontosan azt, ami a felette lévő képen volt. A tányéron eleve nem annyi volt, mint a képen. A marhahús kemény volt, hideg és rágós. A burgonyából 12db helyett 8db-ot adtak... Mikor reklamáltam közölték, hogy a képen is annyi van. Legalább nézzék már meg... A bodzaszörpnek nevezett ital sima víz volt. Hatalmas csalódás volt az egész! Ezentúl hanyagolom ezt a helyet. Remélem, az üzemeltető is olvassa ezeket a sorokat és elgondolkozik rajta...

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.