IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
20
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.27 21:43
Szerettem volna kiváltani a cégemnek az IKEA family kártyát. Nagyon sok papírt kellett kitöltenem, majd közölték, hogy kb tíz nap mire megérkezik a kártya. Elkezdtem nevetni, hogy ezt nem hiszem el, magánszemélyre 3percet vesz igénybe, hogy kézhez kapjam..

  2019.05.27 12:25
Vásároltunk bútorokat.. Összeszerelés során a hosszabbítható asztal egyik lapjának furnér lapfelületét a szerelési útmutatóban ismertetettek szerint behajtott csavar alulról felnyomta, így az sajnálatos módon megsérült. Rögtön telefonon felhívtuk az IKEA ügyfélszolgálatát, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy keressük meg az interneten, hogy melyik üzletükben van az adott termék készleten és a sérült darabot visszaszállítása után azt egy hibátlanra kicserélik. Az ügyfélszolgálaton a hölgy rápillantott a sérült darabra és szerelési hibára hivatkozva elutasította az elem cseréjét.

  2019.05.23 19:26
Sajnos nem kaptam meg azt a terméket, amit az online boltban rendeltem. A weboldal azt írta van raktáron, viszont mégsem kaptam meg. Frissíteni kéne mindig az online felületet, hogy valós adatokat mutassanak.

  2019.05.13 13:34
Szeretem az IKEA-t, mert viszonylag olcsó és jó bútorokat lehet venni, viszont néha interneten nézem ki, amit szeretnék és nehezen találom meg a hatalmas üzletben. Eddig minden alkalommal, amikor próbáltam ott dolgozót találni, hogy segítsen, nem találtam. A kasszában áll esetleg 2-3 ember, de ők nem hagyhatják el a helyüket, így segíteni sem tudnak bolyongó lelkemnek.

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.