IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
24
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.19 08:22
Bementem az IKEA-ba egy jó kis ebédre. A szokásos ételemet kértem, erre egy teljes hideg menüt kaptam. Kértem, hogy adjanak egy másik menüt, de a kicserélt étel is ugyan olyan hideg volt.

  2020.03.12 11:50
Adminisztrátorként dolgozom.Rendeltünk az online termékeket majd észrevettük, hogy tévesen lett kiszámlázva. Ezt jeleztük is, majd 3 hét várakozás után kaptunk egy olyan számlát amin elgépelték a cégnevünket. Ismételten mentek a telefonok reklamációs levelek. Személyesen is felkerestem közel 5 hét után őket, hogy mikorra várható a helyes számlánk. Ígéreteket kaptam, hogy siettetik a dolgokat. Jelenleg közel 8 hete várom azt a helyes számlát és a helyzet, hogy még most sem érkezett meg.

  2020.01.27 21:43
Szerettem volna kiváltani a cégemnek az IKEA family kártyát. Nagyon sok papírt kellett kitöltenem, majd közölték, hogy kb tíz nap mire megérkezik a kártya. Elkezdtem nevetni, hogy ezt nem hiszem el, magánszemélyre 3percet vesz igénybe, hogy kézhez kapjam..

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.