IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
30
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.10.26 09:53
Tisztelt Áruház! 2020. 08.31-i értesítésük szerint a megrendelt terméket nem tudják szállítani készlet hiány miatt. Az értesítésük alapján én a hiányzó termék árának a visszautálását kértem. Sajnos ez a mai napig nem történt meg. Ez ügyben a vevőszolgálattal többször is beszéltem telefonon, ahol igéretet kaptam a rendezésre. Kérném Önöket, hogy (lassan két hónap alatt sem rendeződött a visszautalás) a kifizetett 5.470 Ft-ot visszautalni szíveskedjenek. Köszönettel

  2020.09.19 12:01
A júliusban vásárolt kanapé fekfőfelülete a fejtámla felé lejt, az ülőrész és a fekvőfotel között körülbelül 10cm a külömbség. Az összeszerelés az előírtaknak megfelelően történt. A fekvőrész így kényelmetlen, háttámla felé csúszúnk és ezátal a huzat is csúszik, gyűrődik

  2020.08.18 21:02
A minap rendelni akartam egy polcot az internetről, ami CSAK az adott áruházban kapható, de a járvány miatt nem szállítanak ki, mivel "túl sok a megrendelés". Ez mégis mi? Most kéne kapni az alkalmon és kiszállítani. Esküszöm én már ezt nem értem. Akarom azt a polcot de, nem kaphatom meg. Szomorú vagyok.

  2020.07.06 10:45
Tisztelt IKEA Panaszkezelés! 2020. június 21-én az Örs vezér téri áruházukban ebédeltem. Lazacfilét kértem céklával és északi gabonával. A tányérra három cékladarabot tettek, az összkép is sokkal hervasztóbb volt, mint a fotón, ami alapján rendeltem. Kérdésemre, hogy miért csak 3 db céklát kapok, a pultban álló nő azt mondta, hogy csak ennyit adhatnak, majd azt is, hogy a cékla csak díszítés. Nekem a fotón nem "díszítésnek" látszott, hanem köretnek, és az étel nevében is szerepel az, hogy "céklával". Kérem, hogy a fotókon szereplő képeknek megfelelően tegyék a tányérra az ételt, hiszen az alapján választunk. 

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.