IKEA
panaszok-IKEA - Logo

IKEA

Panaszok
37
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.01.14 11:03
Az ikeába vásárolt nővény nagyon hamar tönkrement. Nem beszélgetünk túlöntözésről, mert nagyon vigyázunk rá mivel ajándék volt. Szinte törzsvásárlok vagyunk az áruházba. Szeretnénk segítséget kérni mi a teendő? Szeretnénk egy ugyan ilyen szép nővény. Eddig még nem csalódtunk az ikeába és szeretnénk továbbra is az önök vevőkörébe tartozni. .

  2021.01.12 09:53
2020.12.03-án elutaltam az IKEA karácsonyi ajándékkártyára 30.000 Ft-ot, ami fedezte az 1 db 10.000 Ft-ot ami megérkezett, valamint 1 db 20.000 Ft-os ajándékkártya értékét egy másik címre kérve ami a mai napig nem érkezett meg. 2020.12.23-én már reklamáltam, majd 12.27-én és 2021.01.02-án telefonon. A mai napig semmilyen információt nem kaptam, hogy hol a pénzem illetve a vásárolt ajándékkártya. Kérem panaszom kivizsgálását!

  2021.01.11 19:55
Kedves Ikeások! Nagyon megvagyunk elégedve a szolgáltatásaitokkal, ezen felül az ismerőseinktől mivel nagyon jó visszajelzéseket kaptunk konyhabútoraitokról és az ehhez köthető szolgáltatásaitokról, ezért úgy döntöttünk 2020. novemberében, hogy új lakásunkba tőletek szerezzük be a konyhabútort, felméréssel, tervezéssel, terv ellenőrzéssel, összeszereléssel együtt - közel 600.000 Ft-ért. 2020. december 11-én rendeltük meg METOD konyhabútorotokat, amelyből akkor még 4, most már csak 1 darab hiányzik - cikkszám: 302.125.62. 2021 január 2-án rendeltük meg tőletek az összeszerelési szolgáltatást 2021.01.15-re, és akkor arról tájékoztattatok minket határozottan, hogy mivel 2021.01.11-i héten hétfőtől kezdődően (mától) több napon keresztül érkezik nagy mennyiség (akkori tájékoztatás szerint ma érkezett volna 370 darab) a hiányzó bútor elemből, és mivel már régóta várunk rá, ezért nem lesz probléma és az e hét péntekre eső összeszerelést nyugodtan fizessük ki. Ehhez képest azóta sem kaptunk SMS-t, ma személyesen is érdeklődtünk, és óriási meglepetésre arról tájékoztattak, hogy mindössze 70 darab fog érkezni, pénteken, és akkor sem valószínű, hogy mi azok között leszünk, akik kapnak belőle... A félretájékoztatás elhisszük, hogy nem volt szándékos, ugyanakkor nagyon fájó és szeretnénk, ha vállalnátok a konyhabútor összeszerelését e hét pénteken a hiányzó bútor elem ellenére is, pluszban azzal a feltétellel, hogy egyéb ráfizetés nélkül amint megérkezik az utolsó bútor elem, az is összeszerelésre kerül.

  2021.01.11 15:29
A mai nap folyamán 10 óra magasságában az egyetlen forráson az ügyfélszolgálaton keresztül felvettem a kapcsolatot az IKEA-val és az ottani kolléga tanácsára kiszereltem a beépített mosogatógépet és bevittem a terméket az Őrs Vezér Terére. Ott közölték, hogy ezt így nem!!! Szervizt kellett volna hívjak. Abszolút nem voltak segítőkészek... És 50 ezer forinttal ki akarták szúrni a szemem...

  2021.01.11 11:20
Az önöknél vásárolt nővény nagyon hamar tönkrement. Nem volt túlöntözve. Ráadásul ez egy ajándék volt. Szeretnénk ha ki cserélnék. Mi a teendő ilyen esetben. Kérjük a segítségüket. Szinte állandó vevőjük vagyunk. Nagyon sok mindent önöknél vásárolunk. Most ez egy csalódás volt részünkről. Így még nem jártunk és ezért nagyon szomorúak vagyunk.

IKEA Márkáról

Az IKEA egy svéd tulajdonú multinacionális bútorforgalamzó üzlethálózat. A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott. Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta. 2018-ban az IKEA bevezette online vásárlás szolgáltatását. Ettől kezdve az IKEA termékei már nem csupán az áruházakban, hanem online országos házhoz szállítással is elérhetőek lettek. Az IKEA termékek nem korlátozódnak egy nappali, hálószoba vagy étkező készletre. A pohárkészletektől a késekig, az asztaloktól a szőnyegekig, a párnáktól a polcokig hasznos és esztétikus bútormegoldások várnak Önre az IKEA boltokban. A Panaszok.com segítségével az IKEA felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.