Humanic
panaszok-Humanic - Logo

Humanic

Panaszok
5
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.23 22:26
A dunakeszi Auchan áruház üzletsorán található Humanic cipőboltban a fogyasztót megtévesztő módon értékelték le az egyik terméket. A leértékelt sor mellett ugyan olyan módon húzták át a termék árát, kérdésre az eladó felháborodottan, közönséges és nyers stílusban közölte, hogy arra nem vonatkozik a leárazás. Stílusára való tekintettel jobb volt nem belemenni, hogy akkor miért tévesztik meg a vásárlókat azzal, hogy ugyan olyan módon húzták át az egész sor árát, mint a leakciózott terméknek.

  2020.07.29 06:42
07. 22-en három cipőt vásároltam az üzletben. Az egyik eseteben bizonytalan voltam, az eladó mondta, hogy 10 napon belül kicserélhetem. 25.-én visszavittem, és másikra cseréltem, de a kedvezményt nem adták meg, kifizettették az árát a különbözetet. Soha többé Humanic.

  2020.07.24 07:20
A tegnapi napon az Allee Bevásárlóközpont Humanic üzletében 15 órakor egy Michael Kors cipőt szerettem volna vásárolni. Mivel nem találtam méretet, egy eladót igyekeztem keresni, aki segíteni tud. Egyetlen eladót sikerült találnom, aki amikor a segítségét kértem elég arrogáns módon közölte, hogy csak a polcokra kirakott cipők vannak. Átválogattam a polcra kitett összes cipőt, és egy másik modellnél megtaláltam a számomra jó méretet. Ugyan ehhez a fiatalemberhez fordultam, hogy kérjem a cipő párját. Ekkor ért a másik meglepetés, az üzlet másik végében lévő eladó hölgynek fütyült - mintha a piacon lennénk - , és magához intette. Ekkor nagy viháncolás közepette megbeszélték, természetesen a jelenlétemben, hogy miért őt kell csesztetni és vele hozatja ki a cipő párját. Ezt még csak le is nyeltem volna, de a fizetésnél is olyan arrogáns és durva hangnemet ütött meg az eladó, hogy én éreztem magam kellemetlenül, hogy zavarni merem a vásárlásommal. Egész végig azt éreztette, hogy szívességet tesz azzal, hogy szóba áll velem. Azt hiszem, ennek fordítva kellene lenni és sokkal segítőkészebb, udvariasabb magatartást kellene tanúsítani a vásárlóval szemben. Más márkaüzletben már a belépésnél gondjaikba veszik a vásárlót, ami ennek az üzletnek sem válna a kárára, és nagyobb figyelmet fordítanának a vásárlóra. Üdvözlettel

Humanic Márkáról

Manapság a Humanic cipőkkel és kiegészítőkkel kereskedik, és tizenegy európai ország piacán jelenik meg. A Humanic a Leder und Schuh leányvállalata , amelynek székhelye Grazban található. 1907-ben az American Shoe House Humanic megnyitotta első két üzletét Bécsben , 1991-ig a Humanic csak a belföldi piacon tevékenykedett. Az akvizíció a többségi részesedéssel rendelkezik a magyar kiskereskedelmi cégek Szivárvány Rt. , Székhelye Budapest , kezdetét jelezte nemzetközivé. A Humanic hamarosan első számú lett Magyarországon. Mióta a 2009. évi horvátországi és 2010- ben Bulgária piacra lépett , a Humanic összesen 11 európai országban van jelen.  2009 márciusa óta az osztrák és a német vásárlók online vásárolhatnak. 

A Panaszok.com segítségével a Humanic felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.