Hp
panaszok-Hp - Logo

Hp

Panaszok
4
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.08.10 11:16
2021. december 29-én vettem át Szegeden egy HP All-in-one számítógépet (Gradus Bt. a vásárló), amiről otthon derült ki, hogy román felhasználóknak készült, a program nyelve angol-román, a billentyűzet román, a tájékoztató román nyelvű... Rögtön írtam az ügyfélszolgálatnak - de csak 39 nap múlva tudtak válaszolni, a válaszomra nem írtak semmit, majd júniusban többszöri sürgetésemre közölték, kicsúsztam a 30 napból... És semmi válasz arra a kérdésemre, hogy Magyarországon hogyan forgalmazhatnak román nyelvű árucikket. Ez minősített bűnözés, amit csinálnak. Az Edigitallal soha semmilyen problémám nem volt. 

  2020.07.24 12:15
2018-ban vásároltam egy HP Notebookot. A gép annak ellenére hogy keveset használom, és kímélem sorozatosan meghibásodik. Idáig négy alkalommal volt szervizben, utoljára 2020.07.01-én. Viszont a gépet mikor visszakaptam már akkor újabb hiba merült fel. A gép gondol egyet, és automatikusan kikapcsol. Valamint van mikor elkezd villogni a kijelző. Az EU jogszabály alátámasztja, garanciális gépnél a negyedik meghibásodása alkalmával lehet kérni a cserét. Én nem éltem a lehetőséggel, viszont ötödik alkalommal kérem a cserét. Mivel a gép amit vásároltam széria hibás. Viszont mikor én a HP-ban bízva, a terméküket megvásárolva nem egy hibás terméket szerettem volna megvenni. A hibás termék számomra nagy kellemetlenséget okozott! Amennyiben a HP nem ismeri el a hibát, a felettes hatósági szervekhez fordulok panaszommal! Ezzel felhívom az állampolgárok figyelmét, legyenek fokozott óvatosak, a HP termékek vásárlása esetén. Köszönettel,

  2020.01.24 19:16
A garanciális gamer számítógépet az ügyfélszolgálattal történt többszöri beszélgetés után az ő tanácsaikat követve kértem a szervizbe szállítást.A konkrét hiba az volt hogy a gép bekapcsolása után nem "kommunikált" a monitorral,magyarul nem volt kép.Tehát a gépért a HP futárt küldött a lakcímemre - ez nagyon szimpatikus volt az első pillanattól kezdve - aki a saját szemével láthatta a PC-t hiszen az orra előtt csomagoltam be a HP által küldött dobozba - a dobozt maga a futár ragasztotta le. A szervízbe érkezésről email értesítést kaptam és akkor is felhívott az ügyfélszolgálat amikor a szervizből azt az információt kapták hogy náluk nem jelentkezett a hiba. Végül is a gépet ugyanazon futárral néhány nap múlva visszaküldték. Amikor átvettem a doboz sértetlen volt,a ragasztás szintén érintetlennek tűnt éppen ezért nagyon meglepődtem amikor a kicsomagolás közben azt tapasztaltam hogy a gépház üvegből készült oldala nincs becsukva.Kivette,próbálgattam becsukni majd néhány perc próbálkozás után észrevettem hogy a rögzítő lemezfülekből három durván el van hajlítva és a gépház aljában három pici műanyag darabot találtam. Azonnal hívtam az ügyfélszolgálatot tanácsukra készítettem képeket és továbbítottam a panaszomat. Két nap múlva válaszoltak hogy ők csak szoftveresen ellenőrizték a PC-t és nem bontották meg. Közben megtaláltam a letört műanyagok helyét - a gép tetejét borító szellőzőrács rögzítő karmai voltak melyek nagyjából egybeesnek az oldalfal fém rögzítő füleivel - melyek el voltak hajlítva. Mivel ez egy több százezer forintos,fél éves számítógép amit szakszervizbe küldtem számomra abszolút elfogadhatatlan a visszaküldési állapot. Ha kell Fogyasztóvédelemhez fordulok mert TUDOM hogy nem így küldtem el a PC_t.

  2020.01.11 10:03
Múlt héten vásároltam egy hp 304xl fekete patront a nyomtatómba, azonban valamiért a nyomtató nem fogadja el. Megnéztem a patron kódját a hp oldalán ahol az eredetiséget lehet ellenőrizni és a patron eredeti. Végig vittem minden folyamatot amit tanácsoltak, tisztítás, nyomtatófej igazítás... Vettem egy másik patront is és azt elfogadja, nyomtat vele, így nem a gép hibás. Visszavittem abba a kis üzletbe ahol vásároltam, de ott nem voltak túl segítőkészek. Mivel felbontottam és a gépbe is beraktam, azt mondta ezzel ő nem tud mit kezdeni, forduljak a Hp-hez. Ő mióta itt dolgozik 3 ilyen esete volt, hogy maga a patron hibás gyárilag. Voltam a mellettünk lévő számítógép szervizesnél, hogy ő mit javasol. Ő is azt tanácsolta keressem fel a Hp-t , mert van garancia a patronaikra. Ideáig nem sikerült utolérnem őket.

Hp Márkáról

A Hewlett-Packard Company, röviden HP, jelenleg a világ egyik legnagyobb IT-vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altóban van, de világszerte képviseli magát a számítógépes, nyomtatási, fényképészeti termékeivel, valamint a kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal. Az a cég, amely hajdanában a nagyvállalatok, gyárak és az egészségügy piacai számára termelt, ma főleg háztartási elektronikai eszközöket forgalmaz, mint a fényképezőgépek és a nyomtatókazetták, amelyek bármely bevásárlóközpontban kaphatóak. A cég részvénye egyike annak a harminc részvényből álló kosárnak, amelyből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják. 2010-ben a Hewlett-Packard bejelentette, hogy a HP felvásárolja a Palm-ot 1,2 milliárd dollárért. A Palm készülékek és a HP IPAQ termékcsalád ad némi átfedést, de jelentősen növelik a mobil jelenlétét a cégen belül.

A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a HP termékeiről és szolgáltatásairól, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.

Hewlett-Packard Magyarország Kft.
1117. Budapest
Aliz u.1. (Szerémi út-Hengermalom út sarok)
Telefon: (06 1) 229 9999
+36 1 7777545