Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
147
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.01.28 14:56
2021. novemberében rendeltem a HW16 nevezetű okosórát. Az volt leírva, hogy android és Iphone kompatibilis, eközben november óta nem lehet csatlakoztatni a mobilhoz az órát. Még decemberben írtam egy emailt, hogy mondják el melyik alkalmazás vagy legalább hogyan kéne csatlakoztatni, de semmi. Még egy nyomorult választ sem voltak képesek írni. Mivel a bolt dolgozói úgy vannak vele, hogy a rendelést kiküldték után már nem is érdekli őket a vásárló véleménye, és ez szánalmas. Bármelyik helyről vásárolhattam volna mégis innen vettem,már nagyon megbántam.... Legközelebb soha nem fogok innen rendelni és senkinek sem javaslom az vásárlást innen!!!

  2021.09.01 13:54
Pontosan azután válaszoltak, amikor az elállás bejelentésre került és pontosan ugyanazzal a sablon szöveggel, ami szó szerint szerepel a negatív kommentekben. Ha nem mondja le a gazdasági társaságom a rendelést, a mai napig nem válaszoltak volna. A termék kapcsán a kommentek szerint esetlegesen várható hiányos, karfa vagy pl. gázrugó főelem nélküli csomag és az eddigi hozzáállásuk miatt semmiképpen nem kerül átvételre a szállítmány és többet ne is keressenek semmilyen formában! A sikertelen bankkártyás fizetés pedig nem kártyahiba miatt, hanem pontosan a piaci lejáratódásuk miatt történt meg, több számlavezető banknál ún. "fekete listán" vannak már, semmilyen számlajóváírást nem engedélyez szerencsére a belső biztonsági rendszer. Tájékoztatom végül, hogy az elállás írásbeli bejelentése alapján a vonatkozó uniós rendelet szerint azonnal meg kellene szakítani a kiszállítási eljárást, nem pedig tovább próbálkozni gyakran silány minőségű vagy hiányos vagy más termék kiszállításával. Nem véletlenül nincs telefonos elérhetőségük és a visszárú kötelezettségüket sem lehet személyesen intézni! A gyakran ismételt kérdésekre adott válaszoknál a weboldalon pedig olyan alapvető helyesírási hibák olvashatók, ami kiváló bizonyítványa a tevékenységük színvonalának. Soha többé ne keressenek, semmilyen formában!

  2021.02.19 14:21
Még 2020.nov.1-én rendeltem egy Wifis villanykörtét, ami használati utasítás nélkül érkezett, nem tudtuk üzembe helyezni. 14 napon belül jeleztem írásban, hogy amennyiben nem pótolják, úgy visszaküldöm. Több mint 2 hétig nem válaszoltak, majd a szükséges iratok kitöltésével, számlával visszaküldtem. Az áru megérkezése után azonnal küldtek egy üzembe helyezési utasítást, de sem az árát, sem a terméket azóta nem küldték vissza. Azóta csak levelezgetünk, 2-3 hétre válaszolnak, de megoldás semmi. Jan. 11-én felajánlották, hogy vásároljam le, és a különbséget a futárnál fizessem ki. Még egy levélváltás, és hogy vége legyen megrendeltem két terméket. Közel 3 hét múlva jött egy jelzés, hogy küldik az általam megrendelt terméket, és mellékelték az eredeti izzó megrendelését. Ezzel szemben a futár hozta az utólagosan helyettesítésként megjelölt áru egyikét, ami 3.000.- Ft-tal kevesebb mint az általam kifizetett összeg és még a szállítási költséget is ××× felszámították. Nem megfelelő eljárás a vevővel szemben, amit csinálnak. Óva intek mindenkit attól, hogy bármit is rendeljen ettől a becstelen vevőt átverő ××× cégtől! Sajnos én a saját káromon tanultam!!

  2020.08.17 18:35
11.én rendeltem egy GPS HUD kijelzőt. Ezzel kapcsolatban írt levelekre nem kapok választ. Túl sok a negatív vélemény is. Mivel eddig nem kaptam értesítést, csak az autómata visszaigazolást úgy döntöttem hogy nem veszem át a megrendelt terméket. Üdvözlettel.

  2020.07.10 11:51
Rendeltem egy terméket, megjött a visszaigazoló e-mail, amiben az állt, hogy 1-3 munkanapot vesz igénybe a csomag szállítása. Eltelt 3 nap, de semmiféle értesítést nem kaptam, róla, hogy feladtak volna a csomagot vagy hasonló. Írtam nekik emailt ezzel kapcsolatban, amire szintén nem válaszoltak!

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.