Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
147
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.01.06 09:03
December 23-án megrendeltem egy okos órát a Holmi webáruházból visszaigazolták a megrendelést,de azóta elérhetetlen a cég telefon számuk sincsen és nem küldték el a kifizetett órát sem! Nem teljesítés miatt vissza akarom kapni a pénzemet,de nem válaszol a cég egyetlen email-re sem! Kérek tájékoztatást hová fordulhatnék panaszommal?

  2021.12.27 20:31
Vásároltam egy okosorát 2021.12.01-én, miután megkaptam, szerettem volna élni az elállás jogával!! Azóta már háromszór írtam nekik és 1re se kaptam választ. Szeretném visszakapni a pénzem az ilyen áruház tulajdonosát megkéne bírságolni!!!!!!!!!Senkinek se ajánlom, hogy innen vásároljon!!!!

  2021.12.11 13:46
Vásároltam egy okosórát. Amit előre utaltam. Meg is kaptam a visszaigazoló emailt és a bairon emailját, hogy sikeres volt az utalás. 20 perc múlva kaptam másik emailt a cégtől hogy n sikerült. Viszont a számlámról is lemerült a pénz. Összesen 4 emailt írtam a cégnek semmi visszajelzés . Telefonszám nincs

  2021.11.04 19:45
Sajnos.Rendeltem, majd átvételkor kifizettem a Spyno Kijelzős professzionális spinning kerékpár vételárát... Semmi gond nem volt összeszereltük, azonban a kipróbáláskor mégsem felelt meg minden igényünknek. Az átvételt követő napon, természetesen futárszolgálat útján intéztem a termék visszaküldését. Előzetesen pedig az elállási jogomról az eladót is tájékoztattam. Ekkor még kaptam választ tőlük. Ezt követően megküldtem a futárcégtől kapott átvételi értesítőt is, azonban már több mint 22 napja egyetlen levélre sem reagáltak és a vételárat sem utalták vissza részemre. Sajnos, most már tudom, hogy innen nem lett volna szabad rendelnem, ezt megtanultam.

  2021.06.07 21:19
Vàsàroltam 2db okos karkötőt ettől a cégtől. Miutàn meg érkezett a csomag kicsomagolàsnàl màr làthatò illetve érezhető volt a termék silànysàga. Írtam nekik üzenetet hogy nagyon rossz a termék és szeretném vissza küldeni. Majd kaptam rà vàlaszt hogy persze vissza veszik és vissza kapom az összeget. Vissza küldtem meg is kaptàk és kaptam egy levelet hogy fel adnak egy csere készüléket. Rögtön vàlaszoltam hogy ne külgyék mert én a pénzt szeretném nem màsik gagyi kütyüt. Mondtàk hogy ne vegyem àt és vissza küldik a pénzt . Azòta is küldik.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.