Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
92
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.01.21 20:04
Spinning kerékpárt rendeltem ami minőségileg erősen kifogásolható volt. 14 napon belül az utasítás szerint visszaküldtem a terméket, sms-t is kaptam a postai csomag kézbesítéséről miszerint a címzett átvette a kerékpárt. Telefonon elérhetetlenek, e-mailra nem válaszolnak, pénzt nem utaltak. Mit javasolnak mi a teendő?

  2020.12.12 00:11
T. Cím! Önöktől 2020.november 7-én rendeltem BIG Elnöki széket lábtartóval, amit 2020. november 13-án meg kaptam. 6 nap múlva, - bőven 14 nap lejárta előtt, 2020. november 16-án elállási nyilatkozatot küldtem önöknek. 2020. November 20-án kaptam rá választ, hogy a csomag mellé mellékeljem a számla másolatát, valamint indoklást, amit meg tettem, attól független, hogy a jogszabály szerint, 14-naponbelül elállási nyilatkozat esetén nem kell megindokolni. Jogszabály szerint amennyiben, az elállási nyilatkozattól számított 14 napon belül a terméket vissza küldöm, akkor önök kötelesek a termék árát vissza utalni számomra. A terméket 2020. november 24 én futár szolgálattal vissza küldtem, (saját költségemen), amit 2020. november 25-én 11 óra 49 perckor átvettek. Tehát itt sem léptem túl a 14 napos határidőt. A szabályokat betartottam, önök mégsem küldték vissza a pénzemet. 2020. december 07-én írtam önöknek emailt, nem kaptam rá választ. Úgy érzem, hogy elég megértő, és türelmes voltam eddig. Ez utal közlöm önökkel, hogy a türelmem el fogyott. Utána néztem mennyi panasz van önök ellen, nagyon sokan mellém állnak, nem hiszem, hogy jót tenne a további működésükhöz. Üdvözlettel

  2020.01.10 13:50
Rendeltem a HOLMIBOLT nevezetű internetes oldalról egy fülhallgatót, ami egy darabos volt, ezt saját költségemen vissza küldtem, és kértem hogy cseréljük egy drágább termékre ami már két darabos, mert ugye fülemből is kettő van. Kicserélték, ráfizettem a fentmaradó összeget, illetve a postaköltséget amiért kiküldték. Sajnos a termék nagyon nagynak bizonyult, és szintúgy kifogástalan nem használt állapotban visszapostáztam a saját költségemen a bolt részére. Most közölték, hogy nem kapom vissza a pénzem, mert én használtam a terméket.De visszaküldik ugyanazt, de ismételten az én postaköltségemen! Akkor kértem cseréljük egy olyan termékre amit tudok használni, de azt írták az sem lehetséges, pedig jóval olcsóbb lett volna az a termék, mint az előző, de így sem járható az út. A levelezés e-mailben történt ami természetesen megvan.

  2020.01.08 08:41
Holmibolt.hu-ról 19.11.11-én hiányosan érkezett meg a masszázsfotel. Jeleztem feléjük, hogy vissza küldöm. A 15. napon belül vissza is küldtük, e-mailben csatoltuk a lemondó nyilatkozatot, azóta emailek-re nem válaszolnak és a vétel árat se kaptam vissza.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.