Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
92
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.01.19 22:34
December elején vásároltam 2m db okosórát a Holmibolt-tol időben megkaptam előre utalással fizettem. És sajnos két hibás terméket kaptam amit csak Szent este tudtam meg. Rögtön jeleztem az illetékes cég felé ezt és 14 napos elállási panaszomat de csak automatikus e-mail érkezett nem válaszolnak. Az egyik okos óra be sem kapcsolt a másik működött fel órát aztán semmi töltést egyik óra sem veszi..

  2021.01.19 22:29
Masszázsfotel néven hirdetik a terméket, de a masszázs funkicó mindössze annyit ér, mint egy mobiltelefon rezgő üzemmódja. Nem hibás, mert kiszereltem belőle, valóban csak két picike rezgőmotort tartalmaz, ami mindössze ki-be kapcsolható. Semmiféle masszázs alkatrészt nem tartalmaz, ám tudomásom van róla, hogy más olyan terméket kapott, ami valóban megadja a masszázsélményt, csupán a nekem küldött termékben nincs meg a szűkséges elektronikai és mechanikai berendezés.

  2021.01.13 03:43
Tisztelt Panaszok! A december 2020. 21-én vásárolt terméket január 11-én kaptam meg, majd a termék felbontása után kiderült, hogy használt, karcos terméket küldtek az új helyett. Telefonszám nincs az oldalukon és a panaszlevélre nem válaszolnak. A Google map-n már jó pár panasz érkezett rájuk. A honlapjuk szerint az áru visszaküldése csak futárral lehetséges, de akkor fenn áll a lehetőség, hogy a pénzem sem kapom vissza. Kérem a segítségüket, hogyan tudom visszaszerezni a pénzem.

  2021.01.09 22:03
2020.11.1-én rendeltem wifis izzót. Megérkezett, magyar nyelvű üzembe helyezési utasítás nélkül. Így nem tudtuk beüzemelni. Közöltem, 14 nap letelte előtt, hogy visszaküldöm, ha nem küldik. Nem válaszoltak. November 23-án visszaküldtem GLS-el. 26-án /gondolom megkapták a terméket/, jött email-en a magyar nyelvű üzembe helyezési utasítás és a készpénz visszatérítési elutasítás. Erre válaszoltam. Azóta semmi reakció részükről. 2021. január 5-én újabb reklamáló levelet küldtem. Kértem a pénzem visszautalását. Most 2020. november 1. óta a pénzem, és 2020. november 23. óta az áru is náluk van. Azért örülhetek, mert ugyan se pénzem, se árum nincs, de van magyar nyelvű üzembe helyezési utasításom! Türelmetlenül várom a pénzemet.

  2020.12.03 11:32
November 27-én vásároltam a holmibolt.hu webáruházban egy szobakerékpárt. A termék megérkezett azonban a silány minősége miatt vissza szerettem volna küldeni. A webáruház minden csatornán (email, telefon, chat) elérhetetlen! Telefont nem veszik fel, emailre nem válaszolnak! Senki ne vásároljon tőlük!

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.