Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
147
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.06.23 11:18
Üdv. A Holmibolt.hu-ról rendeltem 2db okosórát, ami nem a leírtaknak megfelelően működik vagy inkább nem is működik. Több elérhetőségén is jeleztem ezt az oldalnak, kértem vissza a pénzem, de nem reagálnak semmire. Találtam egy csportot, ahol rengeteg a panasz. Félek, hogy sosem látom vissza a pénzem. Nem létezhet, hogy még mindig üzemelhet egy ilyen online bolt, ennyi kárt ikozva. Segítséget szeretnék kérni a pribléma megoldásához. Minden , az oldalon feltüntetett hivatalos utat megpróbáltam, de semmi. Elállasi nyilatkizatot is küldtem illetve a terméket 14 napon belül. Egyáltalán szóra sem méltatnak.

  2021.01.19 22:34
December elején vásároltam 2m db okosórát a Holmibolt-tol időben megkaptam előre utalással fizettem. És sajnos két hibás terméket kaptam amit csak Szent este tudtam meg. Rögtön jeleztem az illetékes cég felé ezt és 14 napos elállási panaszomat de csak automatikus e-mail érkezett nem válaszolnak. Az egyik okos óra be sem kapcsolt a másik működött fel órát aztán semmi töltést egyik óra sem veszi..

  2021.01.19 22:29
Masszázsfotel néven hirdetik a terméket, de a masszázs funkicó mindössze annyit ér, mint egy mobiltelefon rezgő üzemmódja. Nem hibás, mert kiszereltem belőle, valóban csak két picike rezgőmotort tartalmaz, ami mindössze ki-be kapcsolható. Semmiféle masszázs alkatrészt nem tartalmaz, ám tudomásom van róla, hogy más olyan terméket kapott, ami valóban megadja a masszázsélményt, csupán a nekem küldött termékben nincs meg a szűkséges elektronikai és mechanikai berendezés.

  2021.01.13 03:43
Tisztelt Panaszok! A december 2020. 21-én vásárolt terméket január 11-én kaptam meg, majd a termék felbontása után kiderült, hogy használt, karcos terméket küldtek az új helyett. Telefonszám nincs az oldalukon és a panaszlevélre nem válaszolnak. A Google map-n már jó pár panasz érkezett rájuk. A honlapjuk szerint az áru visszaküldése csak futárral lehetséges, de akkor fenn áll a lehetőség, hogy a pénzem sem kapom vissza. Kérem a segítségüket, hogyan tudom visszaszerezni a pénzem.

  2021.01.12 19:42
A webshopba vásárolt termék köszönő viszonyba nincs a termék leíráshoz viszonyítva. Ezért el akartam állni a vásárlástól. A honlapjukról letöltött nyomtatványt kitöltöttem, azt a termékkel az azon lévő címre elküldtem, posta visszahozta, a címzett elköltözött. Az e-mailemre azt válaszolták, hogy mivel cég nevére vásároltam ezért csak levásárlási lehetőségem van. Természetesen más címet adtak meg és csak postán lehet küldeni. Semmilyen termékre nincs szükségem tőlük. 

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.