Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
147
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.27 12:16
Az 54965-388901 rendelési számon bankkártyás fizetéssel rendeztem az áruk megrendelését, de még email sem érkezett 2021.04.07. óta, nemhogy az áruk! Több emailt is írtam azóta, de válasz nem érkezett! Kérem a holmibolt nevű céget, haladéktalanul vegye fel velem a kapcsolatot, mielőtt jogi útra terelném a kérdést! Köszönettel Sz. Béla

  2021.04.11 12:30
Holmibolt.hu-ról rendeltem több mint egy hónapja. Előre kifizettem a rendelést, a csomagküldőnél már próbálkoztam, de a csomag azonosító híján nem tudtak segíteni, a Holmibolt ügyfélszolgálatára írtam már kétszer is, se írásos se telefonos visszajelzést nem kaptam, felháborítónak tartom, hogy telefonos ügyfélszolgálat sincsen. Lényegében a pénzemet használja egy árnyékwebáruház és nincs semmilyen eszköz a kezembe, hogy előre lépjek.

  2021.03.29 22:11
Két hét óta kétszer jelezte a szállítással megbízott csomagkuldo.hu, hogy megkapom a csomagot tőlük, ha a Mao Direkt Import Kft. azt átadja nekik. 2 hét óta nem adták át, nem is jelezték, hogy mi van a kifizetett árukkal. Ahogy láttam, már januárban sok panasz érkezett erről a webáruházról, miért hagyják, hogy további embereket csapjanak be. Az ilyen áruházat be kell zárni!

  2021.02.20 08:34
2021.02.11.-én a párom rendelt a holmibolt-ból és mind máig nem érkezett meg a termék az összeg el lett utalva megerősítés, illetve tájékoztatást semmit nem kaptunk. 10970 ft-ot utaltunk át. Most olvastam, hogy sok a károsult. Nem nyújtanék be panaszt, ha lenne elérhetőség és felvenném velük a kapcsolatot. Azzal sem lenne bajom, ha késve jön. De ez a sok panasz elbizonytalanít.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.