Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
63
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.08.18 15:27
Holmibolt.hu-n vásároltam 2 db menetrögzítő kamerát,az elsőt nem lehet kikapcsolni,csak ha kihúzom az áramforrásból,a másodiknak a Menü gombja rossz.Ez utóbbit visszaküldtem(persze elötte irtam nekik két alkalommal,semmi válasz!!!!)de ezidáig válaszra sem méltattak.

  2020.08.04 10:38
Nem működött az okosóra, amit rendeltem, visszaküldtem 1735 Ft postaköltséggel, majd visszahozta a futár 1060 Ft-ért, mert a szervízben megtagadták az átvételt, mert címzettnek Holmibolt-ot írtam, holott ők Mao Direkt Import Kft., de ezt persze nem tüntették fel a GYIK-ben a visszaküldési információknál. 

  2020.03.21 19:28
Páromnak szülinapjára vettem egy gamer széket, első használatkor úgy érzékeltük jó, de aztán fetűnt, hogy a bal karfájából szögek állnak ki, ami könnyen megsebezheti a tenyerét. Ezért az árut visszaküldtük postán amit nekünk kellett kifizetni!! és még azt is ránk rótták amit a futár kihozott!!! És ez hibás terméknél. Annyira felháborító, hogy még nekünk kell azért fizetnünk mert hibásan csinálták meg a terméket. Még azt is kifizettetik amit nekik kéne állniuk hibás terméknél.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.