Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
92
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.01.06 23:37
Bankkártyás fizetés majd MPL kiszállítás. Kibontás után kiderül a termék nem az amit rendeltem. A számla a megrendelt terméket tartalmazza, de a dobozban nem az van. GLS-sel visszaküldtem. Néhány sorban leírtam a problémát elállási nyilatkozatot kitöltve szintén beletettem a visszaküldött csomagba. Kértem a vételár visszautalását. Ez december 18-án volt. Automata e-mail üzenet érkezett, de érdemi dolog, pénz visszautalás nem történt meg. Szeretnék segítséget kérni, hogy vissza kaphassam a pénzem.

  2021.01.06 23:32
Bankkártyás fizetés majd mpl kiszállítás. Kibontás után kiderül a termék nem az amit rendeltem. A számla a megrendelt terméket tartalmazza, de a dobozban nem az van. Gls-sel visszaküldtem. Néhány sorban leírtam a problémát elállási nyilatkozatot kitöltve szintén beletettem a visszaküldött csomagba. Kértem a vételár visszautalását. Ez Dec 18-án volt. Automata e-mail üzenenet érkezett, de érdemi dolog, pénz visszautalás nem történt meg. Szeretnék segítséget kérni, hogy vissza kaphassam a pénzem.

  2020.12.28 15:02
Vásároltam egy oximétert és amikor megkaptam nem működött, írtam 3 levelet nem válaszolnak, telefonos elérhetőség nincs megadva, nem lehet velük beszélni. Csak úgy lehet vissza küldeni hogy már második alkalommal kifizetek postaköltséget ami 1700 Ft x 2 és utána amikor vissza küldik csere készüléket megint én fizetek postaköltséget. Ez nem jogszabályos. 

  2020.10.01 14:40
Rendeltem egy Gamer széket. A megkapott termék egészségre ártalmas, tiszta penész és doh. Az emailekre nem reagálnak, találtam egy telefonszámot, ahol bemondja 3x hogy a holmibolt ügyfelszolgálatát hívtam, majd leteszi. Nem tudom mi tévő legyek. Így a termék használhatatlan. Nem 1000 forintos termekről van szó és kezdek nagyon ideges lenni ezügyben. Próbaltam cégjegyzék alapján megkeresni a vállalkozást, de telefonszámot ott sem találtam.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.