Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
141
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.12.27 11:12
Tavaly év végén vettem egy irodai teleszkópós széket ajándékba. Sajnos a teleszkóp nem bírt sokat,elromlott a teleszkóp a székben és így leesik a szék ülő része. Nem foglalkoznak a garanciális cserével. Emailban jeleztem a problémát. Elküldtem a számlát de azóta sem történik semmi. Nincs telefon szám, csak emailban lehetne jelezni a panaszt de arra nem válaszolnak. 8 hónap telt el. Amikor végre válaszolnak újra elkérik a számlát a fotókat de újabb válasz megint nem jön.

  2021.11.23 16:25
Szép napot kívánok Váradi Erika vagyok es multhet szerdán rendeltem okosorat es pénteken hozta a futár es sajnos nem jó nem tölti es nem lehet használni neten kerestem telefonszamot es semmit nem találok hogyan tudnám vissza kuldeni legyenek szívesek vissza irni egy imelet köszönöm szépen tisztelettel V. Erika

  2021.11.19 12:34
Tisztelt címzett! A tegnapi napon megérkrzett a rendelt időjárás állomás + kivetítős óra ami sajnos hibás. A csatlakozója nem érintkezik rendesen ezért ha meg mozdítjuk az órát minden eltünik. Meg kell mozgatni a csatlakozót és nagy nehezen vissza jön minden. Kérem a segítséget hogy mit lehetne ezzel kapcsolatba tenni? Szorít az időm mert a kisunokámnak vásároltam születés napjára ami jövőhéten lesz. Köszönettel K. Andrásné

  2021.11.09 09:47
Smart bracelet okoskarkötőt vásároltam interneten. A termék nem működik, még csak be sem lehet kapcsolni. Levelemre nem válaszolnak. Az oldalukat nem találni a neten. Elérhetőség nincs megadva. Nincs telefonszám sem email cím. A nyugtán sincs meg az elérhetőségük. • K. Péter (an: P. Teréz) ügyvezető (vezető tisztségviselő) 2053 Herceghalom• M. Attila (an: D. E. Margit) ügyvezető (vezető tisztségviselő) 8060 Mór

  2021.09.07 15:44
Üdvözlet ut54965-640947,hivatkozási számon rendeltünk egy BIGszéket lábtartóval,de sajnos használat közben eltörött a lábtartó felfogatására használt műanyag felfogató eszköz,szeretném kérni ,legyenek szívesek küldeni 2 db felfogatásra alkalmas eszközt! köszönöm várom a terméket így a termék nem 100 százalékosan használható.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.