Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
147
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.10.01 15:21
Küldtem nekik az alábbi reklamációs levelet, nem kaptam még választ. Illetve a mai-deliveriket küldött a rendszer, több a szerződésben leírt email címükre. ERRE AZ EMAIL-ra: "7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése A szavatossági igényeit a Felhasználó csak az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti (csak email-es ([email protected])vagy postai úton, Facebook komment üzenet formájában nem érvényes..)Nincs személyes ügyintézés Név: Mao Direkt Import Kft. Levelezési cím: Budapest 1116 Hunyadi J. utca 162. CSAK POSTAI ÚTON ViSSZAKÜLDÖTT CSOMAGOKAT ÁLL MÓDUNKBAN ÁTVENNI.(NEM SZEMÉLYESEN) E-mail cím: [email protected]" Ezek szerint, szerintem ha nem létező email címet adnak meg akkor a posta csomag sem érkezne meg hozzájuk (mondom tapasztalati úton)! Ezért nem küldöm el. Mert akkor semmi sem marad a kezemben! Kérem szüntessük meg ezeket a "vállalkozásokat". .. Ezek a termékek (2db „WDR Full HD 1080P” Blackbox autós kamera) egyáltalán nem felelnek meg a hirdetésükben megadott paramétereknek. Azaz a hirdetésben az szerepel a termékleírásban hogy: Ezzel szemben jó 90-100 fokos szögben és elképesztően silány minőségben (még 640x480 sem) rögzít hiába lett beállítva a legmagasabb felbontás(1080p Full HD). Az egyik készülék állító (ok)gombja is beragadt a beállítás során. Nem ilyen FELBONTÁSÚ és ez NEM 170 FOK!! nem ezt kértem, ezért kérem, intézkedjenek a pénzem vissza fizetéséről, és az árujuk visszavételéről.(nem általam elküldött postai úton, mert akkor ott is csalás áldozata lennék, ezért csakis kézbe átadással és azonnali kártalanítás érdekel)

  2020.07.07 16:30
A mai napon megkaptam a rendelt - fenti tipusú óra helyett - egy U8 as órát, ami a kibontás után derült ki és nincs hozzá magyar nyelvű használati utasítás. Nem is töltődik fel, így azt sem tudom, hogy digitális e, amit az alig látó feleségemnek rendeltem. A szín, az ár egyezik, csak nem működik. Igy nem tartok rá igényt a több hiányosság miatt.  Várom sürgős intézkedésüket. Üdv.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.