Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
147
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.01.25 17:22
Megkaptam a 0093 0069347 szálllítólevéllel a tárgyi órát. Sajnos semmilyen, lehetőleg magyar nyelvű ismertetőt, kezelési utasítást sem kaptam. Nem tudom használni, mert töltőkábelt sem adtak hozzá. Kérem segítsenek, hol kaphatok töltőkábelt, hogy a számítógépről, vagy telefontöltőről tölthessem fel. Kérek magyar nyelvű ismertetőt, vagy honnan tölthetem le

  2022.01.22 23:56
webárúházból vásároltam 3db-os árúvásárlás történt 15850ft-t fizettem,csomagpont kézhezvételkor csak 1db érkezett meg,ami egy headset,hiányik 1db mini kamera,1db okoskarkötö mivel kifizettem,kérném a többi termék pótlását sűrgösen, hivjanak a tel.számon elérhetö vagyok,ügyvezetövel próbáltam felvenni a kapcsolatot de letagadta magát,utánna fel sem vette a telefont

  2021.05.06 14:02
Rendeltem tőlük egy sarokíróasztalt. Meg érkezett tök gyorsan. Na de ennyi is a pozitivum. 50 csavarból 1 db-ot küldtek. Majd 3asztal lábbal kevesebbet küldtek. Természetesen írtam nekik amire nyilván nem reagáltak. Utána kezdtem el olvasni a cégnek és úgy néz ki életem legrosszabb döntése volt. Úgyhogy még rá kellet költeni, hogy vágassunk hozzá lábakat, hogy egyáltalán használható legyen Plusz csavarokat is megkellet venni. Ami még elkeserítő volt, hogy az asztal legtöbb helyén hiányzott a bemenetek helye azt nekünk kellet ki lyukasztani a fémbe...

  2021.01.26 22:09
Üdv. A Holmibolttól rendeltem 2 rózsaszín vezeték nélküli fülhallgatót de egyet küldtek, fehér masszázs fotel helyett feketét kaptam és a masszázs funkció egyenlő a nullával, egyszerűen félre vezettek megkárosítottak! A fotók amiket csatolom a futár távozása után kb 5-10 perccel történt! Utánvéttel fizettem! Nem sokra rá ahogy kibontottam a csomagot amiben egy fehér színű masszázs fotel és 2 db rózsaszín vezetéknélküli füllhallgató és egy okos robottöltő kellett volna legyen de egy db rózsaszín vezeték nélküli fülhallgató és fehér színű masszázs fotel volt, azonnal emailt írtam a holmiboltnak jelezve hogy én hiánytalanul kifizettem a terméket de hiányos volt a csomag de csak egy emailt kaptam hogy kivizsgálják a rendelések és várják 30 napot! De én nem 30 nap múlva fizettem és nem ezekért! Kártérítést kérek, hova forduljak ezt nem lehet megcsinálni a vevőkkel!!

  2021.01.26 15:57
Üdv. A Holmibolt-tól rendeltem 2 db vezeték nélküli füllhallgatót amiből csak egy jött meg de kettő lett kiszámlázva, küldtem emailt a csomag tartalmáról azonnal ahogy kinyitottam, kaptam is választ hogy majd kivizsgálják kb 30 nap! Én nem 30 nap múlva fizettem és nem vagyok milliomos kértem hogy vagy küldjék el a terméket vagy adják vissza a pénzem! Reakció semmi!

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.