Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
141
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.06 14:02
Rendeltem tőlük egy sarokíróasztalt. Meg érkezett tök gyorsan. Na de ennyi is a pozitivum. 50 csavarból 1 db-ot küldtek. Majd 3asztal lábbal kevesebbet küldtek. Természetesen írtam nekik amire nyilván nem reagáltak. Utána kezdtem el olvasni a cégnek és úgy néz ki életem legrosszabb döntése volt. Úgyhogy még rá kellet költeni, hogy vágassunk hozzá lábakat, hogy egyáltalán használható legyen Plusz csavarokat is megkellet venni. Ami még elkeserítő volt, hogy az asztal legtöbb helyén hiányzott a bemenetek helye azt nekünk kellet ki lyukasztani a fémbe...

  2021.01.26 22:09
Üdv. A Holmibolttól rendeltem 2 rózsaszín vezeték nélküli fülhallgatót de egyet küldtek, fehér masszázs fotel helyett feketét kaptam és a masszázs funkció egyenlő a nullával, egyszerűen félre vezettek megkárosítottak! A fotók amiket csatolom a futár távozása után kb 5-10 perccel történt! Utánvéttel fizettem! Nem sokra rá ahogy kibontottam a csomagot amiben egy fehér színű masszázs fotel és 2 db rózsaszín vezetéknélküli füllhallgató és egy okos robottöltő kellett volna legyen de egy db rózsaszín vezeték nélküli fülhallgató és fehér színű masszázs fotel volt, azonnal emailt írtam a holmiboltnak jelezve hogy én hiánytalanul kifizettem a terméket de hiányos volt a csomag de csak egy emailt kaptam hogy kivizsgálják a rendelések és várják 30 napot! De én nem 30 nap múlva fizettem és nem ezekért! Kártérítést kérek, hova forduljak ezt nem lehet megcsinálni a vevőkkel!!

  2021.01.26 15:57
Üdv. A Holmibolt-tól rendeltem 2 db vezeték nélküli füllhallgatót amiből csak egy jött meg de kettő lett kiszámlázva, küldtem emailt a csomag tartalmáról azonnal ahogy kinyitottam, kaptam is választ hogy majd kivizsgálják kb 30 nap! Én nem 30 nap múlva fizettem és nem vagyok milliomos kértem hogy vagy küldjék el a terméket vagy adják vissza a pénzem! Reakció semmi!

  2021.01.15 14:04

Tisztelt Illetékes,

2020. decemberben rendeltem a mellékelt képen látható spinning szobakerékpárt, ami meg is érkezett. Sajnos azonban a mellékleten látható 3 alkatrész nem volt a csomagban, de a vásárlásról számlát sem kaptam. Mikor e-mailben reklamáltam, először azt írták, hogy a karácsonyi csúcsforgalmuk miatt nem tudnak foglalkozni a hiányok elküldésével, azóta pedig még legalább 3 e-mailt küldtem, amire már nem is válaszoltak!!! A legutolsót 2021.01.07-én küldtem. Erre a címre írtam: [email protected] A kérdés, hogy reagálnak e panaszomra, vagy forduljak a fogyasztóvédelemhez? 


  2020.12.16 12:38

Tisztelt Holmibolt!

Rendeltem Önöktől 2db lábtartós gamer széket. Ma érkezett meg a csomag, viszont a 2db szék áráért csak 1db érkezett meg. Viszont a futár hozott még egy csomagot amiért plusz 30ezer forintot kellett volna fizetnem (valószínűleg az volt a másik szék) Kérem Önöket hogy pótolják az 1db elmaradt széket aminek az árát az 1. Csomaggal együtt kifizettem! Kérem a telefonos megkeresést! Emailra nem válaszolnak...


Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.