Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.10.22 09:10
2020. január 30-án utánvéttel egy BIG fekete lábtartó nélküli elnöki forgószéket szállítottak ki részemre. Az egyik kereke kiesett, mert az a műanyag, amibe illeszkedik, kitört vagy kilazult, így nem tudom használni.  KÉREM ÖNÖKET, HOGY CSERÉLJÉK KI A LÁBAT, MERT ÍGY NEM TUDOM HASZNÁLNI. Ha nem válaszolnak, vagy nem orvosolják a panaszomat, a fogyasztóvédelemhez fordulok, mert sok rosszat hallottam Önökről. Még van rajta jótállás is! Köszönettel

  2020.10.01 15:21
Küldtem nekik az alábbi reklamációs levelet, nem kaptam még választ. Illetve a mai-deliveriket küldött a rendszer, több a szerződésben leírt email címükre. __________________________________________________ ERRE AZ EMAIL-ra: "7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése A szavatossági igényeit a Felhasználó csak az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti (csak email-es ([email protected])vagy postai úton, Facebook komment üzenet formájában nem érvényes..)Nincs személyes ügyintézés Név: Mao Direkt Import Kft. Levelezési cím: Budapest 1116 Hunyadi J. utca 162. CSAK POSTAI ÚTON ViSSZAKÜLDÖTT CSOMAGOKAT ÁLL MÓDUNKBAN ÁTVENNI.(NEM SZEMÉLYESEN) E-mail cím: [email protected]" ____________________________________________________ Ezek szerint, szerintem ha nem létező email címet adnak meg akkor a posta csomag sem érkezne meg hozzájuk (mondom tapasztalati úton)! Ezért nem küldöm el. Mert akkor semmi sem marad a kezemben! Kérem szüntessük meg ezeket a "vállalkozásokat". .. Ezek a termékek (2db „WDR Full HD 1080P” Blackbox autós kamera) egyáltalán nem felelnek meg a hirdetésükben megadott paramétereknek. Azaz a hirdetésben az szerepel a termékleírásban hogy: Ezzel szemben jó 90-100 fokos szögben és elképesztően silány minőségben (még 640x480 sem) rögzít hiába lett beállítva a legmagasabb felbontás(1080p Full HD). Az egyik készülék állító (ok)gombja is beragadt a beállítás során. Nem ilyen FELBONTÁSÚ és ez NEM 170 FOK!! nem ezt kértem, ezért kérem, intézkedjenek a pénzem vissza fizetéséről, és az árujuk visszavételéről.(nem általam elküldött postai úton, mert akkor ott is csalás áldozata lennék, ezért csakis kézbe átadással és azonnali kártalanítás érdekel)