Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
22
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.03.19 09:19
Rendeltem egy gamer/irodai széket. A termék hibásan érkezett, össze se lehetett szerelni. Fotók is bizonyítják. A termék vissza lett küldve azonban a cég arra hivatkozva hogy nem magánszemélyként hanem cégként rendeltem nem élhetek az elállás jogával. Sem a pénzt nem utalják vissza, de másik termékre sem cserélik- mondjuk a szék minősége is kifogásolható árához képest.

  2021.02.15 14:02
A Holmibolt-tól rendeltem menetrögzitő kamerát, de más tipusú és használt áru lett kiszállitva. A kijelző és a hátlap teljes egészében karcos volt. A csomagolása bontott, sérült volt. A kamera márkája nem egyezett meg a rendelt típussal, egy olcsóbb gyengébb minőségűt kaptam. Az akkuja nem bír semmit, valószinűleg sokat volt már használva.

  2021.02.13 11:33
A bolt remek akciót hirdet például autós fedélzeti kamerára. Rendeltem is kettőt, ám a megrendelt 2 db termékből csak az egyik érkezett meg. Telefonos elérhetőség nincs, panasz csak e-mailben lehetséges, de erre sem hajlandóak válaszolni. Ez egy megszokott eljárás a boltnál, semmiképp nem ajánlom senkinek hogy tőlük rendeljen!

  2021.01.26 22:09
Üdv. A Holmibolttól rendeltem 2 rózsaszín vezeték nélküli fülhallgatót de egyet küldtek, fehér masszázs fotel helyett feketét kaptam és a masszázs funkció egyenlő a nullával, egyszerűen félre vezettek megkárosítottak! A fotók amiket csatolom a futár távozása után kb 5-10 perccel történt! Utánvéttel fizettem! Nem sokra rá ahogy kibontottam a csomagot amiben egy fehér színű masszázs fotel és 2 db rózsaszín vezetéknélküli füllhallgató és egy okos robottöltő kellett volna legyen de egy db rózsaszín vezeték nélküli fülhallgató és fehér színű masszázs fotel volt, azonnal emailt írtam a holmiboltnak jelezve hogy én hiánytalanul kifizettem a terméket de hiányos volt a csomag de csak egy emailt kaptam hogy kivizsgálják a rendelések és várják 30 napot! De én nem 30 nap múlva fizettem és nem ezekért! Kártérítést kérek, hova forduljak ezt nem lehet megcsinálni a vevőkkel!!

  2021.01.26 15:57
Üdv. A Holmibolt-tól rendeltem 2 db vezeték nélküli füllhallgatót amiből csak egy jött meg de kettő lett kiszámlázva, küldtem emailt a csomag tartalmáról azonnal ahogy kinyitottam, kaptam is választ hogy majd kivizsgálják kb 30 nap! Én nem 30 nap múlva fizettem és nem vagyok milliomos kértem hogy vagy küldjék el a terméket vagy adják vissza a pénzem! Reakció semmi!