Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
130
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.07 15:44
Üdvözlet ut54965-640947,hivatkozási számon rendeltünk egy BIGszéket lábtartóval,de sajnos használat közben eltörött a lábtartó felfogatására használt műanyag felfogató eszköz,szeretném kérni ,legyenek szívesek küldeni 2 db felfogatásra alkalmas eszközt! köszönöm várom a terméket így a termék nem 100 százalékosan használható.

  2021.09.05 20:32
Figyelem! A ravenshop.hu egy "holmibolt.hu" klón. Ugyanazon helyesírási hibákkal, karakterhibákkal az ÁSZF-ben, ugyanazon Hunyadi J. utcai visszáru címmel, 2021-es alapítással, már negatív céginformációval. Vigyázzon mindenki! Ha ez is bedől, jön egy újabb kft.

  2021.09.01 13:54
Pontosan azután válaszoltak, amikor az elállás bejelentésre került és pontosan ugyanazzal a sablon szöveggel, ami szó szerint szerepel a negatív kommentekben. Ha nem mondja le a gazdasági társaságom a rendelést, a mai napig nem válaszoltak volna. A termék kapcsán a kommentek szerint esetlegesen várható hiányos, karfa vagy pl. gázrugó főelem nélküli csomag és az eddigi hozzáállásuk miatt semmiképpen nem kerül átvételre a szállítmány és többet ne is keressenek semmilyen formában! A sikertelen bankkártyás fizetés pedig nem kártyahiba miatt, hanem pontosan a piaci lejáratódásuk miatt történt meg, több számlavezető banknál ún. "fekete listán" vannak már, semmilyen számlajóváírást nem engedélyez szerencsére a belső biztonsági rendszer. Tájékoztatom végül, hogy az elállás írásbeli bejelentése alapján a vonatkozó uniós rendelet szerint azonnal meg kellene szakítani a kiszállítási eljárást, nem pedig tovább próbálkozni gyakran silány minőségű vagy hiányos vagy más termék kiszállításával. Nem véletlenül nincs telefonos elérhetőségük és a visszárú kötelezettségüket sem lehet személyesen intézni! A gyakran ismételt kérdésekre adott válaszoknál a weboldalon pedig olyan alapvető helyesírási hibák olvashatók, ami kiváló bizonyítványa a tevékenységük színvonalának. Soha többé ne keressenek, semmilyen formában!

  2021.07.12 09:16
54965-612827sz. rendelés, az óra fólia nélkül sérülten érkezett, a dobozában fordítva, valószínű, hogy már egy vissza küldött vagy használt termék, mindenféle leírás nélkül.

  2021.06.07 21:19
Vàsàroltam 2db okos karkötőt ettől a cégtől. Miutàn meg érkezett a csomag kicsomagolàsnàl màr làthatò illetve érezhető volt a termék silànysàga. Írtam nekik üzenetet hogy nagyon rossz a termék és szeretném vissza küldeni. Majd kaptam rà vàlaszt hogy persze vissza veszik és vissza kapom az összeget. Vissza küldtem meg is kaptàk és kaptam egy levelet hogy fel adnak egy csere készüléket. Rögtön vàlaszoltam hogy ne külgyék mert én a pénzt szeretném nem màsik gagyi kütyüt. Mondtàk hogy ne vegyem àt és vissza küldik a pénzt . Azòta is küldik.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.