Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
124
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.06 14:02
Rendeltem tőlük egy sarokíróasztalt. Meg érkezett tök gyorsan. Na de ennyi is a pozitivum. 50 csavarból 1 db-ot küldtek. Majd 3asztal lábbal kevesebbet küldtek. Természetesen írtam nekik amire nyilván nem reagáltak. Utána kezdtem el olvasni a cégnek és úgy néz ki életem legrosszabb döntése volt. Úgyhogy még rá kellet költeni, hogy vágassunk hozzá lábakat, hogy egyáltalán használható legyen Plusz csavarokat is megkellet venni. Ami még elkeserítő volt, hogy az asztal legtöbb helyén hiányzott a bemenetek helye azt nekünk kellet ki lyukasztani a fémbe...

  2021.04.27 12:16
Az 54965-388901 rendelési számon bankkártyás fizetéssel rendeztem az áruk megrendelését, de még email sem érkezett 2021.04.07. óta, nemhogy az áruk! Több emailt is írtam azóta, de válasz nem érkezett! Kérem a holmibolt nevű céget, haladéktalanul vegye fel velem a kapcsolatot, mielőtt jogi útra terelném a kérdést! Köszönettel Sz. Béla

  2021.04.11 12:30
Holmibolt.hu-ról rendeltem több mint egy hónapja. Előre kifizettem a rendelést, a csomagküldőnél már próbálkoztam, de a csomag azonosító híján nem tudtak segíteni, a Holmibolt ügyfélszolgálatára írtam már kétszer is, se írásos se telefonos visszajelzést nem kaptam, felháborítónak tartom, hogy telefonos ügyfélszolgálat sincsen. Lényegében a pénzemet használja egy árnyékwebáruház és nincs semmilyen eszköz a kezembe, hogy előre lépjek.

  2021.03.29 22:11
Két hét óta kétszer jelezte a szállítással megbízott csomagkuldo.hu, hogy megkapom a csomagot tőlük, ha a Mao Direkt Import Kft. azt átadja nekik. 2 hét óta nem adták át, nem is jelezték, hogy mi van a kifizetett árukkal. Ahogy láttam, már januárban sok panasz érkezett erről a webáruházról, miért hagyják, hogy további embereket csapjanak be. Az ilyen áruházat be kell zárni!

  2021.03.19 09:19
Rendeltem egy gamer/irodai széket. A termék hibásan érkezett, össze se lehetett szerelni. Fotók is bizonyítják. A termék vissza lett küldve azonban a cég arra hivatkozva hogy nem magánszemélyként hanem cégként rendeltem nem élhetek az elállás jogával. Sem a pénzt nem utalják vissza, de másik termékre sem cserélik- mondjuk a szék minősége is kifogásolható árához képest.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.