Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
47
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.21 19:28
Páromnak szülinapjára vettem egy gamer széket, első használatkor úgy érzékeltük jó, de aztán fetűnt, hogy a bal karfájából szögek állnak ki, ami könnyen megsebezheti a tenyerét. Ezért az árut visszaküldtük postán amit nekünk kellett kifizetni!! és még azt is ránk rótták amit a futár kihozott!!! És ez hibás terméknél. Annyira felháborító, hogy még nekünk kell azért fizetnünk mert hibásan csinálták meg a terméket. Még azt is kifizettetik amit nekik kéne állniuk hibás terméknél.

  2020.03.01 23:45
Nem működő terméket küldtek ki, és mindenek felett meg se nézték hogy mit is küldenek de a plusz beépítő keretet belegyömöszölték a 2din fejegység mellé. dobozra írt típus a megrendelt 7018B de a mi a dobozban van 7880S és sérült is úgy néz ki mint ha már szerelték volna. Ja és nem is kapcsol be csak ha nyomva van folyamatosan a reset gombolt. A legfelháborítóbb hogy nincs egy telefonszám amin el lehet érni őket.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.