Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
133
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.11.19 12:34
Tisztelt címzett! A tegnapi napon megérkrzett a rendelt időjárás állomás + kivetítős óra ami sajnos hibás. A csatlakozója nem érintkezik rendesen ezért ha meg mozdítjuk az órát minden eltünik. Meg kell mozgatni a csatlakozót és nagy nehezen vissza jön minden. Kérem a segítséget hogy mit lehetne ezzel kapcsolatba tenni? Szorít az időm mert a kisunokámnak vásároltam születés napjára ami jövőhéten lesz. Köszönettel K. Andrásné

  2021.11.09 09:47
Smart bracelet okoskarkötőt vásároltam interneten. A termék nem működik, még csak be sem lehet kapcsolni. Levelemre nem válaszolnak. Az oldalukat nem találni a neten. Elérhetőség nincs megadva. Nincs telefonszám sem email cím. A nyugtán sincs meg az elérhetőségük. • K. Péter (an: P. Teréz) ügyvezető (vezető tisztségviselő) 2053 Herceghalom• M. Attila (an: D. E. Margit) ügyvezető (vezető tisztségviselő) 8060 Mór

  2021.11.04 19:45
Sajnos.Rendeltem, majd átvételkor kifizettem a Spyno Kijelzős professzionális spinning kerékpár vételárát... Semmi gond nem volt összeszereltük, azonban a kipróbáláskor mégsem felelt meg minden igényünknek. Az átvételt követő napon, természetesen futárszolgálat útján intéztem a termék visszaküldését. Előzetesen pedig az elállási jogomról az eladót is tájékoztattam. Ekkor még kaptam választ tőlük. Ezt követően megküldtem a futárcégtől kapott átvételi értesítőt is, azonban már több mint 22 napja egyetlen levélre sem reagáltak és a vételárat sem utalták vissza részemre. Sajnos, most már tudom, hogy innen nem lett volna szabad rendelnem, ezt megtanultam.

  2021.09.07 15:44
Üdvözlet ut54965-640947,hivatkozási számon rendeltünk egy BIGszéket lábtartóval,de sajnos használat közben eltörött a lábtartó felfogatására használt műanyag felfogató eszköz,szeretném kérni ,legyenek szívesek küldeni 2 db felfogatásra alkalmas eszközt! köszönöm várom a terméket így a termék nem 100 százalékosan használható.

  2021.09.05 20:32
Figyelem! A ravenshop.hu egy "holmibolt.hu" klón. Ugyanazon helyesírási hibákkal, karakterhibákkal az ÁSZF-ben, ugyanazon Hunyadi J. utcai visszáru címmel, 2021-es alapítással, már negatív céginformációval. Vigyázzon mindenki! Ha ez is bedől, jön egy újabb kft.

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.