Holmibolt
panaszok-Holmibolt - Logo

Holmibolt

Panaszok
145
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.02.13 12:29
Tisztelt Team! Vásároltam Önöknél egy akkus fűrészt, 2022.01.16-án utaltam az árát, 2022.01.18-án került a futárhoz. mellékelem a "jegyzéket",a fűrész sajnos nem jól működik. Töltés után is csak pár másodpercig megy és leáll. 1 kis ág levágása után szintén megáll nem működik tovább. Szeretném kicseréltetni egy működő képesre mert így nem tudom használni. Tisztelettel: V. Imre

  2022.01.28 14:56
2021. novemberében rendeltem a HW16 nevezetű okosórát. Az volt leírva, hogy android és Iphone kompatibilis, eközben november óta nem lehet csatlakoztatni a mobilhoz az órát. Még decemberben írtam egy emailt, hogy mondják el melyik alkalmazás vagy legalább hogyan kéne csatlakoztatni, de semmi. Még egy nyomorult választ sem voltak képesek írni. Mivel a bolt dolgozói úgy vannak vele, hogy a rendelést kiküldték után már nem is érdekli őket a vásárló véleménye, és ez szánalmas. Bármelyik helyről vásárolhattam volna mégis innen vettem,már nagyon megbántam.... Legközelebb soha nem fogok innen rendelni és senkinek sem javaslom az vásárlást innen!!!

  2022.01.25 17:22
Megkaptam a 0093 0069347 szálllítólevéllel a tárgyi órát. Sajnos semmilyen, lehetőleg magyar nyelvű ismertetőt, kezelési utasítást sem kaptam. Nem tudom használni, mert töltőkábelt sem adtak hozzá. Kérem segítsenek, hol kaphatok töltőkábelt, hogy a számítógépről, vagy telefontöltőről tölthessem fel. Kérek magyar nyelvű ismertetőt, vagy honnan tölthetem le

  2022.01.22 23:56
webárúházból vásároltam 3db-os árúvásárlás történt 15850ft-t fizettem,csomagpont kézhezvételkor csak 1db érkezett meg,ami egy headset,hiányik 1db mini kamera,1db okoskarkötö mivel kifizettem,kérném a többi termék pótlását sűrgösen, hivjanak a tel.számon elérhetö vagyok,ügyvezetövel próbáltam felvenni a kapcsolatot de letagadta magát,utánna fel sem vette a telefont

  2022.01.06 09:03
December 23-án megrendeltem egy okos órát a Holmi webáruházból visszaigazolták a megrendelést,de azóta elérhetetlen a cég telefon számuk sincsen és nem küldték el a kifizetett órát sem! Nem teljesítés miatt vissza akarom kapni a pénzemet,de nem válaszol a cég egyetlen email-re sem! Kérek tájékoztatást hová fordulhatnék panaszommal?

Holmibolt Márkáról

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban vásárolható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A Panaszok.com segítségével a Holmibolt felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.