Hello Smart
panaszok-Hello Smart  - Logo

Hello Smart

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat

Kategória

  2020.01.10 15:42
Üdv. Karácsonyra 2 gyermekemnek rendeltem 2okoskarkötőt,melyek töltés után nem kapcsoltak.be. Mind 2 készülék működésképteken. 27.-én hívtam a céget ami elérhetetlen volt. Jeleztem az e-mag felé is hogy nem tudok kapcsolatba lépni velük.Jan 9.-én válaszoltak a mailemre.De lejárt a14 nap amíg visszaveszik a terméket-az oldalukon 30napos cseregaranciát adtak-ami szintén lejárt..Referens számot is adtak-ami elérhetelen..itt vagyok a 2 okoskarkötővel...Nem is az ára érdekel már-csak hogy a 2 gyereknek a karácsonyát megcsinálta ez a nyomorult cég. Milyen jó, hogy időre hivatkoznak. Dec.5.-én vettem át, és karácsonykor lettek kibontva.Utánna elérhetetlen a cég-még most is...Belefáradtam. Egy gesztus lett volna, hogy kicserélik. Nem véletlen nem veszik fel..eltudom képzelni hány ilyet adtak el..Üdvözlettel Ábrahámovics Szilvia

  2019.05.15 10:53
P1 Plus Health Band pulzus- és vérnyomásmérő IP67 vízálló okoskarkötőt online vásároltam. A termék pontatlanul mért, nem voltam megelégedve a funkcióival, kijelzőjét nappali fényben nem lehetett látni. Az órát sértetlen állapotban küldtem vissza, egyedül a védőfólia hiányzott róla. Sajnos nem készítettem fényképet róla fényképet, mert fel sem merült bennem, hogy mást fog állítani a cég. Ők ugyanis egy megkarcolt óra fényképét küldték vissza és az óra árának csak a felét voltak hajlandóak visszafizetni.