Hauer Cukrászda
panaszok-Hauer Cukrászda - Logo

Hauer Cukrászda

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.16 12:22
Minden sütit kóstoltam már itt, mert édes szájú vagyok és közel lakom ehhez a cukrászdához, viszont a marcipánokra tudok egyedül haragudni. Akárhányszor került bármelyik sütire marcipán azt le kellett róla szednem, mert nem ízlett és nem azért mert nem szeretem a marcipánt. Csak egyszerűen olyan közönséges íze van és azért.

  2019.05.07 15:19
Nagyon szép hely és tartja magát bár a legutóbb a pincér kislány nem volt jó kedvében és a számlakérésnél sem aktivizálta magát túl. Szerintem minimum vártam kb. 15 percet mire megérkezett a számla.

Hauer Cukrászda Márkáról

A Hauer Cukrászda és Kávéház elődjét Kasselik Nándor alapította 1890-ben. Halála után özvegye 1896-ban férjhez ment Hauer Rezsőhöz, aki Esztergomban tanult, majd Stühmer Frigyes budapesti cukorka- és csokoládégyárában bővítette ismereteit, később pedig Gerbeaud Emil budapesti cukrászüzemében dolgozott. Hauer Rezső átvette a cukrászda vezetését is, amelyet 1899-től már saját nevén, Hauer Cukrászdaként üzemeltetett. Az eredetileg egyetlen helyiségből álló üzlet az ekkoriban virágzó magyar cukrásziparhoz hasonlóan gyors fejlődésnek indult és hamar elérte jelenlegi méretét. A kávéház 1901-ben uzsonnateremmel bővült, 1905-ben itt épült fel Magyarország első cukrász gőzkemencéje, majd az első világháború után egy csokoládé- és bonbonüzem is csatlakozott hozzá. Gerbeaud Emil halála után, 1920-ban Hauer Rezsőt a cukrász ipartestület örökös díszelnökévé választotta. Termékei közül a Hauer-krémes volt a legsikeresebb, valamint az ananász és marcipán ízesítésű tejszínes sütemények.


A Panaszok.com segítségével a Hauer Cukrászda  felveheti önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat a megoldatlan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalhatott. Célunk, hogy elégedett vásárlókat generáljunk és javítsunk a cég minőségén. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy hibás terméket vásárolt vagy nem nyerte el az Ön személyes tetszését. Esetleg a személyzet nem volt elég ügyfélközpontú, lassú volt a kiszolgálás és ön próbált panaszt tenni, de hiába. Nos itt a megoldás! A Panaszok.com minden panaszkodni vágyó fogyasztónak lehetőséget ad és segít, hogy az elhallgatott problémáinak hangot adjon és javaslatot tegyen a cég minőségének javítása érdekében.