HappyBag.hu
panaszok-HappyBag.hu - Logo

HappyBag.hu

Panaszok
23
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.10.01 10:19
Megkaptam a megrendelt Philips tv készüléket, de új helyett használtat kaptam. Se műszaki leírás, se jótállási jegy. Azt sem lehet tudni, melyik évben gyártották. Lehet, hogy egy 10 éves készüléket vásároltam? A távirányítója is olyan használt, kopott, hogy a gombokat alig lehet használni, annyira be vannak süllyedve. Amikor megrendeltem a készüléket, semmi nem utalt arra, hogy használt tv-t fogok kapni, mert akkor biztos, hogy nem rendelek. Hirdetményükkel megtévesztettek. Ilyenkor mit tehetek?

  2020.09.28 18:14
A Happybag webáruháztól rendeltem egy tv készüléket. Nagyon olcsó volt, ez is feltűnhetett volna, de nem gondoltam rosszra először. Egy használt készüléket küldtek, hiányosan, koszosan és egy kínai tanítható távirányítóval, ami nem tudja kezelni a készülék számos funkcióját! Így aztán vettem 20 ezerért egy használhatatlan tévét. 

  2020.07.14 11:08
A megrendeléskor a műszaki tartalom megváltozott, a vezeték hosszát 7,2 m-rel hirdették, a termék megérkezésekor már csak 3,15 cm volt. Ez a cég sajnos már nem először csapott be termékeível, ha rendelő társaim ennél a forgalmazónál rendelnének ne számítsanak semmi jóra, mert pocsék terméket kapnak, számla nélkül, jótállási jegy nélkül, a garanciát nem tüntetik fel, hogy kinél lehet érvényesíteni a javítást.

  2020.06.29 12:09
2020.06.24-én a Royal futár hibás ÁRAZÓ MÉRLEG terméket hozott ki . Még 5 perce sem kézbesítette a terméket utána telefonáltam ,még vissza kelet volna vinnie a hibás terméket mert semmit nem irtam alá. Mellékelem az általa adott Szállitólevelet.. Már írtam Önöknek Cserét kérve. Közölték a regisztrációm ellenére hogy csak egy közvetitö weblap. Most elég.Most úgy döntöttem elállok a vásárlástól. Kérem írjanak cimet hova postázhatom vissza a terméket

  2020.06.14 18:26

Rendelésem május 9-én adtam le, több mint másfél hónapja. Írtam 3-4 emailt, többször hívtam a telefonszámukat, amit megadtak elérhetőségnek. Egyszer sem vették fel a telefont. Egy email-re kaptam választ, amiben azt írták, hogy írjak rendelési számot. Írtam többször is, de választ nem kaptam azóta se arról, hogy merre jár a csomagom. Ennyi idő után ajándékként is elfogadnám a rendelésem. Rendelési számom: 57170

 Szép napot!