Gorenje Magyarország Kft.
panaszok-Gorenje Magyarország Kft. - Logo

Gorenje Magyar...

Panaszok
5
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.08.16 10:08
Az üzletben azt a tájékoztatást adták, hogy 5-10% kedvezményt adnak a kiválasztott termékekre, ehhez írnunk kellett egy ajánlatkérő e-mailt. Megírtuk, a válasz teljességgel elfogadhatatlan, kioktató, a vásárlót lenéző stílusban íródott. Kioktattak, hogy meg kell válogassák mire, s ezzel kinek adnak kedvezményt, hiszen nagy a kereslet, nagyobb összegre, szettekre adnak csak. A mi általunk megjelölt 3 termék ezt a szintet nem érte el (a boltban kapott tájékoztatás ellenére). Megtudhattuk, hogy drága a szállítás is, igaz mi nem kértünk szállítást. Azt is megtudhattuk, hogy nem emeltek még árat, örüljünk tehát annak, hogy a megadott áron vásárolhatunk tőlük, ami magasabb így is egyes üzleteknél. Tehát egyrészt félretájékoztattak, másrészt lenéztek, hogy mi csak ennyiért vásárolnánk, bár jeleztük, hogy mást is szeretnénk még venni. Mivel nem szeretnénk feleslegesen 360.000 ft-os sütőt venni, már nem ütöttük meg a szintet. Egy egyszerű nem is elég lett volna, szükségtelen és elfogadhatatlan a levelük további tartalma. A vásárlói kereslet ellenére is elvárt a tisztelet, az alapvető normákat betartó kommunikáció és elfogadhatatlan a vásárló sértegetése, kioktatása, lebecsmérlése!

  2022.05.31 16:23
Eper lekvárt főztem, ami sajnos óvatlan pillanatban kifutott. Ahogy lecsepegett a sütő ablakán lefolyt. De dupla üvegű , és a két ablak közé befolyt rögtön, amit lehetetlen lemosni, csak ha szét nem szereljük az ajtót. Hogy lehet ilyet tervezni ??? A tervező biztos nem főzött, sütött soha ... Minden alkalommal ha kifut valami, leves, bármi, szerelőt hívjak, hogy szétszedje az ajtót ?

  2020.11.26 18:34
Üdvözlöm! 3-om ével ezelőtt vettünk egy gorenje mosogatógépet ezt egy évig tudtuk használni, az utóbbi két évben folyamatosan F54 hibakódot mutat! Mindig bejelentettük a szervizelési igényt 2vagy 3om héttel később kijön a szakember, egyszer kupakot egyszer csövet cserél rajta és nem működik! Kijön újra,elviszi másfél hónapra mondván, hogy megjavítja! Vissza hozza törött lábbal, beszereli egy mosás F54 hibakod és ez újra meg újra! Letelt a garancia és még mindig rossz a gép! Legyenek szívesek most már valamit intézni, mert ezt már szónélkül nem lehet hagyni!

  2020.02.07 09:43
A lejelentett hiba 2019 októberben történt! Novemberben kint volt a szerelő elvitte a gépet és cserélte a vezérlöpanelt, csapágyak, elektródát! 2019.11.06 visszahozta a gépet! Továbbra is úgyanazzal a hibával szembesültünk! 2019.11.12 én ismét lejelentettem a hibát. Szerelő ismét elvitte műhely körülmények között járatta a gépet! 1 nap 4: 20 percig 2 nap 4:35 percig 3 nap 4:00 percig üzemelt az adott programon! Jeleztem, hogy ez akkor nem jó! Mást már nem tudnak csinálni vele volt a válasz! Az ünnepekre való tekintettel hagytuk majd januárban ismét lejelentettem! Szerelö kijőtt megnézte a papírokat, szervízfőnökével beszélt nem tudnak többet csinálni rajta! Mondtam akkor vigyék el és kapjam vissza a pénzem, veszek másikat! Ez volt 2020.01.17. én azóta semmi!

  2019.10.24 19:05
Két hónapos mosogatógépem ajtajából csöpögő víz a probléma ami úgy látszik nem javítható... De erről semmilyen tájékoztatást nem adnak nem mondanak mindig az a válasz legyek türelmes majd szólnak ha tudják már mit kéne csinálni a géppel... soha többet gorenje gép