Genertel.hu
panaszok-Genertel.hu - Logo

Genertel.hu

Panaszok
1
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat

Kategória

  2020.01.07 17:49
A biztosító kiválasztása a PBA Insura Zrt alkusz cég ajánlása szerint történt, ahol a teljes gépkocsi és személyes adatok megadása után a Genertel Biztosító Zrt. mellett döntöttünk. A gépkocsi adatait a még érvényben lévő biztosításom alapján adtam meg, tehát a bonusz besorolás a 2019.10.31.-i állapot szerint B02 kategória lett az online oldalon kiválasztva. Az ajánlat 24.753 összegről érkezett. Ezt befizetve meg is kötöttük a szerződést. Pár nap elteltével kaptam egy csekket, hogy még 1833.- Ft tartozásom van, amit be kell fizetnem. Írtam egy levelet a Genertel biztosítónak (lejjebb olvasható), amire azt a választ kaptam, hogy az alkusz cég által közölt adatok alapján a B03-at vették figyelembe, miközben még csak B02-ben vagyok, ebből adódik az eltérés. (Megjegyzem, a besorolás rendjét nem ismerem, az általuk küldött szerződésben a 3. oldalon B03 és a 24.753 Ft éves díj szerepel, ez alapján azt is feltételezhettem, hogy 2020 évtől már B03-ba kerülök.) PBA Insura Zrt arra is felhívta a figyelmemet, hogy a biztosító a megkötés előtt lekéri az országos kártörténeti adatbázisból a pontos adatokat. Időközben jóhiszeműen elindítottam a csoportos megbízást, így le is vonták a különbözetet is. Ezzel szemben a csatolt szerződésben ellentmondás van. Bosszantó az, hogy az alkusz által felajánlott 5 társaság közül a módosított árral már nem a Genertel lett volna a kiválasztott, de ezzel a trükkel így már sikerült győztesként kikerülnie. Szerintem jogtalan előnyt szereztek, amin én nem tudok változtatni, ugyanis a következő fordulóig nem válthatok biztosítást. Kérdéseim a következők: 1.) Az online felületen kitöltött adatlapot kikérhetem a PBA Insura cégtől? (Nálam nincs nyoma az oda beírt adatoknak) 2.) Hová fordulhatok ezzel a problémámmal, úgy gondolom, nem csak én jártam így? 3.) Ilyen esetben év közben is felbontható egy szerződés, hogy korrektebb biztosítót választhassak? 4.) Ha tudatos megtévesztés történt, akkor lesz-e valamilyen következménye a biztosító felé?

Genertel.hu Márkáról

A Genertel Biztosító Zrt. a Generali Csoport tagja, 100%-os tulajdonosa a Generali Biztosító Zrt. Társaságuk 2007-ben kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás értékesítésével kezdte meg munkáját, ezt 2008 folyamán lakossági biztosítások (casco, lakás-, utas-, baleset-biztosítás) követték majd. A Generali Csoport mindkét országban bebizonyította, hogy a hatékonyság, a kiváló ügyfélkapcsolat és a versenyképes ár az anyavállalat profizmusával és tapasztalatával a felgyorsult életmóddal is versenybe tud szállni, és a technikai újításoknak köszönhetően minden ügyfél igényét maximálisan ki tudja elégíteni. A magyar biztosítási piac is megérett az új technológia bevezetésére, mely költséghatékony megoldások révén kedvező áron, magas színvonalú szolgáltatást tud nyújtani leendő ügyfeleinek. 

 

A Panaszok.com segítségével a Genertel  felveheti önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat a megoldatlan problémájára vagy sérelmére, amit egy szolgáltatás során tapasztalhatott. Célunk, hogy elégedett vásárlókat generáljunk és javítsunk a cég minőségén. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatás nem nyerte el az Ön személyes tetszését. Esetleg a személyzet nem volt elég ügyfélközpontú, lassú volt a kiszolgálás és ön próbált panaszt tenni, de hiába. Nos itt a megoldás! A Panaszok.com minden panaszkodni vágyó fogyasztónak lehetőséget ad és segít, hogy az elhallgatott problémáinak hangot adjon és javaslatot tegyen a cég minőségének javítása érdekében.