Flix Bus
panaszok-Flix Bus - Logo

Flix Bus

Panaszok
2
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.11.04 20:53
Tisztelt Flixbus! Egy olyan panasszal fordulnék önökhöz, hogy a mai napon (2021.11.04) megvettem a 18.30as járatra (Miláno-Torino) a jegyemet (3199ft) viszont, a busz a jelen pillanataig nem érkezett meg. Kb.8-9 buszsofőrt megkérdeztünk, köztük olyanokat is, akik éppen indultak Torinóba, viszont senki nem tudott nekünk semmit mondani, azon kívül, hogy : "ez nem az a busz, nem szállhatsz fel". (Többen is álltunk ott). A jegy irodában ülő hölgy sem. A 17.45 járat kb 2 óra késéssel megérkezett, arról viszont kaptak tájékoztató emailt. Én semmit. 18.10 óta ültem a megállóban, tehát lekésés nem történt. Esetleg annyit megtennének, hogy legalább a jegy árát visszautalják? Jelenleg a város másik részéből próbálok vissza vonatozni. Előre is köszönöm, ha ez megtörténik.

  2019.05.13 13:18
Nem lehetett online jegyet vásárolni. Ezért felhívtam a diszpécser szolgálatot ahol egy erősen akcentussal beszélő nő. Egyáltalán nem kedvesen, sőt kifejezetten bunkó módon adott kioktatást nekem, segítség helyett. Majd végül el kellet mennem a népligetbe megvenni a jegyemet.