Erste Bank
panaszok-Erste Bank  - Logo

Erste Bank

Panaszok
4
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.13 08:54
Rendelkeztem egy ingyenes "Privilégium L" emelt szintű bankszámlával. Aminek a feltételeit folyamatosan teljesítettem (tárgyhó előtti hónapban legalább 150 000 Ft bevétel hónap 15. napjáig). Február 24-én a pólus fiókban meg kívántam szüntetni a bankszámlámat. Ekkor az ügyintéző elkérte a bankkártyámat és hozzájárulásom nélkül bevonta azt. Majd tájékoztatott, hogy kb. 3000 Ft számlaköltségem van, arra nem válaszolt, hogy hogyan lehet egy ingyenes számlán ez a költség. A várakozó ügyfelek előtt fennhangon veszekedett velem (számomra tűrhetetlen hangnemben). Kérdéseimre nem tudott, nem akart válaszolni és a központtal sem volt hajlandó kapcsolatba lépni. Nekem kellett saját költségen felhívni a telefonos központot. A bank ezután küldött egy újabb bankkártyát. Azóta egy másik fiókban megszüntettem a számlát, de továbbra is levonás alatt van kb. 2400 Ft (szerintem továbbra is jogtalanul). Időben és pénzben is nagyon sok ráfordításom volt erre a számlamegszüntetésre.

Erste Bank Márkáról

Az Erste Bank Hungary Zrt. vagy röviden Erste Bank egy magyarországi kereskedelmi bank. 1997-ben alakult, amikor a Mezőbankot a privatizáció során felvásárolta és átnevezte az osztrák Erste Group.