eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
112
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.02.01 17:55
A mai napon a futarszolgalat fiztese elleneben csomagot adott at, A kifizetett oszeg 40830.00 forint volt, Miutan a feladot megneztem nyivanvalova valt, hogy tevedes tortent. A csomag feadoja pepita.hu. Reklamaciomra a pepite.hu ertesitett arrol, hogy a csomagot az onok utasitasara adtak fel szamomra. En onoktol semmifele arut nem rendeltem, annak ellenere, hogy onok szamos emaillel bombaztak. A rendeles hianyaban kerem a felbontatlan csomagot az onok koltsegere atvenni es a 40830.00 forint fiztest megterieteni. Dr. B. Istvan

  2020.10.07 20:55
1,5 évvel ezelőtt vásároltunk egy Beko kombinált hűtő szekrényt,ez augusztusban elromlott. Augusztus 28.-án bejelentettük a hibát , rá 2 hétre megjelent a szervizes szakember aki közölte hogy kompreszort kell cserélni. 1 hét elteltével sikerült is megrendelniük, ami állítólag azóta sem érkezett meg. 3 hete folyamatosan telefonhívás és emailezes a céggel, amire nem kapunk egyenes választ! Nem korrektek ,se pénzt nem fizetnek vissza se hűtőnk nincs de még egy értelmes választ sem kapunk! Kérdezem én ez normális és meddig mehetnek még el???

  2020.07.22 11:23
Rendeltem egy 6-800.000 Ft értékű laptopot, hitelt vettem fel rá, majd mikor az első törlesztő részletet kellett volna fizetni 1 hónap után, megkérdeztem, hol a termék. E-mailekre nem válaszolnak, telefonban direkt várakoztatnak 1 órát, hátha leteszed, majd ha felveszik, ott is várakoztatnak különböző indokokkal 10 perceket, hátha leteszed és nem lesz veled gondjuk. Hogy lehet az, hogy meg tudsz rendelni olyan terméket, ami elfogyott és nem is létezik, többet nem gyártják? És minden elérhetőséged meg van nekik, mégsem képesek szólni neked, hogy hibáztak? Rengeteg bosszúságot okoztak ezzel, mind magánéleti, mind munkabeli problémákat, és nem is érdekli őket. Nemtörődömök, információkat nem tudtak normálisan átadni. Fel nem bírom fogni, hogy működhet egy ilyen cég. Később kénytelen voltam máshonnan beszerezni laptopot, ugyanis az eMag megbízhatatlan. Ugyan ezt eljátszották velem korábban egy laptop hátizsákkal. Mindent küldtek, a hátizsákot nem. Hívtam őket, hogy hol van, közölték elfogyott, pont nekem nem jutott már, a pénzt visszaküldték akkor. De nekem nem a pénz kellett, hanem a hátizsák. Hogy lehet hogy mondjuk van 4db termék és engedik, hogy 30an megrendeljék és előre kifizessék? Ilyen a világon nincs sehol máshol.

  2020.01.28 13:25
2019.12.19-én rendelt termékem a mai napig nem érkezett meg, ügyfélszolgálatuk telefonon elérhetetlen, 4 emailt írtam részükre, amire szintén nem reagàltak. Tegnapi nap folyamán érkezett tőlük egy email, miszerint értékeljem a már általuk szerint “kézbesített” csomagot. A mai napig semmi nem érkezett meg.

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.