eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
73
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.28 13:25
2019.12.19-én rendelt termékem a mai napig nem érkezett meg, ügyfélszolgálatuk telefonon elérhetetlen, 4 emailt írtam részükre, amire szintén nem reagàltak. Tegnapi nap folyamán érkezett tőlük egy email, miszerint értékeljem a már általuk szerint “kézbesített” csomagot. A mai napig semmi nem érkezett meg.

  2020.01.19 18:31
Sziasztok, vásároltam az eMagon egy matracot, amit az MISTER SANDMAN GMBH forgalmaz. Megérkezett, kibontottam, hogy megnézzem, milyen. Mondanom sem kell, borzalmas a minősége, kiállnak a cérnaszállak, el is van szakadva. Oké van ilyen, hogy benézel valamit. Vissza szeretném küldeni, amihez jogom van indoklás nélkül is 14 napon belül. A PDF számlát az oldalon lehet letölteni, sehol nem találom, hívom az ügyfélszolgálatot több napon keresztül különböző időpontokban, nem veszik fel. Az oldalon egy feltett kérdésben megtaláltam a választ, amennyiben nem kapsz számlát, írni kell a gyártónak és tőlük elkérni, ami szerintem nonszensz, mivel az emagtol vettem nem közvetlenül gyártótól. Jogaim szerint vissza küldhetem a terméket, viszont a gyártó címere, Németországba, természetesen a szállításiköltség engem terhel. Ekkora csomagnál ilyen messzire többe kerül mint maga a matrac.Szóval, ha még vissza is utalják a pénzem mínuszba jövök ki ebből. Egy szó mint száz az eMAG szolgáltatása kritikán aluli minősíthetetlen, borzalmas! 

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.