eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
73
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.28 10:21
2019.11.06-án vásároltam pelenkát az emagon, aznap kifizettem. A termék nem érkezett meg és a pénzt sem fizették vissza ezidáig. Nagyon sokszor beszéltem telefonon, de csak hitegetnek. Szeretném a pénzem visszakapni. Kérem segítsenek. 

  2020.02.13 09:02
Tisztelt cím azért fordulok önökhöz 2019 08 18 Hoverboardot rendeltem de sajnos késve is kaptam meg az eredeti hataridön túl mint ahogy az emagon le volt írva,, és még rossz is volt három napon belül visszakuldtuk hogy csereljek de aztán átgondoltuk és írtunk egy másik imelt hogy inkább a pénzt szeretnénk vissza! Sajnos azóta se tőrtent úgymond semi mert a terméket vissza küldtek hogy semi baja de én nem vetem át mert a csomag sérült volt és visszakuldtuk a csomagot mert ugye már leirtam hogy közöltük velük hogy a pénz kell vissza jelenleg ott tartunk hogy se pénz se Hoverboard ígéretes van azóta is egy smst kapta a smart blans cegtöl hogy nem értik miért küldtem vissza mert a készülék jó és nem hibás! Én jeleztem nekik hogy továbbra is fizessek vissza a penzem azóta se történt semi kérdem én 7 hónapja volt normális ez szerintem nem és hány vevövel megcsinalhatak!!!

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.