eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
112
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.11.20 12:35
Rendeltem egy póker szettet eMAGról, a rendelést követően megadtam minden adatomat, miután megtörtént a megrendelés minden rendben ment, viszont emailt nem kapta, de a rendelések között ott volt hogy küldeni fogják. Türelmesen vártam hátha jön de semmi nem történt, a mai nap felmentem ismét az oldalra viszont már az volt a rendelésemnél hogy törölték. Megrendeltem újra, de akkor már pár óra után elutasították hiába volt készleten még.

  2020.02.10 12:56
Ma a csomag megérkezett de mikor kibontottam nem az volt benne amit rendeltem. Mi egy pokemberes kesztyüt rendeltünk erre jött egy maszk . A futar meg a ház elött volt gyors felhivtam, hogy nem az van amit rendeltem. Annyit mondott vegyem fel a kapcsolatot az emaggal. Nem ugy van, ha kibontom a futár elött és nem az van benne aminek kellene lenie akkor vissza lehet küldeni ? Mikor és hogyan lehet bármit is tenni ? Irtam az emag oldalra de ott csak egy email kaptam hogy felvették a panaszbejelentés és ennyi

  2020.01.30 10:02
2019.12.19.-én 8:50-kor az emag oldaláról Netkurzor Marketplace partnerünk által forgalmazott és szállított terméket rendeltem meg, amiről megkaptam az emailt, hogy rendelés rögzítésre került. Akkor ki is fizettem online, ami 15 480Ft volt. Erről is megkaptam az visszaigazoló emailt.2019.12.30.-án kaptam egy ügyfél elégedettségi emailt, amit nem értettem, hiszen a csomagomat nem kaptam meg. Hívtam napokon keresztül az ügyfél-szolgálatot, de nem vette fel senki, január 15-én írtam Nekik emailt, amire automata üzenet érkezett válaszként, hogy hamarosan felveszik a kapcsolatot Velem. Majd kaptam 2 emailt, hogy értékeljem a terméket és vásárlói ajánlás címen. Először elkönyveltem a dolgot annak, hogy rendben karácsony előtt vagyunk, nem is számítottam arra, hogy januárig megérkezik, hiszen ilyenkor mindenhol fennforgás van. Most már 2020. január 30-át írunk és se egy visszajelzés, sem egy email,se a csomagom, amit most már felháborítónak tartok. Kifizettem jó szívvel, a kisfiamnak rendeltem, aki allergiás is ráadásul. Ez ügyben kérem a segítségüket, mert ez ügyben nem volt még ilyen tapasztalatom, korábban is rendeltem az oldalról, de így még nem jártam! Mit kell ilyenkor tenni?

  2020.01.21 09:16
2020.01.09.-én rendeltem egy Star-Light MBM-67APBL Mini hűtőszekrény, 67L, M:63cm, A+ energiaosztály, Fekete színű terméket, melyet bankkártyával ki is fizettem. Előreláthatólag 01.14.-16. közötti szállítást ígértek. 01.16.-án a HDT szállítócéget felhívtam, akik az áru nyomát náluk nem találták, az emag-hoz irányítottak. Az Ügyfélszolgálatos hölgy ott az emag-nál azt mondta, biztos a szállító cég még nem dolgozta fel az adatokat. Nehezen tudom elképzelni ,hogy átadnak egy csomagot és a szállítócégnél ennek semmi nyoma. A rendelés követésnél 01.12. óta a csomag feladva megjegyzés szerepel, a szállítócég raktárába eszerint nem érkezett meg. (Egyébként az emag sms-t ill.email-t ígért, ha átadják a szállítóknak, ez mind a mai napig nem történt meg. )Ma ismételten próbáltam mindkét céget elérni telefonon, de sajnos sikertelenül. Szeretném ezek után megtudni, hogy hol akadt el egy előre kifizetett csomag , aminek elvileg 5 napja meg kellett volna érkeznie és pláne az ,hogy semmilyen információm nincs, hogy ez miért nem történik meg. Tisztelettel Dr Rakvács Marianna Kaposvár

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.