eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
73
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.21 18:43

2020.02.24 rendeltem az EMAG webáruházából néhány apróbb terméket amelyet ki is fizettem de nem küldik azóta sem. Telefonon e mail váltás a válasz a megrendelés rögzítve van intézkednek a futárnak átadásáról


  2020.03.19 16:51
Több hónap után sem szállították ki a terméket, annak ellenére sem, hogy e-mailt is írtam nekik. Csak azután voltak hajlandóak elküldeni a terméket miután egy újabb e-mailben már szóba került a fogyasztóvédelem is.

  2020.01.21 08:12
Marketplace-es közvetített értékesítés alkalmával két darab termék helyett csak egy érkezett a román szállítótól. E-mailt írtam magyarul a szállítónak, válaszra sem méltattak, bár nem volt megjelölve milyen nyelven tudnak. Az emagnak két alkalommal jeleztem, szintén semmi válasz. Nem kaptam meg a második terméket, vissza nem térítették, a panaszomra egyik fél sem reagált. Ilyen esetben kit lehet felelősségre vonni?

  2020.01.15 16:37
Szép napot! December 16-án rendeltem egy terméket az eMAG oldaláról a Marketplacen keresztül az Art Nouveau forgalmazótól. Sajnos kifizettem előre a terméket amiről azóta sem tudok semmit. A telefont sem veszik fel. Szeretném önök segítségét kérni! Köszönöm.

  2019.12.19 08:06
November 29.-én rendeltem meg a terméket, december első hetére ígértek szállítást. Azóta semmi. Az ügyfélszolgálat elérhetetlen ( 40 perc várakozás után feladtam), e-mailek-re nem válaszolnak. Megbízhatatlan, hiteltelen.

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.