eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
112
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.06.28 12:52
Az EMAG tól rendeltem egy terméket és teljesen mást akartak elpostázni. Telefonon kerestek,hogy kérem e azt a TELJESEN MÁS terméket.. KÖSZÖNÖM DE NEM!!!!!!!!!!!! Mélyen felháborító, hogy egy olyan dolgot hirdetnek ami nem is létezik és persze átutaltam rá a pénzt!! Remélem hogy visszafogják utalni az összeget. Ez volt az utolsó , hogy innen rendeltem!!!!

  2022.02.22 14:15
Rendeltem 2 terméket, mindkettőt az emag forgalmazza, és ki is fizettem! 1 hét után megérkezett egyik termék, csakhogy nem olyan, amilyet én megrendeltem! E-mail váltás, és ígéret az megvolt, de a második termék még mindig sehol! Gusztustalan dolog, jóhiszemű embereket kihasználni! Sok vásárlót veszít így az emag, de megérdemlik! Megbízhatatlan, hiteltelen lett sajnos ez a cég! Soha többé nem rendelek tőlük! Nem hagytak más választást, mint hogy bejelentést teszek a fogyasztóvédelemnél! Nem is annyira az értékről van már szó, hanem leginkább arról, hogy másokat ne verjenek át!

  2022.01.13 11:03
Csodálkozom,hogy az eMAG a többszöri általam bejelentett és az általuk regisztrált hiba után is kérdezi , hogy vagyok megelégetve az új Bosch tüzhelyemmel.Még dec.13-án 2021 ben az átvételi napon írtam ,hogy a tüzhely használhatatlan mivel összenyomva érkezett.A hiba bejelentésre egyáltalán nem hajlandok reagálni,de naponta küldenek újabb és újabb vásárlási ajánlatokat az email címemre.Egy megbizhatatlan csaló vállalkozás,bár magukat "megbízható bolt" címen hírdetik.Jelen pillanatban úszik a 226257 Ft-om,de ha legközelebb Magyarországra jövök akkor ezt a roncsot bevágom az egyik üzletükbe egy éves garanciális javítás címén.

  2021.12.28 14:14
Panasszal szeretnék élni 2021.12.13.-án rendeltem az Emagtól egy tabletet,a szállítást 5munkanapra írták. Természetesen nem érkezett meg.2 napnyi telefonálás után ( és 10/12 munkanap) felvették a telefont,de nem tudnak segíteni.Adtak egy másik telefinszámot,amin viszont nem lehet elérni senkit ( a hívott szám jelenleg nem elérhető) Karácsonyi ajándék lett volna...

  2021.12.20 13:42
December 10.én rendeltem délelőtt egy akciós kávéfőzőt, aminél 4 nap volt a szállítási idő. A szállítást dec 11.re volt meghatározva. Azóta a termék még csak a központi raktárból se került ki, az ügyfélszolgálatosok kedvesek, de nem segítőkészek. Állítólag megsürgették a terméket, de azóta sincs semmi. Érdeklődtem, hogy karácsonyra azért megérkezik e, hisz 10.én rendeltem, nem karácsony előtt 3 nappal, így releváns lett volna, hogy megjön. Természetesen a válasz az, hogy nem tudják. Ez volt az első, de egyben utolsó rendelésem tőlük.

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.