eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
73
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.04.25 12:41
Megrendeltem a Gyerek Kiskonyhát ám az hiányos volt, nincs meg sok tartozéka. Ami van is repedt törött. E miatt feljelentést fogok tenni mivel nincs ki írva hogy a "kép csak illusztráció" de akkor is sok minden nincs benne. Hétfőn fogok telefonálni ahová csak tudok. Ez igy nem fer ki fizettem a teljes árat, a futárt és ilyen semmirevalo izét kuldenek ide. Fel háborít

  2020.03.16 22:28
Telefont rendeltem és megjött csak nem volt a telefonba magyar nyelv ezért vissza küldtük hogy adják vissza a pénzt (már másnap vissza küldtük) csak nem vették vissza a telefont meg semmi, vissza se küldték a telefont. Rá két hónapra vissza küldték a telefont ugyan úgy.

  2020.02.16 17:57
Üdvözlöm! Vettem az emagon egy mikro. . A férjem lepett meg vele, csak melegitésre használtam. . nem raktam a tetejére semmit. Az ugyfelszolgalaton azt mondták, nem tudták megjavitani..( nem működött a bekapcsoló gombja..) mert nem rendeltetésszerüen használtuk. .. Megáll az ész! !! Remélem visszakapjuk a pénzt! !

  2020.02.12 19:39
A termek megerkezese utan rogton jelezve lett az Emagnak, h serulten erkezett. Kuldtek egy visszakuldesi kodot sms-ben es jeleztek , h keszitsem ossze a termeket visszakuldesre! Ami meg is tortent , de hiaba probaltam telefonon felvenni veluk a kapcsolatot a termek vissza kuldese miatt, nem reagaltak.  Tobbszori emailes megkeresesre is nehezen , ahol azt irtak , h nem toluk rendeltem a termeket ,hanem egy partnerceguktol! Vegyem fel vele a kapcsolatot. Itt is jeleztem szinten a problemat , persze angol nyelven , amit fordito segitsegevel probaltam megoldani. Azt irta , h neki ez a kep nem jo . Nem tud segiteni.. Valami mast ker .Amit nem teljesen ertek. A vasarlonak joga lenne a termek atvetelnel ellenorizni a csomagot , de erre lehetoseg nincs mivel egyik futar sem varja meg , csak annyit mond , ha gond adodott , serult a termek , rosszat kuldtek ki , az emaggal kell megtargyalni ezt. Aki viszont  mutogat a masikra es semmi nem tortenik.  A serulesek alapjan ugy gondolom , h a termek hasznalhatatlan es osdi anyagbol keszult! 2 db barszekrol van szo! Az ido csak megy , mert ez a cel , h huzzak , igy az ember ki fut abbol az idobol ameg vissza kuldheti es 2 db hasznalhatatlan szekkel csak lesek , mert nem viszik vissza es vissza sem teritik az arat! A cserere nem tartottam igenyt  amihez szinten jogom van 4-5 napon belul ... De persze nem kaptam valaszt akkor sem . Egyszoval katasztrofa az emag!! 

  2020.01.21 15:44
Tisztelt Olvasó! Az emag àltal rendeltem 2 db Spining bicikliként hirdetett terméket amely múlt csütörtökön megérkezett, amint összeraktuk őket, észleltük hogy törött illetve instabil használhatatlan, illetve az egyiknek kattog a pedálja! Majd írtam nekik amire azóta se kaptam vàlaszt ! Illetve napi 4 x hívom őket amit nem vesznek fel ( 8:00/20:00 között hívom és kicsörög) Szerettem volna vissza kérni a pénzem ! mivel sportszer így nem használtam, csak 4 percig kb még kipróbáltam mind2 biciklit !

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.