eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
112
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.04.22 09:37
Flinke akkus fúrogép szett 2db 18 v-os Li-ion #1118653396 SZÁMÚ RENDELÉS RÖGZÍTÉSE. Rendelés azonosító:#1118653396 2022.04.21 -én érkezett csomag hiányosan egy rossz akkumlátorral , jótállási papír , Magyar nyelvű tájékoztató nélkül érkezett meg. Egyik akkumlátor feltöltve érkezett , a másikat nem lehet feltölteni . A legnagyobb fúró hiányzik.

  2022.03.16 18:49
December végén jelentettük be a tv hogy nem kapcsol be, segítség az emag részéről nem igazán kapjuk a segítséget. Vagy csak nagyon lassúak, lassan három hónap telik el úgy hogy semmi érdemleges nem történik! Kérem önöket, hogy nézzenek utánna. Már küldtük egy panasz levelet az emag részére de még onnan sem jött válasz én nem értem miért nem akar senki segíteni. Így folytatjuk le fog járni a garancia, vagy pedig ez a cél. 

  2022.01.11 10:52
2021 december 13-án a leszállitás napján közöltem az emag hiba rögzitési lapján(19946581),hogy a villanytüzhely összenyomva érkezett,a sütöajtaja is kiesik.Azóta még kétszer rögzitették a hibát (20108978)majd (20162944) számokon.Telefon ügyfélszolgálat egy csalás,nem veszik fel a telefont, a computeres szöveg után csak zenét játszanak.Nem lehet kapcsoladba lépni a céggel,egy szélhámos banda.A tüzhelyért 226257Ft fizettem utánvétellel,a hibát sajnos csak a futárok elszaladása után vettem észre.

  2021.12.03 16:40
Üdv! Ma érkezett meg egy kis véroxigén mérő készülék, covidosak vagyunk, nagyon örültünk, de amikor az elemeket betettük, semmi nem történt...van nálunk kölcsönben egy másik ilyen készülék, abból át lett rakva az elem, de ugyanúgy semmi... Kérem legyenek hűek régi hírnevükhöz, és cseréljék ki, fontos lenne a jelenlegi helyzetünkben. Köszönettel, tisztelettel H. László Balatonalmádi

  2021.11.01 12:32
Ez év szept.17.-én vásároltam egy PC-t ami hibás volt. Reklamáltam, leírtam a hibáit, elvitték és bármi javítás nélkül visszahozták. Azóta N alkalommal próbálok ezzel a szemét társasággal dűlőre jutni de /semmi. HItegetnek, hazudoznak és a cca 150e Ft-os gépem még mindig "KUKA" Vagy visszaadják a pénzemet és a szemetüket eltakarítják tőlem vagy kijavítják ezt a guanót!!! OK ??

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.