eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
73
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.13 19:44
2019. december 16-án az EMAG-nál egy TV-ben reklámozott Heinner HSVC-H18.5GD álló porszívót rendeltem. A megrendelés visszaigazolásakor a következő emailt kaptam: "Üdvözlünk! Gratulálunk a választásodhoz!"

  2019.04.15 13:58
Sziasztok.Rendeltem az eMag webáruháztól 2 db Windows 10 Home OEM verziót.Március 29-én megkaptam a csomagot,amely összesen egy számlából állt,a számlán szerepel a 2 darab licens kulcs.Az elsőt beaktiváltam az itthoni saját pc-n még pénteken.A másodikat szombaton anyósom gépére szerettem volna beaktiválni.Az aktiválás sikertelen lett,az alábbi üzenetet kaptam : a termékkulcsot már használták egy másik eszközön.Jelenleg várok, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot a magyarországi Microsoft ügyintézőjével.Szombaton jeleztem az emag felé,erre azt a választ kaptam,hogy ők semmilyen felelősséggel nem tartoznak felém,keressem a forgalmazót,mert idézem : "ők csak egy reklám felület.Szóval,jussak dűlőre egy Bulgáriai székhelyű céggel.Ha más nem marad,fogyasztóvédelem.

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.