eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
112
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.22 12:25
Rendeltem egy Pok-Ter, RENAULT CLIO 2 Utángyártott üléshuzat, Eko bőr - Bézs szettet,és küldtek egy grafit szürke elsö üléses huzatot, kitöltöttem a visszaküldési űrlapot, és kritikán aluli a lassúságuk úgy gondolom nem én hibáztam igyekezhetnének a vevőt kielégiteni ha már maguk hibáznak, a telefonos ügyfélszolgálatra olyan embereket alkalmazzanak akik értik a dolgukat és nem hebegnek habognak öszze vissza hogy ők nem tudják és nekem kell mondani hogy nézze meg az emailt, szóval kritikán aluli.

  2020.11.12 03:11
2020. október 30-án rendeltem az emag-tól 295 915 Ft értékben egy gáztűzhelyet, egy mosógépet, egy hűtőt és garanciákat. 2020. nov. 3-án kaptam a futárszolgálat sms üzenetét, hogy másnap (nov. 4) reggel 7 és délelőtt 10 között szállítják ki a háztartási gépeket. Természetesen helyet készítettem elő, így hűtőnk már aznap estétől nem volt. nov. 4-én 6.30-kor (!!!) jött telefonhívás, hogy a mosógép helyett az emag szárítógépet küldött ki. Kérdeztem mennyi idő lesz a csere, a futár azt mondta, hogy legkésőbb péntekig ki fogják szállítani. nov. 4-én délután telefonáltam emag-nak, hogy lehetőség szerint sürgesség meg a dolgokat és megkérdeztem, hogy képesek lesznek -e péntekig kihozni amit rendeltem. nov. 4-én későbbi visszahívással kerestek meg és kiderült egy óriási hiba az emag rendszerén belül: Nem tudják simán kicserélni a szárítógépet mosógépre, az egész rendelésemet sztornozniuk kell (?!?!!), visszaküldik a pénzem és majd utána újra fel kell adnom a rendelésemet. nov. 5-én jeleztem egy nő ügyintézőnek, aki képtelen volt végig hallgatni és megfelelően kezelni engem, mint ügyfelet, hogy eddig csak 1 email-t kaptam, amiben 1 termék pénzvisszafizetéséről esett szó (a pénzt ténylegesen még akkor nem kaptam meg!), a többi termék esetében nem kaptam emailt és ez miért tart ennyi ideig. A nő nem tudott válaszolni. nov. 5-én érdekes módon egyből megérkezett a gáztűzhely és arra kötött garancia ellenértéke, összesen 78 890 Ft-ot kaptam vissza a 295 915 ft-omból. nov. 6-án 114 990 Ft értékben megérkezett a hűtő ára is, így 1 hét után a 295 915 Ft-omból 193 880 Ft-ot kaptam vissza. AMI MÉG ÍGY SEM STIMMEL! Lecsalnák a kiszállási díjat. Az elöltős mosógép és a 2 év kiterjesztett garancia együtt összesen 99 890 Ft. Adjuk össze a 193 880 és a 99 890 Ft-ot: 293 770 Ft. Mennyit fizettem én? 295 915 Ft-ot. 295 915 - 293 770 = 2145 Ft. Hova tűnt a 2145 Ft?! Az bizony a mellékelt képen is látható, hogy a szállítási díj. Azt egy szóval nem mondták, hogy azt is visszatérítik, úgy vettem külön észre... 2020. november 12 van. November 6 óta letelt a 3 munkanap a banki átutalásra és semmi, nem kaptam vissza lassan 2 hete a teljes összeget. Viszont amikor telefonálgattam érdekes módon a rendszer képes volt két egymást követő napon elutalni a pénzt! Emiatt merek arra is következtetni, hogy nem az ottani rendszer a hibás csak, hanem itt emberi mulasztások sokaságáról van szó. Holnap lesz 2 hete, hogy átutaltam 295 915 Ft-ot és annak csak a 2/3t kaptam vissza...

  2020.01.13 19:44
2019. december 16-án az EMAG-nál egy TV-ben reklámozott Heinner HSVC-H18.5GD álló porszívót rendeltem. A megrendelés visszaigazolásakor a következő emailt kaptam: "Üdvözlünk! Gratulálunk a választásodhoz!"

  2019.04.15 13:58
Sziasztok.Rendeltem az eMag webáruháztól 2 db Windows 10 Home OEM verziót.Március 29-én megkaptam a csomagot,amely összesen egy számlából állt,a számlán szerepel a 2 darab licens kulcs.Az elsőt beaktiváltam az itthoni saját pc-n még pénteken.A másodikat szombaton anyósom gépére szerettem volna beaktiválni.Az aktiválás sikertelen lett,az alábbi üzenetet kaptam : a termékkulcsot már használták egy másik eszközön.Jelenleg várok, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot a magyarországi Microsoft ügyintézőjével.Szombaton jeleztem az emag felé,erre azt a választ kaptam,hogy ők semmilyen felelősséggel nem tartoznak felém,keressem a forgalmazót,mert idézem : "ők csak egy reklám felület.Szóval,jussak dűlőre egy Bulgáriai székhelyű céggel.Ha más nem marad,fogyasztóvédelem.

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.