eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
79
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.07.24 17:45
Üdvözlet.. Az Emag on rendeltem, egy sony bravia tipusú tv t..átvèteli pontkènt az Erzsèbet körúti bemutató termet választottam! Termèk tipus sony KD65xg8096baep! 223 000ft Átvètelkor kèrtem a termèk szemrevètelèt müködik e...azt a választ kaptam : Nem áll módjukban bemutatni...ilyet nem szoktak tőlük kèrni..ès nincs is rá lehetősèg.. Hazaèrve szabályos beüzemelès után..kb 10 percre egy fekete csík jelent meg a kèpernyőn..Azonnal vissza is jeleztem az emag nak! Másnap..ismèt bekapcsoltam...a kèp jó..majd 10 perc múlva ismèt ugyanaz mint este Sony márkaszervizt felhivtam..elmondam èszrevètelemet...rögtön mondták ..igen ,van ilyen, hibás a panel..bekapcsolás után felmelegszik ,ès el megy a kèp..gyártási hiba...ès azonnal jellezzem vissza ahonnèt vettem! Üzenetben választ nem kaptam az Emagtol..igy hát felhívtam...elmondam a vásárláskor törtènt furcsaságokat..ès a Sonytol kèrt vèlemènyt... hitegetès volt..hogy majd futárral elviszik tőllem a tv t..meg majd ők átvizsgálják a hibát!!.. Jelenleg ott tartok ,hogy várom a futárt...a vègkimenetelt nem tudom ,hogy mi lesz....ugyanis a pènz visszafizetèsèt választottam!... Kihez fordulhatok mint külső kèpviselő?????

  2020.07.22 11:23
Rendeltem egy 6-800.000 Ft értékű laptopot, hitelt vettem fel rá, majd mikor az első törlesztő részletet kellett volna fizetni 1 hónap után, megkérdeztem, hol a termék. E-mailekre nem válaszolnak, telefonban direkt várakoztatnak 1 órát, hátha leteszed, majd ha felveszik, ott is várakoztatnak különböző indokokkal 10 perceket, hátha leteszed és nem lesz veled gondjuk. Hogy lehet az, hogy meg tudsz rendelni olyan terméket, ami elfogyott és nem is létezik, többet nem gyártják? És minden elérhetőséged meg van nekik, mégsem képesek szólni neked, hogy hibáztak? Rengeteg bosszúságot okoztak ezzel, mind magánéleti, mind munkabeli problémákat, és nem is érdekli őket. Nemtörődömök, információkat nem tudtak normálisan átadni. Fel nem bírom fogni, hogy működhet egy ilyen cég. Később kénytelen voltam máshonnan beszerezni laptopot, ugyanis az eMag megbízhatatlan. Ugyan ezt eljátszották velem korábban egy laptop hátizsákkal. Mindent küldtek, a hátizsákot nem. Hívtam őket, hogy hol van, közölték elfogyott, pont nekem nem jutott már, a pénzt visszaküldték akkor. De nekem nem a pénz kellett, hanem a hátizsák. Hogy lehet hogy mondjuk van 4db termék és engedik, hogy 30an megrendeljék és előre kifizessék? Ilyen a világon nincs sehol máshol.

  2020.07.14 17:16
Két éve rendeltem egy irodaszéket az Emagtól. Meg is jött viszont pár napra rá eltört a karfája. A cég pénzvisszafizetés címén elvitte a széket, én vártam az összeget, végül kiderült, hogy azért nem kaptam meg mert elvesztették... Elvileg Román raktárba viték ki, de azóta semmi hír, a pénzem meg azóta is náluk van. Kinek mi a nagy pénz, nekem 17000 Forint nagyon sok, és szeretném visszakapni két év után is.

  2020.07.10 07:25
Egy Samsung Galaxy A50-est küldtem vissza javításra, a vélemény megírásának pillanatában (07.10) több, mint egy hónapja van már birtokomon kívül a telefon, egyelőre annyit sikerült megállaptaniuk, hogy ez nem garanciális javítás (valóban, nem is ilyen elvárással adtam fel a kérést). Az utolsó zugkereskedés bármelyik aluljáróban szerintem ennyi idő alatt bőven elvégezte volna a javítást, vagy legalább bevallja, hogy bocsi, de ezt a telefont nem látod többet. Bár az is lehet, hogy nekem vannak irreális elvárásaim, és piaci körülmények között tényleg egy hónapig tart egy berepedt kijelző cseréje. Végül a kérésémre egy hónap teszetoszáskodás után a kérésemre visszaküldték a készüléket. Gratulálok.

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.