eMAG
panaszok-eMAG - Logo

eMAG

Panaszok
53
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.16 17:57
Üdvözlöm! Vettem az emagon egy mikro. . A férjem lepett meg vele, csak melegitésre használtam. . nem raktam a tetejére semmit. Az ugyfelszolgalaton azt mondták, nem tudták megjavitani..( nem működött a bekapcsoló gombja..) mert nem rendeltetésszerüen használtuk. .. Megáll az ész! !! Remélem visszakapjuk a pénzt! !

  2020.02.13 09:02
Tisztelt cím azért fordulok önökhöz 2019 08 18 Hoverboardot rendeltem de sajnos késve is kaptam meg az eredeti hataridön túl mint ahogy az emagon le volt írva,, és még rossz is volt három napon belül visszakuldtuk hogy csereljek de aztán átgondoltuk és írtunk egy másik imelt hogy inkább a pénzt szeretnénk vissza! Sajnos azóta se tőrtent úgymond semi mert a terméket vissza küldtek hogy semi baja de én nem vetem át mert a csomag sérült volt és visszakuldtuk a csomagot mert ugye már leirtam hogy közöltük velük hogy a pénz kell vissza jelenleg ott tartunk hogy se pénz se Hoverboard ígéretes van azóta is egy smst kapta a smart blans cegtöl hogy nem értik miért küldtem vissza mert a készülék jó és nem hibás! Én jeleztem nekik hogy továbbra is fizessek vissza a penzem azóta se történt semi kérdem én 7 hónapja volt normális ez szerintem nem és hány vevövel megcsinalhatak!!!

  2020.02.12 19:39
A termek megerkezese utan rogton jelezve lett az Emagnak, h serulten erkezett. Kuldtek egy visszakuldesi kodot sms-ben es jeleztek , h keszitsem ossze a termeket visszakuldesre! Ami meg is tortent , de hiaba probaltam telefonon felvenni veluk a kapcsolatot a termek vissza kuldese miatt, nem reagaltak.  Tobbszori emailes megkeresesre is nehezen , ahol azt irtak , h nem toluk rendeltem a termeket ,hanem egy partnerceguktol! Vegyem fel vele a kapcsolatot. Itt is jeleztem szinten a problemat , persze angol nyelven , amit fordito segitsegevel probaltam megoldani. Azt irta , h neki ez a kep nem jo . Nem tud segiteni.. Valami mast ker .Amit nem teljesen ertek. A vasarlonak joga lenne a termek atvetelnel ellenorizni a csomagot , de erre lehetoseg nincs mivel egyik futar sem varja meg , csak annyit mond , ha gond adodott , serult a termek , rosszat kuldtek ki , az emaggal kell megtargyalni ezt. Aki viszont  mutogat a masikra es semmi nem tortenik.  A serulesek alapjan ugy gondolom , h a termek hasznalhatatlan es osdi anyagbol keszult! 2 db barszekrol van szo! Az ido csak megy , mert ez a cel , h huzzak , igy az ember ki fut abbol az idobol ameg vissza kuldheti es 2 db hasznalhatatlan szekkel csak lesek , mert nem viszik vissza es vissza sem teritik az arat! A cserere nem tartottam igenyt  amihez szinten jogom van 4-5 napon belul ... De persze nem kaptam valaszt akkor sem . Egyszoval katasztrofa az emag!! 

  2020.02.10 12:56
Ma a csomag megérkezett de mikor kibontottam nem az volt benne amit rendeltem. Mi egy pokemberes kesztyüt rendeltünk erre jött egy maszk . A futar meg a ház elött volt gyors felhivtam, hogy nem az van amit rendeltem. Annyit mondott vegyem fel a kapcsolatot az emaggal. Nem ugy van, ha kibontom a futár elött és nem az van benne aminek kellene lenie akkor vissza lehet küldeni ? Mikor és hogyan lehet bármit is tenni ? Irtam az emag oldalra de ott csak egy email kaptam hogy felvették a panaszbejelentés és ennyi

  2020.02.10 07:42
Emagon vásárolt termék silány minöségü. Vissza szerettem volna kúldeni, közölték, hogy Bukarestről kell sajat költségemen eljuttatni, mert ök csak partnerek. A csomag értéke 12000Ft 6000Ft lenne oda a szállízási dij. Ráadasul küldtek e mailt, hogy 5 napon belül felveszik a csomagot, amikor ez letelt, felhivtam öket, akkor közölték mindezt. Így már kifutok a 14 napbol is, így nem is biztos, hogy visszaküldenék a pènzt

eMAG Márkáról

Az eMAG, Európa egyik legjelentősebb online kereskedelmi vállalkozása Magyarországon is megkezdte működését. Az eMAG Kelet-Közép-Európa vezető e-kereskedelmi csoportjának, az Allegro Group Europe-nak tagja. A cég az egyszerű vásárlás ígéretével szólítja meg vevőit: gyors és pontos kiszállítás; fizetési lehetőség utánvéttel, átvételkor az áru azonnal kinyitható és akár azonnal vagy 15 napon belül vissza is küldhető; megbízható és gyors szervizelés eMAG garanciával. A cég célja, hogy a magyar piac első számú B2C online kereskedelmi vállalatává váljon- olvasható a vállalat bemutatkozó közleményében. A cég 13 árukategória több mint 10 000 termékének megvásárlását biztosítja a lehető legegyszerűbb keretek között. A tabletektől a fényképezőgépeken és TV-ken át egészen a háztartási gépekig 120 márkát kínálnak Magyarországon magas színvonalú szolgáltatások mellett.


A Panaszok.com segítségével a eMAG felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.