Ecco
panaszok-Ecco - Logo

Ecco

Panaszok
3
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.04.12 09:29
Pár napja vettem itt egy pár cipőt garanciával ellátva. Vissza szerettem volna vinni, mert meggondoltam magam, mégsem tetszik (biztos mindenkivel előfordult már). A boltban közölték, hogy mivel kártyával fizettem, így nem tudják visszaadni a pénzt. Kérdeztem, hogy hol van ilyen szabály? Az eladó hosszas habogás után megkérdezte, hogy tudok-e várni, amíg vásárol valaki, mert nincs elég pénz a kasszába, és nem tudja nekem kifizetni az árát.

Ecco Márkáról

Manapság az ECCO gyárak hat helyszínen működnek szerte a világon, és milliónyi prémium minőségű cipőt szállítanak ügyfeleiknek. Az ECCO-t 1963-ban alapította Birte és Karl Toosbuy. Cipő készítőként Karl Toosbuy álma volt, hogy cipő gyárral rendelkezik és saját vállalkozását vezetheti. Ezért a család úgy döntött, hogy feladja a rendszeres munkahelyek biztonságát, eladja otthonát, és Délnyugat-Dániában, a német határ északi részén, Bredebroba költözik. Folyamatosan arra törekszik a cég, hogy fejlessze a cipő- és bőripart. Számukra az innováció az új szabványok meghatározásáról szól. Az ECCO-nál örökség tiszteletben tartása, az innováció iránti felhívás, a kiválóság iránti törekvés, az ellátás iránti elkötelezettség és a szenvedély a fő szempont. Az igaz szenvedély elengedhetetlen a nagyszerű cipők készítéséhez. Az első vázlatok rajzolásától kezdve a kész cipőink bemutatásáig az ECCO üzleteiben szerte a világon, figyelmet fordítanak a részletekre és a minőségre.
A Panaszok.com segítségével a ECCO felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.