DPD
panaszok-DPD  - Logo

DPD

Panaszok
37
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.10 08:28
Csütörtökön kellett volna megérkezzen egy csomagom Horvátországból. Meg is érkezett az üzenet, hogy fél10 és fél11 körül megérkezik. Na most olyan 1körül kapom az emailt hogy a címet nem találta (ami lehetetlen), felhivtuk az ügyfélszolgálatot (amúgy segítőkész volt a hölgy) s mondta, hogy igen sajnos nem lett megadva a kapucsengő szám és, hogy melyik emelet!! HA a futár ránézett volna a csengőre akkor láthatta volna a nevem, úgyh mondom ez badarság. Jó mondta semmi gond, megadtuk amit kell telefonon keresztül ,majd mondta, hogy holnap újra érkezik a futár. Másnap délután 3 óra, semmi üzenet nem jött. Felhívom az ügyfszolg. elmondom mi volt, hol van a futár, mára mondtak?! Igen, sajsnos a futár ma nem tudta felvenni a csomagot ugyh, majd csak a jövöhét elején érkezik meg!!!

  2021.04.30 13:35
Szörnyű amit a futárok képzelnek manapság magukról! Nem jelzik sem emailben sem SMS-ben a várható szállítási napot! Közvetlen a kiszállításkor telefonon felveszi a kapcsolatot és közli a ház előtt áll, dudál és senki nem jön ki! Holott semmilyen futár nem érkezett a ház elé és még nem is dudált! A futár flegmán és felháborodva beszélt! Meg, hogy fordulhat elő 2021-ben, nem lehet a DPD futárkocsinál bankkártyával fizetni, megjegyzem ugyanennél a cégnél más futárkocsinál lehet és tudtam is. És mivel nem értesítettek a szállításról, így nem is volt annyi kézpénzem! Még ő fenyegetőzik, hogy ezt a kiszállítási díjat is felszámolja! Így ezek után nem szívesen választom a DPD futár szolgálatot!!!

  2021.04.21 10:28
I would like to raise a complaint regarding parcel number 15505206090009 as the driver did not attempt the delivery. He tried to call the given phone number but my sister was not able to pick up the phone. She called the driver back and the driver said he could not even find the house number. DPD delivered several parcel to the same address before so that cannot be the case. 6 people were at home in the time of the delivery so clearly someone would have heard if anybody went to the gate. This is a house not a block of flats. I work for DPD as well and I do not think this is acceptable. Also the system does not show any kind of calling card saying the driver went to the door and attempted the delivery. However driver said he will try to re-attempt the parcel in the afternoon , I hope it will happen to make up for his morning mistake. Thank you, Regards Dora

  2021.04.20 12:10
16-án nem tudtam át venni a csomagomat mert kiszállítás elött egy órával kaptam smst beszéltem a futárral és azt mondta vissza hozza vagy postán maradóra teszi hívtam a központot 19-én délben hogy a csomagomról kérdezek és azt mondta a központ hogy ki küldi 20-án mert még ki tudja mert ott van bent erre ma 20-án fel hívtam őket és azt mondta ne várja a csomagomat vissza küldték. A futár miért küldi vissza önkényesen a csomagomat? A központban miért mondják hogy ki küldik ha még sem ?

  2021.03.25 08:54
Tisztelt DPD ! Ez a szolgáltatás kritikán aluli! A csomag felvétel is napokat késett, de a kézbesítés is annyira megbízhatatlan, hogy azt már minősíteni sem lehet. 1-2 napos szállítási idő Önöknél egy hét! A Svédországba menő csomag még Hamburgba van, ami jó esetben talán a héten megérkezik a címzetthez! Amennyiben ezért lesz anyagi veszteségünk, szeretnék kérni elérhetőséget hova nyújthatjuk be a kártalanítási igényünket! Üdvözlettel: V. Ágota

DPD Hungária Kft. Márkáról

A DPD Csoport 60.000 munkatársa segítségével naponta több mint 4 millió csomagot szállít Európa legnagyobb közúti hálózatán. A multicég célja hogy a legjobb csomagszállítási partner legyen, ezért folyamatosan fejleszti a felhasználói élményt, hogy a csomagok küldése és fogadása még könnyebb és rugalmasabb legyen. A DPD Hungária Kft. 2003-ban alakult a GeoPost és Lagermax csoport közös vállalkozásaként, majd a cég 2005-ben 100%-ban GeoPost tulajdonba került. A vállalat a belföldi és a nemzetközi csomagszállítás terén évente 9 milliós darabszámmal számol. 

A panaszok.com segítségével a cég felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat problémájára vagy sérelmére. Célunk, hogy elősegítsük a különböző szolgáltatások minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, problémája akadt a csomagküldéssel, vagy a szállítmány nem érkezett meg időben, esetleg a futár nem volt Önnel segítőkész. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, vagy az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját most itt a lehetőség!  A panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.