DPD
panaszok-DPD  - Logo

DPD

Panaszok
44
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.07.04 07:04
A maxigumi.hu weboldalon megrendeltem 2021.06.28-án négy darab autógumit és átutaltam az árát az "ad tyres international " számlájára. A honlapon azt ígérték, hogy a terméket max 72 óra alatt kiszállitják. Jun 29 én kaptam egy emailt a maxigumi.hu-tól, amiben nyomon követhetem a megvásárolt termékeket. Az egyik HU-0621-00632 rendelés nyomonkövetése. Ez két autógumi szállítása. A másik HU-0621-00627 rendelés nyomonkövetése . Ez két autógumi szállitása. A csomag szállitása a DPD csomagszállitóval történik és ma reggel 2021.06 02-án megnéztem a nyomkövetésen és a termék Budapesten van a csomagküldő központban. Továbbá az szerepel, hogy a címzett címe nem helyes. Adatai E. Sándor HUNGARY Amikor leadtam a rendelés én ezt a címet adtam le. A nevem pedig E. Sándor. Ha nem hisznek nekem elküldhetem a lakcímkártyám másolatát. Nem először rendelek külföldről és eddig mindig megtaláltak, és ki tudták szállítani a terméket. Magyarországon és a vílágon csak egy Böröndös utca van még véletlenül sem tudnák eltéveszteni a címet. Csak be kell ütni a google keresőben. Ha nem találják hívjanak fel telefonon szívesen segítek. Köszönöm. Üdvözlettel E. Sándor.

  2021.06.18 12:50
Üdv! Panasszal élek a futaruk rendszeresen nem hozza ki nekem a csomagot.Visszajelzesben azt kapom h volt itt de nem ért el. Fel se hívott, meg se próbált idetalalni és mennek vissza a csomagok . Csodás hogy ennél a cégnél ilyet megengedhet magának egy futár! Kártérítést fogok követelni ez már nem az első alkalom. Múltkor behívott a telephelyre hogy vegyem fel ott a csomagot persze ott se találtam senkit. Köszönöm DPD!

  2021.06.17 12:01
A DPD azt írta kézbesítve, a csomagom amit nem kaptam meg, sem sms sem email nem jött a csomagról ja és a csomag sem jött meg. Valószínűleg a futár lenyúlta mert kellett neki a megrendelt és már kifizetett napozó ágy. Szégyen itt így lophatnak a futárok. Ez a Magyar DPD gratulálok nekik végig utazta a fél világot a csomagom de itt Magyar országban eltűnik.

  2021.06.10 12:41
Tisztelt DPD! A mai napon 9 órakor telefonált az egyik futáruk (0620/426-5094), hogy kb. 1 óra múlva érkezik. 12:08-kor a megadott telefonszámon érdeklődtem, merre van. A futár minősíthetetlen hangnemben közölte, hogy a csomagon az Attila utca 9. cím állt, így átadta ismeretlen szomszédunknak, annak ellenére, hogy a címzett neve Dr. V. Dóra volt, valamint az általam megadott telefonszámot is ismerte. Mellékelve küldöm munkatársuk levelezését is. Jelen esetben a 14580 Ft-os csomagomat nem kaptam meg, ezért kérném az ügy kivizsgálását! Tisztelettel, Dr. V. Dóra

  2021.06.02 10:51
Eddig nagyon szerettem a DPD-t, megbízhatónak találtam őket, de sajnos én is megtapasztaltam az egyértelmű minőségromlást. Két egymást követő problémás kiszállításba is beleütköztem ugyanazzal a futárral. Az első alkalommal sem SMS, sem email üzenetet nem kaptam a kiszállítás időpontjáról, de akkor legalább felhívott a futár. A következő alkalommal az SMS megérkezett, de miután az email is befutott a megjelölt időpont után(!), észleltem, hogy a futár azt jelentette le, hogy nem tudta kézbesíteni a csomagot. Panaszt tettem. Visszairányítottak a futárhoz, aki rendkívül lekezelő, pökhendi modorban közölte, hogy sem telefonon, sem kaputelefonon nem ért el. A telefonom nem jelzett hívást, a kaputelefon nem csengett. Mind utána, mind előtte egyik készülékkel sem volt probléma, gond nélkül fel tudott hívni, fel tudott csengetni. Tehát az elérhetetlenség kizárólag abban a néhány percben állt fent, amíg ő megpróbált engem keresni. Mégis az én szavahihetőségem lett megkérdőjelezve... Most egy ideig igyekszem kerülni ezt a szolgáltatót. Sajnos nem minden cég esetében tudom megtenni. Úgy láttam, cserélik egymást a futárok. Kivárom és reménykedek, hogy egy etikusabb követi majd a mi körzetünkben ezt a futárt.

DPD Hungária Kft. Márkáról

A DPD Csoport 60.000 munkatársa segítségével naponta több mint 4 millió csomagot szállít Európa legnagyobb közúti hálózatán. A multicég célja hogy a legjobb csomagszállítási partner legyen, ezért folyamatosan fejleszti a felhasználói élményt, hogy a csomagok küldése és fogadása még könnyebb és rugalmasabb legyen. A DPD Hungária Kft. 2003-ban alakult a GeoPost és Lagermax csoport közös vállalkozásaként, majd a cég 2005-ben 100%-ban GeoPost tulajdonba került. A vállalat a belföldi és a nemzetközi csomagszállítás terén évente 9 milliós darabszámmal számol. 

A panaszok.com segítségével a cég felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat problémájára vagy sérelmére. Célunk, hogy elősegítsük a különböző szolgáltatások minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, problémája akadt a csomagküldéssel, vagy a szállítmány nem érkezett meg időben, esetleg a futár nem volt Önnel segítőkész. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, vagy az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját most itt a lehetőség!  A panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.