DIGI
panaszok-DIGI - Logo

DIGI

Panaszok
24
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.04.11 14:27
Költözés után az új lakásba szerettem volna otthoni szolgáltatást rendelni, amit csak a DIGI-nél tudtam megtenni. Egy korábbi lakó ellen végrehajtás volt folyamatban, ezért nem volt lehetséges új szolgáltatást rendelni addig, ameddig tulajdoni lappal nem bizonyítom, hogy enyém az ingatlan. A lap beadása után egy hónappal kaptam visszajelzést, hogy tudomásul vették, hogy én vagyok az új lakó, de a korábbi szolgáltatást ezesetben is meg kell szüntetni, amit én nem tudok megtenni. Az ügyfélszolgálat nem tud segíteni, mert elmondásuk szerint se ők se én nem tudom elérni a döntéshozókat, így hát várnom kell. Lassan 3 hónapja várok, és nem történik semmi az ügyben, azóta már többször is telefonáltam. Mit lehet ilyenkor tenni?

  2022.03.27 11:57
Jó napot kívánok! Ezúton szeretnék panaszt tenni az egyik ügyintézőjükre! Aki sunyi alattomos módon kihasználtság a nagyszüleimet! A lakásban egyetlen egy darab tévé található. Erre az önök munkatársa új szerződés néven, előfizetettetett velük egy vezetékes telefon és internet csomagra. Majd azt közölte, hogy 200 forint lesz a különbség!!! Na most az eddigi 1700 forint helyett fizet 5400 forintot úgy, hogy semmit nem használ az égegyadta világon a televízión kívűl! Kérem a szerződés és annak körülményeinek és a visszaélés kivizsgálását! Úgy gondolom, hogy két 70-es idős ember kihasználása bőven túllépi az aljasság fogalmát!

  2021.12.23 14:46
Állítólag 72 óra a javítás. Az én bejelentése óta már 100 óra telt el. Már négyszer beszéltem az ÜGYFÉL szolgálattal de semmire nem lehet velük menni.Semmi tájékoztatás nem kapok hogy mikor várható a szerelő ezért négy napja Ithon kell várni valakinek, hogy hátha végre jön a szerelő. Karácsony előtt vagyunk ezért ha 1 - 2 órán belül nem jönnek akkor tuti hogy várhatun még 72 órát vagy ki tudja mennyit . És ez csak a jéghegy csúcsa. Tizenkét éve vagyunk digisek de azt hiszem eljőtt az ideje a váltásnak. Lassan én kérek elnézést hogy előfizető vagyok

  2021.11.29 22:01
A Digi szolgáltatja a tv jelet, ez a jel nálunk elment. Kértük a javítását jött a szerelő megjavította, elmondta, hogy a bejövő fény kábel hibásodott meg. Megírta a munka lapot és közölte, hogy ez nem fizetős mert az ő kábelük hibásodott meg. Aláíratta a munka lapot és elment, a munkalapból a mai napig nem kaptunk másolatot még a Dunaújvárosi irodában sem, és azt mondták, hogy nem rendszer hiba és a kapott 5 000 Ft. kiszállási díjat ki kell fizetni. Én nem akartam és kaptam a felszólító fenyegető levelet, hogy akkor ki kapcsolják. Kifizettem az 5 000 Ft.-ot. Teljesen méltatlan a szolgáltató hozzá állása. Amennyiben ezt nem teszik jóvá, biztos hogy a Fogyasztó védelmi felügyelőséghez fordulok, röviden ennyi.

  2021.09.16 22:25
Tisztelt Digi! Panasszal szeretnék élni. Felháborító és elfogadhatatlan az Önök hozzáállása. Több hete már hogy igenyeltük a kabel tv bekötését. Azóta sem jelentkeztek. Szégyen Önökre nézve, hogy ilyen komolytalanul végzik munkájukat. Ilyen magatartással nem gyarapítani, inkább elveszíteni fogják ügyfeleiket. Üdvözlettel. K. M. Tímea Szerződésszám :10427015

DIGI Márkáról

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. egy távközlési és médiaszolgáltató vállalat. A cég tulajdonosa a romániai RCS&RDS konzorcium, mely a holland bejegyzésű Digi Communications N.V. leányvállalata. A cégcsoport többségi tulajdonosa Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. A DIGI márkanevet 2006-ban vezették be Magyarországon, a cég elődjének az 1994-ben alapított EPA-HCS Kft. tekinthető. A cégek infrastruktúrája és tulajdonosi szerkezete gyakorlatilag ugyanaz. A cég műholdas és kábeltelevízió-, vezetékes/mobilinternet, valamint telefon szolgáltatásaival Magyarországon kívül Romániában, Olaszországban és Spanyolországban is jelen van. Emellett számos televízió és rádiócsatornát üzemeltet a kelet-európai régióban. 2017-ben vezették be a bukaresti tőzsdére, 2018-ban kb. 511 000 magyarországi ügyféllel rendelkezett. A vállalat 2019. május 27-én Magyarországon is elindította mobilszolgáltatásait, saját hálózatán , 06-50 -es körzetszámmal.

A Panaszok.com segítségével a DIGI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.