DIGI
panaszok-DIGI - Logo

DIGI

Panaszok
24
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.09.16 15:03
Rendszeres kép és vagy hanghiba van...hónapok óta...jelenleg ( már több,mint 24 órája ) nincs hangja a HÍT Tv és a Film Cafe adásának Őrbottyán városában, és hiába reklamáltam több e-mailban is,csak sablonszöveg válaszban a türelmemet kérik.Most kaptam egy sms-t ,azt írták,hogy a hibát kijavították,de az adásnakmost sincs hangja...hazudnak

  2022.03.11 06:51

Tisztelt Címzett! Egy kis városban lakunk és nyugdíjas édesanyámnak más szórakozása sincs csak a tv! 2 HETE folyamatosan telefonál a szolgáltatás problémája miatt de mindig csak az ígéretek jönnek; majd megyünk, gyűlésünk volt de holnap megyünk, lerobbant az autó de holnap megyünk, stb. Eddig maximálisan megvoltunk elégedve a szolgáltatással de ez most nagyon elgondolkodtunk, hogy szolgáltatót váltunk... Mindig befizeti időben a díjat de ezt most így, hogy, hogyan lesz elszámolva hiszen nem tudja igénybe venni a szolgáltatást amiért rendesen fizet?!?!?! Kérem segítségüket, hogy ez a probléma megoldódjon és mással ne történjen meg!

Tisztelettel; Sz. József


DIGI Márkáról

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. egy távközlési és médiaszolgáltató vállalat. A cég tulajdonosa a romániai RCS&RDS konzorcium, mely a holland bejegyzésű Digi Communications N.V. leányvállalata. A cégcsoport többségi tulajdonosa Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. A DIGI márkanevet 2006-ban vezették be Magyarországon, a cég elődjének az 1994-ben alapított EPA-HCS Kft. tekinthető. A cégek infrastruktúrája és tulajdonosi szerkezete gyakorlatilag ugyanaz. A cég műholdas és kábeltelevízió-, vezetékes/mobilinternet, valamint telefon szolgáltatásaival Magyarországon kívül Romániában, Olaszországban és Spanyolországban is jelen van. Emellett számos televízió és rádiócsatornát üzemeltet a kelet-európai régióban. 2017-ben vezették be a bukaresti tőzsdére, 2018-ban kb. 511 000 magyarországi ügyféllel rendelkezett. A vállalat 2019. május 27-én Magyarországon is elindította mobilszolgáltatásait, saját hálózatán , 06-50 -es körzetszámmal.

A Panaszok.com segítségével a DIGI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.