DIGI
panaszok-DIGI - Logo

DIGI

Panaszok
24
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.09.16 15:03
Rendszeres kép és vagy hanghiba van...hónapok óta...jelenleg ( már több,mint 24 órája ) nincs hangja a HÍT Tv és a Film Cafe adásának Őrbottyán városában, és hiába reklamáltam több e-mailban is,csak sablonszöveg válaszban a türelmemet kérik.Most kaptam egy sms-t ,azt írták,hogy a hibát kijavították,de az adásnakmost sincs hangja...hazudnak

  2022.07.12 13:34
Üdvözlöm. Szeretném bejelenti hogy önök úgy kötnek szerződést az ügyféllel hogy nem győződnek meg arról hogy a technikai feltételek adottak e. Két lehetőség merült fel bennem, vagy nem érdekeltek az új ügyfél elégedettsége miatt ,vagy egész egyszerüen technikailag nem képesek megoldani egy bekötést a xxI.században. A szerződés aláirása előtt pár nap türelmet kértek hogy meggyőződjenek arról hogy lehetséges e az új ügyfél csatlakoztatása a rendszerhez.amikor ez megtörtént behivtak szerződést kötni ami meg is történt,majd elmondták hogy ember hiány van kb.egy hónap a bekötés kivitelezése.Majd közel3,5 héttel késöbb eljött a nagy nap és értesitettek hogy jönnek bekötni a szolgáltatást.Nos az első idopontba nem érkezett meg az igért szerelő,bár jelezete hogy nem ér ide.1 nap szabi kárba ment.Másnap megjött a szerelő majd kis fejvakarás után és a terep szemlevételezése után kijelentette hogy nem tudja bekötni.Még egy nap szabi (huss.)És most jön a lényeg nem tudja mikor lesz beköthető.Ez felháboritó!!!!! Szeretném ha tudatosodna önökben ,ez egy szolgáltatás amit érvényes aláirt szerzödéssel megrendeltem a Digitől, csak éppen nem tudja teljesiteni a szolgéltató.És ennek semmiféle jogi következménye nincs.Szertném ha a Digi elégedett ügyfelei közé tartozhatnék. És a szlogenükhöz hiven:PANASZKODJON SZABADON (bár senkit nem érdekel a panasza, Üdvözlettel:F. Sándor (most még elégedetlen és felháborodott ügyfél.)

  2022.04.11 14:27
Költözés után az új lakásba szerettem volna otthoni szolgáltatást rendelni, amit csak a DIGI-nél tudtam megtenni. Egy korábbi lakó ellen végrehajtás volt folyamatban, ezért nem volt lehetséges új szolgáltatást rendelni addig, ameddig tulajdoni lappal nem bizonyítom, hogy enyém az ingatlan. A lap beadása után egy hónappal kaptam visszajelzést, hogy tudomásul vették, hogy én vagyok az új lakó, de a korábbi szolgáltatást ezesetben is meg kell szüntetni, amit én nem tudok megtenni. Az ügyfélszolgálat nem tud segíteni, mert elmondásuk szerint se ők se én nem tudom elérni a döntéshozókat, így hát várnom kell. Lassan 3 hónapja várok, és nem történik semmi az ügyben, azóta már többször is telefonáltam. Mit lehet ilyenkor tenni?

  2022.03.27 11:57
Jó napot kívánok! Ezúton szeretnék panaszt tenni az egyik ügyintézőjükre! Aki sunyi alattomos módon kihasználtság a nagyszüleimet! A lakásban egyetlen egy darab tévé található. Erre az önök munkatársa új szerződés néven, előfizetettetett velük egy vezetékes telefon és internet csomagra. Majd azt közölte, hogy 200 forint lesz a különbség!!! Na most az eddigi 1700 forint helyett fizet 5400 forintot úgy, hogy semmit nem használ az égegyadta világon a televízión kívűl! Kérem a szerződés és annak körülményeinek és a visszaélés kivizsgálását! Úgy gondolom, hogy két 70-es idős ember kihasználása bőven túllépi az aljasság fogalmát!

  2022.03.11 06:51

Tisztelt Címzett! Egy kis városban lakunk és nyugdíjas édesanyámnak más szórakozása sincs csak a tv! 2 HETE folyamatosan telefonál a szolgáltatás problémája miatt de mindig csak az ígéretek jönnek; majd megyünk, gyűlésünk volt de holnap megyünk, lerobbant az autó de holnap megyünk, stb. Eddig maximálisan megvoltunk elégedve a szolgáltatással de ez most nagyon elgondolkodtunk, hogy szolgáltatót váltunk... Mindig befizeti időben a díjat de ezt most így, hogy, hogyan lesz elszámolva hiszen nem tudja igénybe venni a szolgáltatást amiért rendesen fizet?!?!?! Kérem segítségüket, hogy ez a probléma megoldódjon és mással ne történjen meg!

Tisztelettel; Sz. József


DIGI Márkáról

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. egy távközlési és médiaszolgáltató vállalat. A cég tulajdonosa a romániai RCS&RDS konzorcium, mely a holland bejegyzésű Digi Communications N.V. leányvállalata. A cégcsoport többségi tulajdonosa Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. A DIGI márkanevet 2006-ban vezették be Magyarországon, a cég elődjének az 1994-ben alapított EPA-HCS Kft. tekinthető. A cégek infrastruktúrája és tulajdonosi szerkezete gyakorlatilag ugyanaz. A cég műholdas és kábeltelevízió-, vezetékes/mobilinternet, valamint telefon szolgáltatásaival Magyarországon kívül Romániában, Olaszországban és Spanyolországban is jelen van. Emellett számos televízió és rádiócsatornát üzemeltet a kelet-európai régióban. 2017-ben vezették be a bukaresti tőzsdére, 2018-ban kb. 511 000 magyarországi ügyféllel rendelkezett. A vállalat 2019. május 27-én Magyarországon is elindította mobilszolgáltatásait, saját hálózatán , 06-50 -es körzetszámmal.

A Panaszok.com segítségével a DIGI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.