Diego
panaszok-Diego - Logo

Diego

Panaszok
4
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.08.09 16:02
Több parkettát számoltak ki mint amennyire szüksége volt,meg maradt egy bontatlan csomag amit arra hivatkozva nem vesznek vissza hogy egyedi rendelésre.Szívesen levásároltuk volna az árát. Ha ennyi termék mehet a szemétbe akkor ez a környezettudatosságtól fényévekre van, nem fogom ez miatt sem ajánlani senkinek a céget sőt akinek csak tudom elmondom az esetem. Az üzletben egy baleset is történt vásárláskor a gyermekemmel,ugyanis egy bárki által hozzáférhető helyen egy gépbe bedugta az újját ami akár le is vághatta volna azt mert nem volt biztosítva. Az egészet elintézték annyival hogy ki van írva egy A4-es lapon hogy a gyerekeket ne hagyjuk felügyelet nélkül,vásárlás közben. Biztosan nem fogom ajánlani senkinek az üzletet de még a céget sem,sőt peren is gondolkozom.

  2021.11.01 18:05
CAT001955 cikkszámú padlószőnyeget rendeltem meg budaörsi Diego áruházukban. Az árut előre kifizettem, két tekercsben ki is szállították címemre. A beépítésnél a melegburkoló jelezte, hogy az egyik tekercs anyaghibás, így egy 160cm x 4,0m -es darab nem használható. Számlaszám: DBUD-195833 . Mivel a bútor költöztetés nem halasztható, a hibás szőnyegszakasz is beépítésre került - a 160cm hosszú sérülés azonban sajnos rontja a szoba képét és a kihúzott szálak továbbfutásával fenyeget. Ragaszkodom a kiszállított hibás szőnyegrész árának visszatérítéséhez.

  2019.05.08 21:48
Megrendeltem és kifizettem a Diego üzletében egy az akcióban meghirdetett szőnyeget,amit az eladó 2 nappal későbbi átvételre ígért. Két nap múlva kaptunk egy telefont, hogy a termék nincs, majd én érdeklődjek pár nap múlva, hogy érkezett-e a központba a termékből. az 1 héttel későbbi hívásomra sem tudtak érdemben válaszolni. Miért vesznek fel rendelést és fizettetik ki az árut, ha nincs is készleten termékük és belátható időn belül nem is lesz? Jelen esetben lassan egy hónapja jogtalanul használják az általam kifizetett összeget. Ha erről tájékoztatnak előre, nem is veszem meg a terméket. Köszönettel