Deichmann
panaszok-Deichmann - Logo

Deichmann

Panaszok
18
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.15 18:48
2021.09.15 vettem egy papucsot. Visszavittem, hogy a matrica lekopott róla és a talpán a gumi foszlik. A vásárlás és a reklamációm között 5 óra telt el. Azt mondta az üzletvezető elutasítja a reklamációmat mert ő nem látja. Kérdeztem tőle, hogy szorakozik 5 óraja vettem fél órát volt a lábamon. Nem kezdhet el kopni sem foszlani a talpa. Elküldött és cinikusan hozzátette ez nem az ő problémája. Többet nem vásárolok deichmannba.

  2020.10.23 14:56
Augusztusban vásároltam a cipőt a kislányomnak csak iskolába hordta és mind a két cipő talpa el van törve. 13900 Ft os cipőről van szó..blokkom dobozzal együtt meg van ,csak nekem nincs arra 2 havonta 13900ftom hogy ilyen drága cipőt vásároljak..eddig semmi problémám nem volt .de most már meg gondolom hogy vegyek e innen cipőt vagy bármi mást

  2020.06.13 17:46
A Deichmann üzletben tett mai látogatásom oka egy panaszkezelés lett volna. 2020.02.20-án még a járványhelyzet előtt mentem a Deichmann üzletbe cipőt vásárolni. Két cipőt vettem több, mint 18 ezer Ft-ért. A munkahelyemre rendszeresen autóval járok, így a cipő nem volt nagy terhelésnek kitéve. 2020.06.10-én a munkahelyemen furcsán éreztem magam benne. Irodai munka, szóval ott se terheltem. Hazafelé a kocsiban még furcsábban éreztem a pedált. Hazaérve vettem észre, hogy a cipő talpa elrepedt. Az üzletben azt mondta az eladónő, hogy túlhordtam a cipőt. Véleményem szerint 6 hónap alatt nem lehet túlhordani egy cipőt! A garanciális hibát nem érvényesítette!

  2019.05.01 00:27
Nem egy cipőt vettem itt. Csizmákat is, de 4 maximum 6 hónapnál többet egyik sem bírta. Szépek a cipők, de ez azért kicsit gáz így. Bocsi, volt 1 ami kibírt 1 évet. De csak 1.

Deichmann Márkáról

A Deichmann Európa legnagyobb cipőáruháza, amely 26 országban (nem csak Európában, hanem az Egyesült Államokban is) több mint 3326 üzlettel van jelen és közel 33 700 munkatársat foglalkoztat. A céget 1913-ban alapította Heinrich Deichmann, a németországi Essenben. A vállalat központja ma is itt található. Az első magyar üzlet 2001-ben nyílt meg Budapesten. Ma az üzletlánc 112 üzletet működtet Magyarországon, 23 üzlet a fővárosban, míg a többi 89 üzlet vidéken található. A Deichmann Cipőkereskedelmi Kft. több mint 4 millió pár cipőt értékesít minden évben.

A Panaszok.com segítségével a Deichmann felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.