Deichmann
panaszok-Deichmann - Logo

Deichmann

Panaszok
18
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.12.25 13:46
Jó napot ! November végén rendeltem a Deichmann online shopjából egy csizmát, amit kártyával fizettem ki. Pár nap múlva kaptam egy értesítést, hogy állítólag a terméket nem kapom meg , mert sérült. Szerintem egyszerűen csak túl sok rendelést vettek fel a Black Friday napján, amit nem tudtak teljesíteni. Egy hónapja várok a pénzemre, ami mellé egy vásárlási kupont is csatolhattak volna ekkora baki mellé igazán. E helyett a Deichmann Ügyfélszolgálat munkatársának a nyögvenyelős, barátságtalan e-mailjei jöttek csak a reklamáló megkereséseimre . A mai napon elmondhatom, hogy még mindig nincs visszautalva a pénzem. Nagyon csalódott vagyok ! Nem ajánlom senkinek ezt a cipőboltot.

Deichmann Márkáról

A Deichmann Európa legnagyobb cipőáruháza, amely 26 országban (nem csak Európában, hanem az Egyesült Államokban is) több mint 3326 üzlettel van jelen és közel 33 700 munkatársat foglalkoztat. A céget 1913-ban alapította Heinrich Deichmann, a németországi Essenben. A vállalat központja ma is itt található. Az első magyar üzlet 2001-ben nyílt meg Budapesten. Ma az üzletlánc 112 üzletet működtet Magyarországon, 23 üzlet a fővárosban, míg a többi 89 üzlet vidéken található. A Deichmann Cipőkereskedelmi Kft. több mint 4 millió pár cipőt értékesít minden évben.

A Panaszok.com segítségével a Deichmann felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.