Deichmann
panaszok-Deichmann - Logo

Deichmann

Panaszok
11
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.10.23 14:56
Augusztusban vásároltam a cipőt a kislányomnak csak iskolába hordta és mind a két cipő talpa el van törve. 13900 Ft os cipőről van szó..blokkom dobozzal együtt meg van ,csak nekem nincs arra 2 havonta 13900ftom hogy ilyen drága cipőt vásároljak..eddig semmi problémám nem volt .de most már meg gondolom hogy vegyek e innen cipőt vagy bármi mást

  2020.09.18 15:27
2020.08.19 -én reklamáltam ,mert a 2020.05.20-án vásárolt papucsom varratai szétmentek , a jobb papucs kirepedt . Javítást ajánlottak fel ,amit nem fogadtam el , mert a repedést nem tudják javítani.A reklamációmra nem kaptam választ .Én úgy gondolom ,hogy 3 hónap alatt nem szabadna ilyen állapotban lenni egy papucsnak ami utcai cipőnek volt feltüntetve ,de én csak a lakásban viseltem.

  2020.07.29 17:44
9 nappal ezelőtt vettem egy szandált, 4 órán keresztül volt rajtam összesen. Elején a talp levált. Beküldték bevizsgálásra. A válaszlapon az állt, hogy használatból eredő hiba. Kérdem én, hogy mire való a cipő, ha nem arra, hogy hordják?

  2020.06.13 17:46
A Deichmann üzletben tett mai látogatásom oka egy panaszkezelés lett volna. 2020.02.20-án még a járványhelyzet előtt mentem a Deichmann üzletbe cipőt vásárolni. Két cipőt vettem több, mint 18 ezer Ft-ért. A munkahelyemre rendszeresen autóval járok, így a cipő nem volt nagy terhelésnek kitéve. 2020.06.10-én a munkahelyemen furcsán éreztem magam benne. Irodai munka, szóval ott se terheltem. Hazafelé a kocsiban még furcsábban éreztem a pedált. Hazaérve vettem észre, hogy a cipő talpa elrepedt. Az üzletben azt mondta az eladónő, hogy túlhordtam a cipőt. Véleményem szerint 6 hónap alatt nem lehet túlhordani egy cipőt! A garanciális hibát nem érvényesítette!

  2020.01.13 18:28
Említett cégnél vásároltam egy boka cipőt, amelyből 1 hónap után kiszakadt a cipzár. Visszavittem, ahol közölték, hogy fel kell küldeni Pestre, oke.. 1-2 hét visszajött hát ők ezt sajnos nem cserélik ki mert nem az ő hibájuk, mert az én járási szokásaim nem megfelelőek a cipőnek.. Ahaa, joo.. Hozzateszem a jarasommal semmi gond nincsen es azota sem vasaroltam itt cipot vagy barmi mast...

Deichmann Márkáról

A Deichmann Európa legnagyobb cipőáruháza, amely 26 országban (nem csak Európában, hanem az Egyesült Államokban is) több mint 3326 üzlettel van jelen és közel 33 700 munkatársat foglalkoztat. A céget 1913-ban alapította Heinrich Deichmann, a németországi Essenben. A vállalat központja ma is itt található. Az első magyar üzlet 2001-ben nyílt meg Budapesten. Ma az üzletlánc 112 üzletet működtet Magyarországon, 23 üzlet a fővárosban, míg a többi 89 üzlet vidéken található. A Deichmann Cipőkereskedelmi Kft. több mint 4 millió pár cipőt értékesít minden évben.

A Panaszok.com segítségével a Deichmann felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.